fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Neljän maalin kakkoserä toi vierasvoiton

  • Raportti

Pelicans – Tappara       4-6 (2-2, 0-4, 2-0)

Tappara kaatoi Pelicansin kolmannen kerran tällä kaudella. Tällä kertaa pelattiin Lahdessa, jossa kotijoukkue teki kaksi ensimmäistä ja kaksi viimeistä maalia, mutta Tappara teki niiden välissä kuusi osumaa. Loppulukemat kirvesrinnoille siis 6-4.

Viime viikolla A-maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Jere Karjalainen laukoi kaksi maalia nostaen kausisaldonsa 12:een. Kummankin osuman syötti toinen tuore maajoukkuemies Valtteri Kemiläinen. Toisen pelinsä lainalla Tappara-paidassa pelannut Mikko Pukka teki kauden ensimmäisen liigamaalinsa ja ensimmäisen maalinsa Tapparassa sitten syyskuun 2005!

Teemu Suhonen teki kauden kolmannen maalinsa ja sai syöttöpisteenkin. Patrik Virralle illan osuma oli kauden 11:s ja Anton Levtchille yhdeksäs. Kemiläisen lisäksi Kristian Kuusela ja Charles Bertrand syöttivät kaksi maalia kumpikin.


Jere Karjalainen karkasi vastustajalta laukomaan kaksi ylivoimaosumaa.

Pelin alku oli jälleen Tapparalta huono. Pelicans ehti ottaa kuuteen ja puoleen minuuttiin jo kahden maalin johdon, kun ensin Jesse Mankinen ohjasi luistimella kiekon maaliin selvän paitsiotilanteen jälkeen ja perään Alex Lintuniemi laukoi ensimmäisen liigamaalinsa. Tapparassa herätettiin joukkuetta vaihtamalla Michael Garteigin tilalle maaliin Christian Heljanko, ja hyvin herätys toimikin. Loppuerän vieraat hallitsivat peliä suvereenisti ja nousivat tasoihinkin. Suhonen iski kavennuksen oman nousunsa jälkeen, ja erän viimeisellä minuutilla Virta tasoitti nätillä vippauksella ylänurkkaan Bertrandin syötöstä.

Toinen erä oli täyttä Tapparaa ja se iski peräti neljä maalia. Pelicans sai erässä kaksi jäähyä ja kummankin aikana Karjalainen iski maalin Kemiläisen syötöstä – ensin omalla nousullaan 3-2 ja erän viimeisellä minuutilla one-timerilla 6-2. Niiden osumien välissä Pukka ohjasi tahattomasti jalallaan Tapparalle neljännen maalin ja Levtchi jatkoi takatolpalta kiekon tyhjiin Kuuselan mestarillisesta syötöstä.

Kolmas erä oli Tapparan osalta vain ajan kuluttamista ja johtoaseman pitämisestä. Tosin kerran ylivoimalle päästyään varsinkin Karjalaiselle haettiin kyllä hattutemppuakin. Pelicans kavensi päätöserässä kahdella maalilla. Björninen teki ensin ylivoimalla ja Antti Tyrväinen loppunumerot. Björninen oli tehopisteissä mukana kaikissa joukkueensa maaleista, Tyrväinenkin kolmessa.

Tapparan seuraava ottelu on tapaninpäivänä vieraissa Lukkoa vastaan. Seuraava kotiottelu on lauantaina 28.12. HPK:ta vastaan. Sitä ennen pelataan myös Mikki Leinosen läksiäisottelu Mikki All-Stars vastaan Pietarinkadun Oilers Legends alkaen klo 15. Kumpaankin otteluun yksi ja sama lippu Ticketmasterista.

Kuvat: Tomi Natri /Liiga

Ottelun tilastot

Liiga 20.12.2019
Pelicans – Tappara       4-6 (2-2, 0-4, 2-0)

1. erä:
03:27 1-0 Jesse Mankinen (Hannes Björninen, Antti Tyrväinen)
06:25 2-0 Alex Lintuniemi (Juhamatti Aaltonen, Björninen)
18:14 2-1 Teemu Suhonen (Jarkko Malinen, Jere Rouhiainen)
19:11 2-2 Patrik Virta (Charles Bertrand, Veli-Matti Vittasmäki)

2. erä:
27:43 2-3 Jere Karjalainen (Valtteri Kemiläinen) yv
28:25 2-4 Mikko Pukka (Steven Iacobellis, Suhonen)
37:13 2-5 Anton Levtchi (Kristian Kuusela, Bertrand)
39:15 2-6 Karjalainen (Kemiläinen, Kuusela) yv

3. erä:
49:42 3-6 Björninen (Tyrväinen, Topi Jaakola) yv
59:43 4-6 Tyrväinen (Aaltonen, Björninen)

Jäähyt:
Pelicans 3 x 2 min ja Roope Elimäki 10 min
Tappara 2 x 2 min
(Iacobellis, Pukka)

Maalivahdit:
Atte Tolvanen, Pelicans 9+9+2=20
Michael Garteig, Tappara 3+(0)+(0)=3, vaihto 6:27
Christian Heljanko, Tappara 5+6+10=21

Erotuomarit: Jarno Heikkinen – Mikko Kaukokari

Yleisöä: 3525

Alumnien tähdet:
1. tähti: Karjalainen, Tappara
2. tähti: Björninen, Pelicans
3. tähti: Kuusela, Tappara

Ottelun kokoonpano

Ojamäki-Virta-Bertrand
Kuusela–Levtchi-Karjalainen
Rauhala-Malinen-Iacobellis
Moilanen-Jasu-Vauhkonen

Blood-Suhonen
Vittasmäki–Kemiläinen
Rouhiainen–Ytterell
Pukka

Garteig
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat