4 - 1
(1-0, 1-1, 2-0)

Tappara – SaiPa      4-1 (1-0, 1-1, 2-0)
Ottelun kuvagalleria

Runkosarjan voittanut Tappara kohtasi tänään runkosarjan viimeisen kierroksen ottelussa sarjan viimeiseksi jääneen SaiPan. Melkoinen kissa ja hiiri -leikki jäällä päättyi Tapparan voittoon 4-1.

Ottelun lopputuloksen sijaan tänään jännitettiin enemmän, saako Henrik Haapala täyteen 60 pistettä ja saako Veli-Matti Savinainen täyteen 30 maalia, jolla samalla sinetöisi Tapparalle pistepörssin kaksoisvoiton. Kysymyksiin saatiin mukavat vastaukset ja täydet kympit täyttyivät. Bonuksena päälle saatiin vielä junioreista nostetun pelaajan uran ensimmäinen liigamaali.

Illan tehokkain oli Tappara-pakki Otso Rantakari, joka teki pelin kaksi ensimmäistä maalia ja syötti myöhemmin yhden. Savinainen iski välillä tyhjiin juhlamaalinsa, ja loppunumerot viimeisteli ensimmäisellä liigamaalillaan Rasmus Smedberg. Jan-Mikael Järvinen syötti kolme osumaa. Maalissa Teemu Lassilaa kohti tuli vain 10 kiekkoa koko pelissä.

Keskellä Vellu Savinainen ja kauden 30. maalijuhlinta.

Savinaisen 30. maali vaati työtä ja aikaa

SaiPa oli liikkeellä noin suurin piirtein A-juniorijoukkueellaan, jossa seassa oli kultakypäränä Elmeri Kaksonen (17 tehopistettä) ja muutama Liigassa vakituisesti pelaava pakki. Tapparalta puuttui muutama hyökkääjä, kovimpina Jukka Peltola ja Jere Karjalainen, mutta siitä huolimatta joukkueiden tasoero oli valtava. Se näkyi jäällä, vaikkei välttämättä maaliluvuiksi saman suuruisesti muuntunutkaan.

Rantakari ohitti siniviivalämärillään SaiPa-maalissa torjuneen Frans Tuohimaan jo ennen viiden minuutin täyttymistä, mutta sen jälkeen maalihanat tukahtuivat, vaikka kiekkoa pyöriteltiin SaiPan alueella mennen tullen. Savinainen metsästi 30:ttä maaliaan, mutta kilautti avauserässä vain ylärimaan.

Toisessa erässä SaiPa pääsi pelin ainoan kerran ylivoimalle ja onnistui tasoittamaan pelin. Jesse Hallikas viimeisteli uransa avausmaalin ihan komealla tavalla. Tappara meni muutama minuutti myöhemmin uudelleen johtoon onnenkantamoisella, kun Rantakarin laukaus leijaili pakin mailasta suuntaa muuttaneena ohi Tuohimaan.

Savinaisen maalia haettiin kolmannessa erässä kovaa, mutta ensin oli lähellä osua SaiPan Antton Mönkäre, joka kilautti tolppaan. Lopulta Savinaiselle tarjottiin mahdollisuutta hopealautasella, kun SaiPa veti hyökkäyspään aloituksessaan maalivahdin pois kolme ja puoli minuuttia ennen loppua. Viisitoista sekuntia myöhemmin Savinainen täräytti omalta siniviivalta kiekon tyhjiin ja sai helpottavan osuman alta pois.

Vajaa kaksi minuuttia ennen runkosarjan loppumista Rasmus Smedberg pääsi vielä nautiskelemaan avausmaalinsa Liigassa Järvisen syötöstä.

Rasmus Smedberg ja Otso Rantakari olivat pelin muut maalintekijät.

Sitten kohti playoffeja

Tapparalle jaettiin siis runkosarjassa ykkösjoukkueen palkinto ja lisäksi joukkueen pelaajat nappasivat tukun henkilökohtaisia meriittejä tililleen. Niitä voi herutella pari päivää, mutta viikon päästä mennään jo kovaa pudotuspelien neljännesfinaaleissa.

Tapparan vastus neljännesfinaaleihin tulee playoffien 1. kierrokselta, jotka pelataan keskiviikkona ja torstaina, ja tarvittaessa vielä lauantaina. Kaksi voittoa siis tarvitaan eteenpäin menoon. Tapparan vastustaja on kahdesta 1. kierrokselta jatkoon menevästä joukkueesta runkosarjassa heikommin sijoittunut Käytännössä se tarkoittaa, että Ilveksen voittaessa Ässät Tappara kohtaa neljännesfinaaleissa paikallisvastustajansa. Jos taas Ässät menee tuosta parista jatkoon, Tapparan vastustaja on Kärpät-HIFK -parin voittaja.

Oli vastus kuka tahansa kolmesta mahdollisesta joukkueesta, Tappara aloittaa neljännesfinaalit kotihallissaan ensi viikon tiistaina 21. päivä klo 18.30. Liput tuohon ja toiseen varmaan kotiotteluun (lauantai 25.3.) tulevat myyntiin keskiviikkona klo 9.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)