Torstai 18.2. VS.

1 - 4
(1-1, 0-1, 0-2)

HIFK – Tappara     1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Tappara muuttui yhdessä yössä aivan toiseksi joukkueeksi vaisun Turun-reissun jälkeen. Tänään Helsingissä kirvesrinnat pelasivat erinomaisen ottelun ja kaatoivat Liigaa johtavan HIFK:n vieraissa lukemin 4-1.

HIFK oli viimeksi jäänyt ilman sarjapisteitä 14 ottelua sitten tammikuun alussa. Nyt Kärpät nousi siitä pisteen päähän taistelussa runkosarjavoitosta. Tappara puolestaan vahvisti asemaansa nelospaikalla ja taistelussa kolmossijasta.

Patrik Laine ja Jukka Peltola tekivät 1+1 mieheen, kumpikin osui päätöserässä. Jani Lajunen ja Nick Plastino tekivät myös maalit. Maalissa Tomi Karhunen pelasi aivan loistavan ottelun. Hänen 22 torjuntaansa mahtui monta aivan avainpelastusta tärkeillä hetkillä.

Avausminuuttien jälkeen Tappara pääsi hyvään vauhtiin

Tapparalta pelin alku meni jatkumona eiliseen TPS-peliin – homma ei siis oikein sujunut. HIFK iski johtoon jo ensimmäisessä vaihdossa 27 sekunnin pelin jälkeen, kun Jasse Ikonen pääsi laukomaan vapaasti keskeltä suoraan maalin takaa tulleeseen syöttöön.

Viiden minuutin kohdalla Tapparakin sai kiekon maaliin, mutta videotarkistuksen jälkeen Jere Karjalaisen osuma hylättiin korkealla mailalla tehtynä. Lähes heti perään Markus Kankaanperä ja Mika Partanen nahistelivat yhtäaikaisille jäähyille, ja sen jälkeen Tappara löysi kipinän peliinsä.

Jani Lajunen tasoitti maalinedusruuhkan irtokiekosta erän puolivälissä pitkän pyörityksen jälkeen, ja loput erästäkin meni Tapparalta hyvin.

Pelin voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi toisen erän kahden minuutin kohdalla ja jälleen pitkän hyökkäysaluepelin jälkeen. Lopulta Patrik Laine syötti viivasta nousevalle Nick Plastinolle, joka pamautti hurjan laukauksen Ville Husson ohi.

Kolmannessa erässä Tappara osui kahdesti vastaiskuista, kun HIFK oli lyönyt hyökkäyssiniviivallaan kiekon päin peittäviä Tappara-pelaajia. Heti erän alkuun Patrik Laine karkasi sellaisesta läpiajoon ja huijasi Husson aivan täysin ennen kuin työnsi kiekon tyhjään maaliin. Neljä minuuttia ennen loppua Laine ja Jukka Peltola pääsivät 2-1 -hyökkäykseen, josta Peltola ohitti maalivahdin itse laukauksellaan.

Hyvä, viihdyttävä peli

Myös koko jääkiekko-ottelu oli yhdessä yössä saanut täyden kasvojenpesun. Eilinen tylsä ottelu vaihtui nyt kiihkeään kamppailuun, jossa jokaisesta kiekosta väännettiin pillin vihellykseen saakka ja monesti sen jälkeenkin.

Tappara pelasi nyt todella esimerkillisesti kohti maalia. Kaksikin miestä tuli jatkuvasti vastustajan maalille peittämään maalivahdin näkyvyyttä, ja kiekkoa myös toimitettiin sinne. Sellaisesta tilanteesta syntyi myös joukkueen ensimmäinen maalikin.

Tällaista pelin pitää olla, huippujoukkueet ottamassa mittaa toisistaan huippuottelussa. Pikkuisen piikkiä voisi vieläkin laittaa tuomaritoimintaa kohtaan, että kyllä rikkeitä voisi näin kevään puolellakin viheltää pois. Toki valittu linja on ainakin tasapuolinen molemmille.

Tappara jatkaa pelejään lauantaina kotikaukalossa, silloin vastassa on Sport. Toivottavasti Tappara jatkaa tällaisia esityksiä Hakametsässäkin!