fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

KooKoon kanssa jälleen kireätä

  • Raportti

KooKoo – Tappara       2-1 (0-0, 0-1, 1-0) ja

KooKoo ja Tappara pelasivat jo kolmannen kiihkeän keskinäisen kamppailunsa tällä kaudella. Jälleen kerran eroa saatiin yksi maali, nyt ensimmäistä kertaa vasta jatkoajan jälkeen. KooKoo otti kaksi pistettä, kun se onnistui jatkoajalla tekemään voittomaalin 2-1.

Pelin erikoisuus oli jäähy- ja ylivoimamaalijakauma. Tappara joutui istumaan viisi jäähyä, josta kerran täyden kahden minuutin ajan kahden miehen alivoimalla ja yksi jäähy jäi viheltämättä siirretyn rangaistuksen aikana tulleen maalin takia, mutta ylivoimamaaleja KooKoo ei tehnyt. KooKoolle ei löydetty syytä antaa kuin yksi jäähy, mutta sitä ehti kulua vain 23 sekuntia, kun Tappara onnistui maalinteossa.

Tapparan maalin teki Kristian Kuusela, jolle osuma oli kauden 13:s. Valtteri Kemiläinen lisäsi huimaa syöttöpistemääräänsä taas yhdellä. Maalissa Michael Garteig torjui 35 kertaa, selvästi KooKoo-kollegansa Henrik Haukelandia enemmän.


Kristian Kuusela teki Tapparan maalin.

Avauserä oli kovavauhtinen ja tasainen mutta maaliton. Tapparalle vihellettiin erässä kaksi jäähyä, joista jälkimmäinen jatkui reilusti toisenkin erän puolelle.

Tappara tappoi tuon jäähyn ja pääsi itsekin kokeilemaan ylivoimaansa neljän minuutin pelin jälkeen. Viime aikoina hirmuisella teholla takonut kirvesrintojen ylivoimapeli onnistui taas. Kuusela sohi oman laukauksensa paluukiekon läheltä Haukelandin suojusten alta sisään. Tapparalla oli maalin jälkeen muutama erinomainen lisäpaikkakin, mutta Matias Lehtosen tolppalaukausta lähemmäs ei päästy. Erän lopulla KooKoollakin oli huippupaikkansa, mutta Garteig piti maalinsa edelleen puhtaana.

Päätöserään KooKoo tuli lujaa ja sai ainakin Tapparan vaikeuksiin jäähyjen myötä, vaikkei ylivoimamaaleja tullutkaan. Kuuden minuutin pelin jälkeen KooKoo onnistui tasoituksessa, kun ilmasta ohjattu kiekko pomppi Garteigin selän taakse vapaaksi, ja Jere Friberg kaatui sen kroppansa mukana maaliin. Koska Tappara-pelaaja katsottiin syylliseksi, maalikin hyväksyttiin.

Joitakin minuutteja myöhemmin Tapparalle tuomittiin samalla vihellyksellä kaksi eri jäähyä, ja KooKoo sai etsikkoaikansa. Vieraiden erinomainen alivoimapeli kuitenkin nollasi sen ja sen jälkeen peli vähän kääntyikin taas. Kuusi minuuttia ennen loppua Tapparan Steven Iacobellis pääsi nostamaan kiekkoa tyhjään maaliin, mutta osui epäonnekseen ylärimaan. Lopulta mentiin jatkoajalle.

Jatkoaika oli pitkällä toisella minuutillaan, kun Tapparan yrittäessä hyökkäystä KooKoon Libor Sulak taklasi muutaman sekunnin sisällä kumoon Jere Karjalaisen kahdesti ja Iacobellisin kerran ja sen myötä KooKoo käänsi vastaiskun. Kiekko jäi Tappara-päädyssä maalinedusruuhkassa vapaaksi, ja Kyle Platzer pääsi nostamaan voittomaalin.

Kun Tapparan kovimmat kilpailijat Kärpät, JYP ja Ilves ottivat kaikki kolme pistettä, tämä ilta ei ollut hyvä Tapparalle.

Kirvesrintojen vieraskiertue jatkuu vielä kolmannella pitkän matkan vieraspelillä. Se pelataan keskiviikkona Vaasassa Sportia vastaan. Sen jälkeen on vuorossa vuoden ensimmäinen kotipeli, joka pelataan viikon päästä lauantaina vastassa TPS.

Kuvat: Arno Hämäläinen

Ottelun tilastot

Liiga 4.1.2020
KooKoo – Tappara       2-1 (0-0, 0-1, 1-0) ja

1. erä:
Maaliton

2. erä:
24:25 0-1 Kristian Kuusela (Jere Karjalainen, Valtteri Kemiläinen) yv

3. erä:
45:58 1-1 Jere Friberg (Alexander Bonsaksen, Kimi Koivisto) sr

Jatkoaika:
61:41 2-1 Kyle Platzer (Libor Sulak, Trevor Mingoia)

Jäähyt:
KooKoo 1 x 2 min
Tappara 5 x 2 min
(Bertrand, Levtchi, 2xMoilanen, Mäntylä)

Maalivahdit:
Henrik Haukeland, KooKoo 7+6+8+0=21
Michael Garteig, Tappara 11+9+15+0=35

Erotuomarit: Antti Boman – Joonas Kova

Yleisöä: 4736

Alumnien tähdet:
1. tähti: Friberg, KooKoo
2. tähti: Kuusela, Tappara
3. tähti: Sulak, KooKoo

Ottelun kokoonpano

Bertrand-Levtchi-Ojamäki
Kuusela–Malinen-Karjalainen
Lehtonen-Rauhala-Iacobellis
Moilanen-Jasu-Vauhkonen

Blood-Suhonen
Vittasmäki–Kemiläinen
Mäntylä–Ytterell
Rouhiainen

Garteig
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat