fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Mestarien liigan playoffit käyntiin Hakametsässä – tasapeli

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – EV Zug       3-3 (0-2, 3-0, 0-1)

Champions Hockey Leaguen pudotuspelit avattiin Hakametsässä tiistaina Tapparan ja EV Zugin välisellä ensimmäisen kierroksen avausottelulla. Hyvin vaihteleva ja hyvätasoinen ottelu päättyi lopulta tasatulokseen 3-3, kun kaksiosaisessa ottelussa ei voittajaa vielä tarvinnut hakea väkisin. Erikoista pelissä oli, että kaikki maalit tehtiin samaan kenttäpäätyyn.

Tasatulos tänään merkitsee sitä, että viikon päästä Sveitsissä pelattavan toisen ottelun voittaja menee myös jatkoon kahdeksan parhaan joukkoon.

Kokoonpano kirvesrinnoilla oli playoff-avauksessa kunnossa, kun kaikki muut miehet Juhani Jasua lukuun ottamatta olivat käytettävissä. Valtteri Kemiläinen, Jere Karjalainen ja Olavi Vauhkonen toimivat maalintekijöinä. Kristian Kuusela oli syöttäjänä kahdessa maalissa.


Kuvassa halailevat Valtteri Kemiläinen ja Gregory Hofmann tekivät pelissä maalin mieheen.

Tapparalla kesti puoli erää päästä mukaan kansainvälisen jääkiekon vauhtiin, jossa vierasjoukkue oli heti alusta asti. Zug oli vauhdissa niin hyvin, että se jo reiluun kuuteen minuuttiin sai kiekon kolme kertaa Tapparan maaliin. Yksi osumista hylättiin maalivahdin häirintänä, mutta Dario Simionin rannelaukaus sekä Santeri Alatalon ylivoimapyssy heiluttivat verkkoa hyväksytysti. Toisen hyväksytyn takaiskun jälkeen Tappara vaihtoi maalivahtia, kun Michael Garteig hyppäsi Christian Heljangon tilalle. Erän lopussa kotijoukkueellakin oli 4-5 hyvää maalipaikkaa, pari parasta niistä Niko Ojamäellä, mutta Zugin maalivahti Leonardo Genoni torjui ne.

Toisessa erässä Tappara oli jo täysin hereillä ja kansainvälisen huippukiekon vaatimuksissa mukana. Se nousi kahden maalin takaa johtoon iskemällä kolmesti ylivoimalla. Valtteri Kemiläinen pyssytti siniviivasta kahdeksannella minuutilla kavennuksen, Jere Karjalainen tasoitti kuusi minuuttia myöhemmin ja Olavi Vauhkonen vei kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon erän viimeisellä minuutilla. Tappara kilautti erässä kahdesti tolppaakin. Pelin täysi kääntyminen alkoi käydä vierasjoukkueen luonnolle ja homma meni vähän nahisteluksi. Zug selvisi erässä myös kahdesta päähäntaklauksesta ja yhdestä luistinpotkusta päähän (!) yhteensä vain kahden minuutin istunnolla.

Kolmas erä alkoi Tapparan ylivoimalla, mutta se meni tällä kertaa hukkaan. Heti jäähyn päätyttyä Tappara hutiloi kiekon kanssa puolustussiniviivalla ja Gregory Hofmann pääsi riistosta läpiajoon ja tasoitti pelin. Enempää maaleja ei nähty, ja kun tosiaan tasapelikin tänään oli sallittu, niin tasapeliin myös jäätiin. Viikon päästä jatketaan tästä Zugissa.

Illan yleisömäärä 5275 katsojaa oli Tapparan CHL-pelien ennätysmäärä.

Ennen ensi viikon toista CHL-playoff-peliä Tappara pelaa vielä pari kertaa kotimaan Liigaa. Niistä ensimmäinen on perjantaina, kun edessä on Ilveksen isännöimänä kauden kolmas paikallispeli.

Kuvat: Arno Hämäläinen

Ottelun tilastot

Champions Hockey League 12.11.2019
Tappara – EV Zug       3-3 (0-2, 3-0, 0-1)

1. erä:
01:42 0-1 Dario Simion (Miro Zryd, Jesse Zgraggen)
06:04 0-2 Santeri Alatalo (Carl Klingberg, Oscar Lindberg) yv

2. erä:
27:37 1-2 Valtteri Kemiläinen (Kristian Kuusela, Charles Bertrand) yv
33:25 2-2 Jere Karjalainen (Kuusela, Kemiläinen) yv
39:15 3-2 Olavi Vauhkonen (Patrik Virta, Teemu Suhonen) yv

3. erä:
42:31 3-3 Gregory Hofmann

Jäähyt:
Tappara 4 x 2 min
(Mäntylä, Morley, 2xKuusela)
EV Zug 5 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 6+(0)+(0)=6, vaihto 6:04
Michael Garteig, Tappara 6+11+6=23
Leonardo Genoni, EV Zug 6+8+3=17

Erotuomarit: Lasse Kopitz – André Schrader

Yleisöä: 5275

Ottelun kokoonpano

Kuusela–Morley-Bertrand
Levtchi–Virta-Ojamäki
Moilanen-Rauhala–Karjalainen
Lehtonen-Malinen-Vauhkonen

Vittasmäki–Suhonen
Blood-Kemiläinen
Mäntylä–Ytterell
Utunen

Heljanko
(Garteig)

Toisessa erässä Malinen ja Rauhala vaihtoivat ketjuja.

Uusimmat

Suosituimmat