2 - 0
(0-0, 0-0, 2-0)

Tappara – KooKoo     2-0 (0-0, 0-0, 2-0)
Ottelun kuvagalleria

Tappara ja KooKoo pelasivat Hakametsässä 50 minuuttia ilman maaleja, kunnes Patrik Laineen lämäri ylivoimalla rikkoi vihdoin kuparisen. Lopussa Jukka Peltola lirutti kiekon vielä tyhjään maaliin, joten Tappara voitti KooKoon 2-0. Tappara voitti joukkueiden kaikki neljä peliä.

Maalivahti Tomi Karhunen torjui kauden kolmannen nollapelinsä; hän tarvitsi siihen 26 torjuntaa. Laineelle osuma oli kauden 17:s ja Peltolallekin kauden 16:s. Kristian Kuusela sai syöttöpisteen Laineen maaliin ja on edelleen vahvoilla Liigan pistepörssin voittajaksi.

Voitto oli Tapparalle jo kuudes peräkkäinen ja kahdeksas yhdeksässä viime pelissä. Neljä kierrosta ennen runkosarjan päätöstä se on viisi pistettä JYPiä edellä taistelussa kolmospaikasta.

Kaksi erää pelkästään tolppia, torjuntoja ja ohilaukauksia

Tappara pelasi tänään neljännen pelinsä viiteen päivään ja seitsemännen pelinsä yhteentoista päivään. Peliruuhka näytti ainakin jonkin verran jaloissa painavankin, sillä kovinkaan räjähtäviin irtiottoihin Tappara ei tänään kyennyt. Mutta se pelasi vahvaa perusvarmaa peliä.

KooKoo taistelee vielä pääsystä pudotuspeleihin ja sillä oli tänään selkeä tuoreusetu peliohjelman turvin, mutta se ei kyennyt horjuttamaan Tapparaa tarpeeksi. Jossittelua sille toki jää parista tolpankilahduksesta, joista pari senttiä sivumpaan osumalla illan tarina olisi voinut olla toinen.

Vieraiden Mikko Lehtonen ampui tolppaan heti alussa, kun KooKoo pääsi Tapparan vaihtovirheen seurauksena ylivoimalle. Jatkotilanteessa vielä Anrei Hakulinen oli avopaikassa, mutta Karhunen torjui mainiosti. Toisessa erässä tolppaa Karhusen vieressä kolautti Tomi Peltonen.

Tapparallakin oli paikkoja. Otto Rauhala hommasi itselleen hyvän tilanteen, mutta osui ylärimaan. Veli-Matti Savinainen veti alivoimalla hiukan ohi tyhjän takatolpan Jani Lajusen syötöstä. Patrik Lainekin laukoi tyhjästä maalista ohi päästyään Kristian Kuuselan laukauksen reboundiin.

Voittomaali ylivoimalla

Kolmannessa erässä peli oli muuttunut jo vähän asemasodaksi, missä ei ihan hirveästi tapahtunut. Erän puolivälin paikkeilla Tappara pääsi toisen kerran ylivoimalle ja onnistui vihdoin avaamaan pelissä maalinteon. Nick Plastino siirsi viivasta vasemmalle Laineelle, jonka suora laukaus ohitti hyvin pelanneen Juha Järvenpään.

KooKoo purnasi maalista, kun hetkeä aiemmin Kristian Kuusela oli siirtänyt KooKoo-pelaajan pudonneen mailan sivuun syöttölinjalta.

Reilut kaksi minuuttia ennen loppua KooKoo veti Järvenpään pois ja yritti tasoitusta ilman maalivahtia. Yritys päättyi Jukka Peltolan keskialueelta lähettämään hiljaiseen liruun, joka vieri tolppien väliin.

KooKoolle pisteettömyys oli paha asia. Se on edelleen viiden pisteen päässä playoff-rajasta, kun pisteitä sille, Sportille ja Ässille on jaossa enää 4-5 pelin ajan.

Tapparalla on matkaa lopulliseen runkosarjasijoitukseensa neljä peliä ja puolisentoista viikkoa. Kaksi ensimmäistä noista peleistä pelataan vieraissa, ensin Oulussa ja sitten Hämeenlinnassa, ja kaksi viimeisintä kotikaukalossa. Ensi lauantaina Tappara saa Hakametsään vieraaksi SaiPan. Runkosarja päättyy Tapparan osalta reilun viikon päästä tiistaina KalPaa vastaan.