(3-1, 1-0, 1-0)

Tappara – Kärpät     5-1 (3-1, 1-0, 1-0)
Ottelun kuvagalleria
Nelosen maalikooste

Tappara kohtasi kauden toisessa kotiottelussaan viime vuosien verivihollisensa Kärpät. Tällä kertaa ei tarvinnut mennä maalin peliä viimeiseen hikipisaraan saakka, vaan Tappara vei pelin komeasti peräti lukemin 5-1.

Supersankarina hääri Veli-Matti Savinainen, joka kiisi Liigan pistepörssin kärkeen iskemällä oululaisten verkkoon kolme maalia eli hattutempun. Jo avauserässä verkko heilui kahdesti, ja muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen hattu täydentyi vain kuusi sekuntia ennen päätössummeria varsin näyttävästi rangaistuslaukauksella. Savinaisella on koossa nyt jo viisi osumaa nuorella kaudella, kun koko viime kaudella niitä syntyi seitsemän.

Aleksi Elorinne teki kauden ensimmäisen maalinsa, ja Teemu Nurmi jatkoi tehokasta alkukauttaan kauden kolmannella osumallaan. Arttu Ilomäki avasi kauden pistetilinsä maalisyötöillä Savinaisen osumiin.

Neljässä minuutissa molari vaihtoon

Kärpät joutui antamaan Tapparalle hurjasti tasoitusta, kun se lähti peliin ilman kahta kärkisentteriään ja menetti kapteeni Lasse Kukkosenkin juuri ottelun alla pois kokoonpanosta. Uusiutunut ja tähän otteluun varsin nuortunutkin Kärppä-ryhmä ei kyennyt pistämään hallitsevalle mestarille lainkaan kampoihin ennen kuin tämä vähän hölläsi jalkaa kaasulta.

Savinainen tykitti hurjalla laukauksella Tapparan johtoon jo avausminuutilla. Neljän minuutin kohdalla Aleksi Elorinne kiepautti helpon näköisesti vanhanaikaisella toisen maalin, ja Kärppä-maalissa aloittaneen Jussi Rynnäksen peli oli siinä: kolme torjuntaa, kaksi maalia.

Tilalle tullut Sami Aittokallio sai vielä myöhemmin samassa erässä antautua Savinaisen edessä, kun Arttu Ilomäki polki kiekon kanssa pakeilta karkuun ja syötti ylivoimahyökkäyksessä laitahyökkääjänsä maalintekoon.

Kärpät kavensi erän lopussa ylivoimalla. Ville Leskinen lusikoi reboundista illan ainoan kiekon Dominik Hrachovinan taakse.

Hattutemppu täyteen rankkarista

Loistavan avauserän jälkeen Tappara ei oikein syttynyt toiseen erään, ja Kärpät sai otteen pelistä. Sillä oli muutamia oikein hyviä kavennuspaikkoja, mutta Hrachovina jatkoi hyvää alkukauttaan. Tapparan onneksi seuraava maali syntyikin Kärppä-päätyyn, sillä muuten pelistä olisi saattanut tulla vielä hyvinkin vaikea. Teemu Nurmi tinttasi kiekon komeasti ylänurkkaan Martin Røymarkin hyvästä esityöstä.

Kolmannessa erässä Tappara oli taas terävämpi, eikä Kärpillä ollut takaa-ajon tynkääkään. Pelin lopussa Savinainen pelattiin läpiajoon, jossa häntä rikottiin, ja vieraille oli tulossa toinen jäähy. Tappara pelasi kuitenkin vielä parikymmentä sekuntia ennen kuin menetti kiekon ja tuomari vihelsi pelin poikki antaakseen tuomionsa: rangaistuslaukaus.

Savinainen harhautti Aittokallion nopeilla liikkeillä ja nosti kiekon rystyltä maalin kattoon. Kauden ensimmäinen hattutemppu oli syntynyt.

Voitto nosti Tapparan taas sarjakärkeen tasapisteissä viime kevään finaalivastustajansa HIFK:n kanssa. Joukkueet kohtaavat toisensa lauantaina Helsingissä.

Sitä ennen Tappara pelaa kuitenkin perjantaina vielä kotikaukalossaan. Vastaan silloin tulee TPS, kärkikahinoissa mukana sekin. Ottelu alkaa Hakametsässä klo 18:30.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)