fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Kaatuihan TPS:kin Hakametsässä!

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – TPS       5-1 (2-1, 1-0, 2-0)

Tappara oli neljän viime kauden aikana hävinnyt kaikki kahdeksan Hakametsässä pelattua runkosarjaotteluaan TPS:ää vastaan. Tänään tuo putki vihdoin pistettiin poikki, kun Tappara otti kotivoiton turkulaisista maalein 5-1. Numerot olisivat voineet olla suuremmatkin.

Jarkko Malinen ja Ben Blood laukoivat nyt kauden ensimmäiset osumansa. Ihan maalipörssin kärjestä eivät olleet myöskään Alexander Ytterellin kauden kolmas maali ja Teemu Suhosen (1+1) kauden toinen maali.  Niko Ojamäelle illan maali oli sentään jo kauden yhdeksäs. Torjuntavuorossa tänään oli taas Christian Heljanko.

Tappara pelasi tänään ilman loukkaantunutta Tyler Morleyta ja pelikiellossa olevaa Charles Bertrandia. Uusi ykkösketju koostui Kristian Kuuselasta, Patrik Virrasta ja Ojamäestä.


Ben Blood (oikealla) onnistui myös maalinteossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Puolustajat iskivät Tapparan maalit avauserässä. Ytterell pyssytti koko pelin ensimmäisen osuman, kun erää oli pelattu tasan 11 minuuttia. Reilu minuutti ennen loppua Suhonen vei kotijoukkueen uudelleen johtoon ja tauolle lukemissa 2-1. Tapparan maalien välissä Lauri Korpikoski oli tehnyt TPS-maalin ylivoimalla.

Toinen erä kääntyi Tapparalle TPS-jäähyjen mukana, mutta pitkään nikotellut Tappara-ylivoima jatkoi hikkaansa edelleen hyvästä pyörityksestä huolimatta. Tasakentällisin kuitenkin osui, kun Malinen pääsi keskeltä parhaalta paikalta laukomaan kiekon kolmannen kerran ohi TPS-vahti Rasmus Tirrosen.

Tappara hallitsi päätöserän ensimmäistä puolikasta välillä jopa näytöstyyliin, mutta Tirronen sai pidettyä numerot aisoissa. Kuusi minuuttia ennen loppua TPS sai etsikkoajan ylivoiman myötä, mutta sekin meni mönkään, kun Ojamäki laukoi alivoimalla 4-1 Otto Rauhalan esityöstä. Minuutti ennen loppua Blood kävi vielä viimeistelemässä loppuluvut, nyt hyvänä esityön tekijänä Anton Levtchi.

Pitkästä aikaa siis kolmen pisteen voitto Tapparalle. Tästä jatketaan kohti viikonloppua, jolloin perjantaina pelataan ensin Mikkelin Jukurien vieraana ja lauantaina jälleen kotona, kun kauden toinen Siniset vs. Punaiset valtaa kaukalon. Silloin siis Tappara-HIFK poikkeukselliseen aikaan klo 18.30, mutta jo sitä ennen seurojen alumnijoukkueet eli takavuosien tähdet pelaavat klo 15.45 alkaen. Liput tuplaotteluun Ticketmasterista – osta tästä.

Kuvat: Arno Hämäläinen

Ottelun tilastot

Tappara – TPS       5-1 (2-1, 1-0, 2-0)

1. erä:
11:00 1-0 Alexander Ytterell (Matias Lehtonen, Sami Moilanen)
13:43 1-1 Lauri Korpikoski (Ilari Filppula, Henrik Larsson) yv
18:42 2-1 Teemu Suhonen (Kristian Kuusela, Toni Utunen)

2. erä:
27:26 3-1 Jarkko Malinen (Suhonen, Veli-Matti Vittasmäki)

3. erä:
54:44 4-1 Niko Ojamäki (Otto Rauhala) av
58:54 5-1 Ben Blood (Anton Levtchi)

Jäähyt:
Tappara 3 x 2 min
(Rauhala, Vauhkonen, Kuusela)
TPS 3 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 6+3+6=15
Rasmus Tirronen, TPS 5+8+9=22

Erotuomarit: Jukka-Pekka Koistinen – Jani Luoma-aho

Yleisöä: 5242

Alumnien tähdet:
1. tähti: Kuusela, Tappara
2. tähti: Suhonen, Tappara
3. tähti: Rauhala, Tappara

Ottelun kokoonpano

Ojamäki–Virta-Kuusela
Levtchi–Rauhala-Karjalainen
Moilanen-Malinen–Vauhkonen
Lehtonen-Jasu-Vanhatalo

Vittasmäki–Suhonen
Blood-Kemiläinen
Mäntylä–Ytterell
Utunen

Heljanko
(Garteig)

Uusimmat

Suosituimmat