Lukon puolustusmuuri liikaa Tapparallekin

2 - 0
(0-0, 2-0, 0-0)

Lukko – Tappara     2-0 (0-0, 2-0, 0-0)
Nelosen maalikooste

Tappara jäi Raumalla pelatussa kärkiottelussa ilman maaleja ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kotijoukkue Lukko vei voiton lukemin 2-0 ja vahvisti asemaansa sarjataulukon kärjessä. Tappio oli Tapparalle vasta kauden toinen peli, missä se jäi ilman sarjapisteitä.

Nollatuloksesta huolimatta Tappara pelasi ihan hyvän ottelun. Peli oli varsin tasainen ja olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Nyt se kääntyi kotijoukkueelle toisen erän tehohetken ansiosta. Lukko teki silloin kaksi maalia reilussa minuutissa.

Pelin paras oli jo kauden viidennen nollapelinsä torjunut Lukko-vahti Ryan Zapolski, joka tarvitsi tähän nollaan 29 torjuntaa. Tappara-maalissa Tomi Karhuselle torjuntoja kertyi 14, joista vain kaksi kolmannessa erässä.

Lukon maalille oli vaikea päästä

Avauserä oli yllättävänkin vaisu, kun otetaan huomioon, että vastakkain oli paitsi sarjan kärkijoukkueet myös monivuotiset kilpakumppanit välieristä. Kummallakin joukkueella oli pari maalintekopaikkaa ja Tapparalla heikosti sujunut ylivoimapelikin, mutta maaleja ei nähty.

Toisessa erässä Tappara istui kaksi jäähyä, joista toisesta Lukko teki pelin avausmaalin. Noiden jäähyjen välissä oli sellainen noin seitsemän minuutin jakso, jossa Tappara pelasi hyvää kiekkoa ja oli lähempänä pelin ensimmäisen maalin tekemistä, mutta Zapolski torjui yritykset.

Arttu Ilomäen kiekko katsomoon -jäähyn aikana Jesper Piitulainen onnistui suoraan syötöstä laukomaan kiekon ohi Karhusen. Reilu minuutti myöhemmin Lukko onnistui hyökkäysalueen kiekonriistossa vähän Tappara-pakin kaatamisen avustuksella, käänsi kiekon maalin eteen, josta Teemu Nurmi jatkoi sen maaliin. Molempiin osumiin viimeisen syötön tarjoili Ville Vahalahti.

Kolmannessa erässä Tappara oli selvästi niskan päällä, mutta ei vain saanut kiekkoa ohi Zapolskin. Vaikka tuomareilta meni ohi Nurmen ruma veret irrottanut mailanisku Ilomäen kasvoihin, Tappara sai myöhemmin vielä kaksi ylivoimapeliä. Lukon tiivis neliö piti kuitenkin Tapparan tehottomana kovasta pyörityksestä huolimatta.

Viimeiset kolme minuuttia Tappara pelasi ilman maalivahtiakin ja pystyi pyörittämään lähes koko sen ajan, mutta maalille ei ollut asiaa. Lukko piti pintansa.

Huomenna sisuuntuneena Sportin kimppuun

Lukko voitti tänään sekä erikoistilanteet että kummankin päädyn maalineduspelaamisen, joten sikäli 2-0 on koko lailla oikeutettu tulos nähdylle kamppailulle. Tosin harvemmin joukkue jää ilman maaleja painaessaan hyökkäyspelaamistaan niin kovaa kuin Tappara tänään varsinkin kolmannessa erässä, mutta näitäkin matseja pitkään kauteen mahtuu.

Patrik Laine oli edelleen sivussa jo kertaalleen sairastuvalta palannut Markus Kankaanperä puuttui uudelleen kokoonpanosta. Nuori Jere Rouhiainen oli ensimmäistä kertaa mukana Liiga-kokoonpanossa, mutta yhtään peliaikaa hänelle ei seitsemäntenä puolustajana kertynyt. Mika Norosen poistuttua kakkosvahtina oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella Dominik Hrachovina. Pekka Saravo pelasi uransa 600. runkosarjaottelun.

Näkyvimmin Tapparasta peliä pyöritti taas kerran Kristian Kuusela, mutta nyt syötöille ei löytynyt päättäjää. Parhaat tekopaikat Tapparasta tänään tuntuivat siunaantuvan puolustajille, mutta tarkkuutta tai riittäviä maalinteon tukitoimia ei löytynyt.

Tappara jatkaa pelaamista heti huomenna. Hakametsään vastaan saapuu Vaasan Sport.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)