Lauantai 19.11. VS.

3 - 2
(2-0, 1-1, 0-1)

KalPa – Tappara       3-2 (2-0, 1-1, 0-1)

Tappara joutui yrittämään taas kerran kolmannen erän takaa-ajoa, kun se tänään kohtasi Kuopiossa Liigan kärkikamppailussa KalPan. Nytkin kiri saatiin aikaiseksi, mutta tällä kertaa ei riittänyt. KalPa otti koivoiton 3-2 ja nousi sarjataulukossa tasapisteisiin Tapparan kanssa.

KalPa oli kaksi erää kirkkaasti parempi kaukalossa ja ansaitsi esityksellään kahden maalin johdon. Tappara ei päässyt vieläkään omalle pelitasolleen eikä ollut kärkikamppailun arvoinen. Se sai kahteen erään aikaiseksi taas vain vaivaiset kuusi laukausta kohti maalia. Kolmas erä oli sitten taas kerran Tapparalta selvästi parempi, mutta helpompaa jääkiekko olisi, kun pelattaisiin ihan alusta saakka.

Teemu Nurmi oli mukana kirvesrintojen kummassakin maalissa tehden ensimmäisen ylivoimalla ja syöttäen Aleksi Salosen maalin. Maalissa Teemu Lassila torjui 19 kertaa. Toisessa päädyssä Denis Godla joutui kolmannessa erässä vähän töihin, mutta torjuntoja ei kertynyt kuin 14.

KalPalla enemmän nälkää ja tahtoa

Tappara lähti peliin paremmin kuin se on viime aikoina pystynyt lähtemään, mutta edelleenkään ei niin hyvin kuin mihin se pystyy ja mitä ennen maaottelutaukoa nähtiin. KalPa suorastaan dominoi kaikkia kaksinkamppailuja, missä tarvittiin vauhtia tai tahdon mukanaan tuomaa raakaa voimaa. Kulmaväännöistä kiekon kanssa tuli aina kotijoukkueen mies.

Vierailla toimi oikeastaan vain oman alueen keskustan puolustaminen, ettei KalPa päässyt pelin muun hallintansa ansiosta sentään mellastamaan avoimilla maalipaikoilla. Kaksi maalia se kuitenkin avauserään teki. Puolustaja Santeri Lukka nousi takatolpalle napauttamaan 1-0, ja Matias Myttysen suora laukaus lurpahti helpon näköisesti Lassilan hanskapuolelta sisään.

Avauserässä Tapparalla ei ollut hyökkäyssuuntaan oikein mitään, toisessa erässä sentään ylivoimapeli oli vaarallista. Kahdesta ylivoimasta toinen tuotti tulosta, kun Teemu Nurmi laukoi jäätä pitkin Godlan längistä. KalPa kuitenkin kuittasi ylivoimaosumat Jyri Junnilan maalilla.

Kolmannessa erässä nähtiin taas aktiivisempi ja halukkaampi Tappara. Mutta asioilla on usein kaksi puolta, joten kyllä nytkin kääntöpuolella oli KalPan passivoituminen. Se ei karvannut enää päätyyn ja Tappara sai lisää tilaa. Kavennusmaali syntyi pitkästä hyökkäyspyörityksestä, jonka aikana kaksikin Tappara-mailaa katkesi laukoessa mutta myös kotijoukkueen jäähy oli tulossa. Siirretyn rangaistuksen aikana Aleksi Salosen laukaus ohitti Godlan kuudentena kenttäpelaajana jäälle hypänneen Jani Lajusen kautta suuntaa muuttaen.

Peliä oli jäljellä vielä 11 minuuttia kavennuksen jälkeen, mutta tällä kertaa se ei riittänyt tasoitukseen. Heti maalin jälkeen ote oli täysin Tapparan, mutta KalPa kesti vaikeat hetket ja loppuerä mentiin tasaisemmin. Kahden viimeisen minuutin aikana Tapparan kiri sai kovan kolhun, kun Jukka Peltola joutui jäähylle. Tappara kuitenkin veti reilu minuutti ennen loppua maalivahdin pois ja heitti jäälle viisi hyökkääjää. Se sai kovan paineen KalPan päätyyn ja laukauksiakin, mutta ei onnistunut tasoittamaan.

Tappara ja KalPa nyt tasoissa kärjessä

Tappara ehti tässä muutaman voiton ottaa keskinkertaisemmilla peliesityksillä, mutta nyt vastaan tuli liian kova vastustaja. Aika lähelle päästiin tosin tälläkin kertaa. Parempaa peliä Tapparalta kuitenkin kaivataan, kunnon peliotetta heti alusta saakka eikä vain katseella seuraamista.

Vaikka pelkkä laukominen ei mikään itseisarvo olekaan, niin nämä Tapparan kahden tai kolmen laukauksen erät eivät kerro tällä hetkellä mitään hyvää. Ne kertovat ainoastaan sitä, että ennen kuin joukkue todella syttyy kunnolla luistelemaan ja taistelemaan sen hyökkäyspelaaminen jää täysin vajaaksi.

Voitollaan KalPa nousi 45 sarjapisteeseen tasoihin Tapparan kanssa. Tappara pysyy edellä, koska sillä on enemmän kolmen pisteen voittoja.

Kaksi seuraavaa peliään Tappara pelaa kotikaukalossa. Tiistaina Hakametsään vieraaksi tulee Sport, perjantaina SaiPa.