fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

HPK nousi takaa jatkoaikavoittoon

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – HPK       3-4 (2-0, 1-2, 0-1) ja

Tappara ja HPK kohtasivat kirvesrintojen vuoden viimeisessä kotiottelussa Hakametsässä. Tappara otti toisessa erässä jo kolmen maalin johdon, mutta HPK nousi ylivoimapelinsä turvin tasoihin kolmannessa erässä. Voittaja löydettiin lopulta vasta jatkoajalla, jossa HPK:n Niklas Friman iski loppuluvuiksi 4-3.

Maalintekijöinä Tapparasta kunnostautuivat Tuukka Mäntylä, Charles Bertrand (1+1) ja Olavi Vauhkonen. Bertrandille maali oli kauden 13:s, Vauhkoselle viides ja Mäntylälle toinen. Maalissa torjui Christian Heljanko. Patrik Virta loukkaantui jo pelin alussa ilman jäähyä selvinneen HPK-pelaajan telomana.

Kun illan alkuseremoniat oli saatu hoidettua, Tappara aloitti pelin vauhdilla. Ensimmäisessä vaihdossa Niko Ojamäki kilautti ylärimaan, pari vaihtoa myöhemmin Otto Rauhala oli läpiajossa, ja siitä hetken kuluttua saatiin kiekko maaliinkin. Osumaa tutkittiin videolta mahdollisena potkuna, mutta se hyväksyttiin, ja maalintekijäksi saatiin Mäntylä. Kummallakin joukkueella oli myös yksi ylivoimamahdollisuus. Tappara hyödynsi omansa, kun Bertrand nosti maalin edestä 2-0. HPK ei ylivoimallakaan onnistunut, vaikka tasaviisikoin sai kerran kiekon tolppaan.


Olavi Vauhkonen oli Tapparan parhaimmistoa.

Vauhkonen laukoi puolustajan kautta 3-0 toisen erän neljännellä minuutilla. Se maali kirvoitti HPK:n myös vaihtamaan maalivahtia; Joona Voutilainen astui sivuun ja tolppien väliin tuli Rasmus Reijola. Erän puolivälissä HPK:lle tarjottiin pitkä kahden miehen ylivoima, ja se kavensi Elmeri Erosen maalilla. Heti jälkimmäisenkin jäähyn päätyttyä HPK kavensi vielä toisellakin maalilla, jonka suti maalin edestä Henri Kanninen. Tapparalla oli erän lopussa vielä kaksi tolppalaukausta, mutta yhden maalin johdossa mentiin tauolle.

Kolmannen erän alkuun HPK sai taas tuplaylivoiman, nyt peräkkäin neljän minuutin ajaksi. Tappara onnistui tappamaan niistä kolme minuuttia, mutta Jere Innala onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin ylivoimalla. Viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Tapparakin pääsi kokeilemaan ylivoimaansa, mutta ei saanut johtomaalia. Lopulta ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaikaa pelattiin minuutti ja 15 sekuntia, kunnes HPK ensimmäinen laukaus upposi ja ratkaisi pelin. Maalin teki Niklas Friman.

Liigapelin yhteydessä Hakametsässä juhlistettiin myös Tapparan uusia Hall of Fame -jäseniä sekä Mikki Leinosen viimeistä kotipeliä ennen eläköitymistä. Ilta alkoikin jo aikaisin esiottelulla, jossa Mikki All-Starsin vastustajaksi oli tullut Pietarinkadun Oilersin Legends. Esiottelu päättyi mukavasti 3-3, vaikka vieraat karkasivat Harri Rindellin, Timo Peltomaan ja Toni Mäkiahon maaleilla johtoon. Teppo Numminen, Hannu Jalonen ja Reksa Ruotsalainen nostivat Mikin joukkueen tasoihin.

Yleisöä riitti mukavasti molempiin peleihin, liigamatsin alkaessa katsomo oli jo täynnä.

Tappara pelaa vielä yhden ottelun tämän vuoden puolella, kun se maanantaina kohtaa SaiPan Lappeenrannassa. Seuraavaan kotiotteluun on parikin viikkoa aikaa, sillä se on vasta 11. tammikuuta 2020 ja silloin vastassa on TPS.

Kuvat: Arno Hämäläinen

Ottelun tilastot

Liiga 28.12.2019
Tappara – HPK       3-4 (2-0, 1-2, 0-1) ja

1. erä:
01:48 1-0 Tuukka Mäntylä (Steven Iacobellis, Anton Levtchi)
10:43 2-0 Charles Bertrand (Jere Karjalainen, Kristian Kuusela) yv

2. erä:
23:25 3-0 Olavi Vauhkonen (Bertrand)
30:01 3-1 Elmeri Eronen (Cody Kunyk, Rasmus Reijola) 2yv
31:23 3-2 Henri Kanninen (Filip Krivosik, Kunyk)

3. erä:
44:15 3-3 Jere Innala (Niclas Lucenius, Valtteri Puustinen) yv

Jatkoaika:
61:15 3-4 Niklas Friman (Kanninen, Puustinen)

Jäähyt:
Tappara 5 x 2 min
(Blood, Moilanen, Pukka, 2xYtterell)
HPK 2 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 6+7+7+0=20
Joona Voutilainen, HPK 7+1+(0)=8, vaihto 23:25
Rasmus Reijola, HPK (0)+4+4+1=9

Erotuomarit: Antti Boman – Jukka-Pekka Koistinen

Yleisöä: 7136

Alumnien tähdet:
1. tähti: Friman, HPK
2. tähti: Bertrand, Tappara
3. tähti: Innala, HPK

Ottelun kokoonpano

Bertrand-Virta-Ojamäki
Kuusela–Malinen-Karjalainen
Levtchi-Rauhala-Iacobellis
Moilanen-Jasu-Vauhkonen

Blood-Suhonen
Vittasmäki–Kemiläinen
Mäntylä–Ytterell
Pukka

Heljanko
(Garteig)

Uusimmat

Suosituimmat