Maanantai 9.1. VS.

2 - 4
(0-0, 1-2, 1-2)

Jukurit – Tappara       2-4 (0-0, 1-2, 1-2)

Tappara otti vihdoin puuttuvan päänahan, kun se tänään Mikkelissä kaatoi Jukurit maalein 4-2. Nousijajoukkue oli voittanut joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista ja pysytellyt joukkueena, jota Tappara ei ollut koskaan voittanut. Nyt on.

Samalla Tappara piti kiinni omasta kovasta sarjastaan, missä se ei ole koko kautena hävinnyt kahta ottelua peräkkäin. Se johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla KalPaan, kun 37 kierrosta on pelattu. Kaikkiaan runkosarjassa pelataan 60 ottelua.

Tänään illan tarina oli Tappara-kapteeni Jukka Peltolan suoritus. Loukkaantumisten ja sairastelujen takia kirvesrinnat saivat jalkeille vain viisi puolustajaa, joten normaalisti laitahyökkääjän tontilla pelaava Peltola hyppäsi nyt pakiksi. Vieraalla pelipaikalla hän teki maalin ja syötti kaksi ja oli selvästi kentän kirkkain tähti.

Tapparan muut maalintekijät olivat Martin Røymark, Jan-Mikael Järvinen ja Jani Lajunen. Sebastian Repo syötti kaksi maalia.

Peltolan maali vieläpä harvinainen erikoisuus

Ensimmäinen erä pelattiin ilman maaleja, eikä kummankaan joukkueen hyökkäyspeli oikein syttynyt. Toiseen erään Tappara tuli sitten selkeästi paremmin ja otti pelin näppeihinsä. Se hukkasi ensin toisen peräkkäisen ylivoimapelin, mutta heti sen perään nopea suora tasaviisikkohyökkäys tuotti tulosta. Peltola avasi, Otto Rauhala syötti poikittain ja Martin Røymark iski kiekon Sami Rajaniemen taakse. Pari minuuttia myöhemmin Jukurit kuittasi vähän samanlaisella osumalla, jonka teki Miika Roine. Tappara onnistui toisessa erässä vielä ylivoimalla, kun Jan-Mikael Järvinen laukoi pelintekijän paikalta itse takanurkkaan.

Tappara oli lähellä lisätä johtoaan vielä toisessa erässä, mutta Sebastian Repo kilautti tolppaan eikä Jere Karjalainenkaan onnistunut alivoimaläpiajossaan. Kolmannessa erässä kuitenkin onnistui, kun Repo löysi kääntösyötöllä maalin eteen unohtuneen Jani Lajusen, jonka tinttasi taululle 3-1 vieraille.

Maalin jälkeen Tapparalla oli musta vajaa minuutti: Ensin maalissa pelannut Dominik Hrachovina oli lirauttaa helpon kiekon taakseen ja sitä tutkittiin ihan videotarkistuksellakin. Perään Tappara sai jäähyn ja heti sen aikana Zach Budish kavensi 2-3. Maalin jälkeen Jukurit painosti kovaa vielä muutamia minuutteja ennen kuin Tappara sai pelin taas kontrolliinsa.

Viimeisellä minuutilla Jukurit veti maalivahdin pois, ja Peltola pääsi täydentämään iltansa erikoisella maalilla. Tai oikeastaan ei päässyt, sillä Miika Koivisto kaatoi hänet maalipaikassa tyhjän maalin edessä. Kiekko ei mennyt maaliin, mutta sääntöjen mukaisesti tilanteesta tuomittiin maali kuitenkin.

Maalivahdeilla melko vähän töitä

Mikkelissä nähtiin tarkka liigapeli, jossa puolustettiin paremmin kuin hyökättiin. Maalivahditkin jäivät pelissä vähän sivuosaan, sillä kotijoukkueen Rajaniemi torjui 20 kertaa – ja niistä 15 Tapparan painostamassa toisessa erässä – ja vieraiden Hrachovina vain 13 kertaa.

Tappara oli siis Peltolan lisäksi käytössä viisi “oikeaa” puolustajaa, kun sivussa oli Valtteri Kemiläisen ja Tapio Sammalkankaan lisäksi myös Aleksi Salonen. Tapparan pakkirosteri onkin tällä hetkellä hiukan ohkainen.

Nähtäväksi jää, saadaanko sairastuvalta tai junioreista apua seuraavaan peliin, joka pelataan keskiviikkona Hakametsässä. Vastaansa Tappara saa silloin KooKoon Kouvolasta.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)