fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Lukko kaatui Raumalla jatkoajalla

  • Raportti

Lukko – Tappara       4-5 (1-1, 0-2, 3-1) ja

Tappara palasi joulutauolta hakemalla vierasvoiton Raumalta, kun Lukko kaatui jo kolmannen kerran tällä kaudella. Päätöserässä Lukko ajoi kolmen maalin etumatkan vielä kiinni, mutta jatkoajan viimeisellä minuutilla Tappara iski voittomaalin ja otti kaksi pistettä lukemin 5-4.

Vottomaalin tehneelle Olavi Vauhkoselle osuma oli kauden neljäs. Kaksi kertaa osunut Jarkko Malinen on nyt tehnyt kolme maalia tällä kaudella. Sami Moilanen (1+1) teki kauden viidennen maalinsa ja Jere Karjalainen (1+1) jo 13:nnen maalinsa. Karjalaisen osumista peräti 10 on tullut ylivoimalla, niin tämäniltainenkin. Maalissa torjui Christian Heljanko. Tuukka Mäntylä teki paluun kokoonpanoon viiden pelin poissaolon jälkeen.

Lukko hallitsi ensimmäistä erää ja sai usean hyvän maalipaikankin aivan parhaaseen sektoriin. Christian Heljanko torjui niitä komeasti, mutta kaksi minuuttia ennen taukoa Heikki Liedes onnistui maalinteossa vapaalla paraatipaikan kudillaan. Se oli kuitenkin vain tasoitusmaali, sillä Tappara oli mennyt ylivoimapelissä johtoon Karjalaisen pommilla suoraan Kristian Kuuselan syötöstä.


Jarkko Malinen iski kaksi komeaa maalia toisessa erässä. Kuva: Saana Hakala.

Toinen erä oli taas kerran Tapparan ja ennen kaikkea Jarkko Malisen. KooVee-laina Mikko Pukka istui erässä kaksi jäähyä, mutta Lukko ei saanut niiden aikana mainittavaa aikaa, kuten ei nyt myöskään tasaviisikoin. Pukan ensimmäinen jäähy päättyi Malisen puolittaiseen karkumatkaan, jossa hän käytti kiekon Sami Moilasella ja pisti paluusyötötä kiekon Oskari Setäsen längistä maaliin. Seitsemän minuuttia edellisen jälkeen Malinen vippasi komeasti rystyltä ylänurkkaan ja vei vieraat kahden maalin johdossa kolmanteen erään.

Moilanen löi Pukan laukauksen reboundista Tapparan kolmen maalin johtoon kolmannen erän alussa ja sen olisi pitänyt riittää vierasvoittoon. Lukko kuitenkin kavensi jo vajaa minuutti myöhemmin, kun Heljanko hörppäsi Linus Nymanin pienen kulman vipin etukulmasta sisään. Neljä minuuttia myöhemmin Lukko nousi maalin päähän Eetu Koivistoisen vastaiskumaalilla. Heti sen perään Tapparan Iacobellis sai kiekon sisään, mutta osuma hylättiin potkaisemalla tehtynä. Tasoihin Lukko nousi reilut kolme minuuttia ennen loppua, kun Robin Pressin laukaus pomppi Heljangon torjunnan jälkeen omasta pakista sisään.

Jatkoajalla nähtiin pari kohtuullista tilannetta, mutta pöytäkirjaan päästiin vasta puoli minuuttia ennen sen loppua, kun Lukon Pahtrik Westerholm sai jäähyn korkeasta mailasta. Vain seitsemän sekuntia myöhemmin suoraan aloituksesta Vauhkonen pääsi nokikkain maalivahti Setäsen kanssa ja upotti kiekon sisään. Tapparalle kaksi pinnaa.

Ylihuomenna lauantaina 28.12. Tappara pelaa HPK:ta vastaan. Sitä ennen pelataan myös Mikki Leinosen läksiäisottelu Mikki All-Stars vastaan Pietarinkadun Oilers Legends alkaen klo 15. Kumpaankin otteluun yksi ja sama lippu Ticketmasterista.  Hallin ovet avataan jo klo 14 ja 5000 ensimmäistä saa komean Leinonen #14 -Tappara-t-paidan.

Iso kuva: Tomi Natri

Ottelun tilastot

Liiga 26.12.2019
Lukko – Tappara       4-5 (1-1, 0-2, 3-1) ja

1. erä:
11:33 0-1 Jere Karjalainen (Kristian Kuusela, Valtteri Kemiläinen) yv
17:52 1-1 Heikki Liedes (Kristian Pospisil)

2. erä:
29:54 1-2 Jarkko Malinen (Sami Moilanen)
36:39 1-3 Malinen (Otto Rauhala, Steven Iacobellis)

3. erä:
42:00 1-4 Moilanen (Juhani Jasu, Mikko Pukka)
42:51 2-4 Linus Nyman (David Nemecek, Liedes)
46:55 3-4 Eetu Koivistoinen (Nyman, Toni Koivisto)
56:45 4-4 Robin Press (Roni Sevänen, Ponthus Westerholm)

Jatkoaika:
64:36 4-5 Olavi Vauhkonen (Karjalainen) yv

Jäähyt:
Lukko 4 x 2 min
Tappara 4 x 2 min
(Iacobellis, 2xPukka, Kuusela)

Maalivahdit:
Oskari Setänen, Lukko 3+10+5+4=22
Christian Heljanko, Tappara 8+9+9+1=27

Erotuomarit: Petri Lindqvist – Jani Luoma-aho

Yleisöä: 3816

Alumnien tähdet:
1. tähti: Malinen, Tappara
2. tähti: Nyman, Lukko
3. tähti: Moilanen, Tappara

Ottelun kokoonpano

Ojamäki-Virta-Bertrand
Kuusela–Levtchi-Karjalainen
Rauhala-Malinen-Iacobellis
Moilanen-Jasu-Vauhkonen

Blood-Suhonen
Vittasmäki–Kemiläinen
Mäntylä–Ytterell
Pukka

Heljanko
(Garteig)

Uusimmat

Suosituimmat