(0-1, 1-1, 2-4)

Tappara – KooKoo     3-6 (0-1, 1-1, 2-4)
Ottelun kuvagalleria
Nelosen maalikooste

Maanantaina Tappara voitti ensimmäisen kerran Jukurit, tänään vuorossa oli vuosituhannen ensimmäinen tappio KooKoolle. KooKoo haki yllätyspisteet Hakametsästä reilulla 6-3 -voitollaan. Tapparan verkkoon ei tällä kaudella ollut kertaakaan aiemmin isketty kuusi maalia. Osumista neljä tuli vieläpä kolmannessa erässä, joka tavallisesti on ollut Tapparan vahvin erä.

KooKoo onnistui muutenkin “Tapparan asein”. Tappara sai pelissä neljä jäähyä, joiden aikana KooKoo teki kolme ylivoimamaalia ja yhden maalin, kun jäähyllä ollut pelaaja tuskin ehti vielä jäälle jäähynsä päättymisensä jälkeen. Yksi maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana ja yksi jopa alivoimalla. KooKoo voitti tänään erikoistilannepelaamisen ylivoimaisesti.

Sebastian Repo ja Charles Linglet tekivät Tapparasta 1+1 mieheen. Lingletille maali oli ensimmäinen Tappara-paidassa. Jukka Peltola osui taas puolustajan pelipaikalta. Jan-Mikael Järvinen sai kaksi syöttöpistettä.

Tapparan kone ei käynnistynyt

Tänään Tappara ei saanut normaalisti niin vahvaa neljän kentällisen peliään käyntiin oikeastaan lainkaan. Hetken ajan se näytti käynnistyvän kolmannessa erässä, mutta pian se yskähti taas uudelleen ja tältä päivältä lopullisesti. Tänään oli vaikea löytää niitä samoja merkkejä Tapparan pelaamisesta, joilla se on dominoinut lähes koko kautta tähän mennessä.

KooKoo voitti ensimmäisen erän Kai Kantolan ylivoimamaalilla. Tapparalla oli pari paikkaa, joissa kummassakin Martin Røymark oli esillä. Ensin hän pelasi Charles Lingletille paikan kierrettyään maalin, mutta tämän laukauksen tielle ehti puolustajan maila. Erän lopussa Røymark itse laukoi ylivoimahyökkäyksestä, mutta KooKoo-vahti Samu Perhonen ehti poikittaisliikkeessä huikeaan torjuntaan.

Avauserä oli Tapparalta huomattavan vaisu ja sama jatkui toisessa erässä. Terry Broadhurst vei vieraat kahden maalin johtoon taas ylivoimalla, ja KooKoo oli muutenkin pelin päällä. Erän loppuminuuteilla Tappara sai yhtäkkiä otteen ja pääsi Perhosen maalille. Kavennus syntyi lopulta tuurilla, kun Sebastian Revon syöttöyritys pomppi sisään.

Kolmanteen erään luonnollisesti odotettiin Tapparalta edelleen vahvempaa otetta, varsinkin kun se pääsi ylivoimallekin, mutta toisin kävi. Henrik Haapala kaatui kiekon kanssa hyökkäysalueella, KooKoo iski alivoimalla vastaan, ja Eero Savilahti pyssytti alivoimaosuman.

Tappara nousi vielä pelissä tasoihin, kun Charles Linglet ensin kavensi ja Jukka Peltola laukoi ylivoiman viivamiehen paikalta lukemiksi 3-3. Ote ei kuitenkaan pitänyt vaan lipesi oikein kunnolla. Viimeisistä minuuteista tuli Tapparalle murheelliset.

Robin Jacobsson tasoitti tuuripomppumaalit ylivoimalla ja vei vieraat johtoon. Heti perään uusi Tappara-jäähy, ja nyt Josh Green lirutteli kiekon Teemu Lassilan taakse. Ja vielä kruununa murheen päälle illan maalinteon aloittanut Kai Kantola myös päätti maalinteon iskemällä loppunumerot kaksi minuuttia ennen loppua.

Oliko tässä tarvittava herätys?

Tappara pelasi tänäänkin viidellä varsinaisella puolustajalla Peltolan tuuratessa takalinjoilla. Kolmen vakiopakin puuttuminen on kova kolaus määrällisesti ohuelle puolustusosastolle. Mutta senkään
taakse ei voi mennä, sillä monet muutkin joukkueet ovat pelanneet ja pelaavat jatkuvasti loukkaantumishuolien alla.

Tappara on tällä kaudella voittanut paljon pelejä, yleensä hyvällä esityksellä, joskus vähän heikoimmillakin. Se on voinut luottaa yksilötaitoonsa ja vahvaan erikoistilannepelaamiseensa vaikeillakin hetkillä. Tänään nuokin osa-alueet pettivät ja tulos oli tällainen. Kääntöpuolella totta kai on myös KooKoon onnistuminen ylivoimapelissään, sillä itse sen tilanteensa piti luoda ja maalinsa tehdä, ja niissä se tänään onnistui.

Vastustajan onnistumisista huolimatta Tappara oli kaukana omasta parhaastaan. Tällainen pohjakosketus on kuitenkin monesti joukkueille hyväksi, kunhan läksyt myös luetaan ja tappioista opitaan. Tappara on niin tasokas joukkue, että se varmasti oppii ja on jo ensi pelissään parempi.

Se seuraava peli on lauantaina Vaasassa, missä Sport haluaa taatusti kuitata parin viikon takaisen 0-7 -nöyryytyksen. Tapparan seuraava kotipeli on ensi keskiviikkona HPK:ta vastaan.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)