fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Sarjakärki syvensi Tapparan tappiokierrettä

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – Kärpät        1-5 (1-1, 0-2, 0-2)

Vuoden 2018 viimeisessä kotiottelussaan Tappara sai Hakametsään vastaansa Kärpät. Sarjaa selvästi johtava oululaisjoukkue oli kova nytkin ja aiheutti Tapparalle jo viidennen peräkkäisen tappion. Kärppien voittoluvut Hakametsässä olivat peräti 5-1.

Antti Erkinjuntti oli kirvesrintojen ainoa maalintekijä kauden viidennellä osumallaan. Christian Heljanko torjui maalissa, Tomáš Záborský oli jäänyt loukkaantuneena sivuun, ja Kristian Tanus oli pitkästä aikaa liigakokoonpanossa.

Kotijoukkue iski pelin ensimmäisen maalin, kun viiden minuutin kohdalla Erkinjuntti sai kiekon oikealle Jan-Mikael Järviseltä ja laukoi sen etutolpan kautta Kärppä-maalissa torjuntavuorossa olleen Jussi Rynnäksen taakse. Pitkään johtoasemasta ei päästy nautiskelemaan ennen kuin kiekko ohjautui maalin edustalla olleesta Jani Hakanpäästä ohi Heljangon ja peli oli tasan. Maalien jälkeen Kärpät pääsi ensin koittamaan ylivoimaa ja erän lopussa Tappara puolentoista minuutin ajan jopa kahden miehen ylivoimaa, mutta lisämaaleja ei nähty.


Antti Erkinjuntti teki Tapparan ainoan maalin.

Kärpät otti eroa toisessa erässä tekemällä kaksi maalia. Ensimmäinen niistä syntyi ylivoimalla Oskar Osalan harvinaisella rystylämärillä suoraan syötöstä. Erän toinen Kärppä-maali pomppi surullisesti sisään ties mistä ja merkittiin Radek Koblizekin nimiin. Vähän ennen tuota kolmatta Kärppä-maalia Tapparalta nähtiin huima jäähyntappo, kun se nyt vuorostaan kesti minuutin ja 40 sekuntia kahden miehen alivoimaa.

Kolmannen erän ensimmäinen Tappara-jäähy taas kostautui, kun Lasse Kukkonen ohjasi ylivoimalla vieraat jo kolmen maalin johtoon. Seuraavaksi ylivoimalle pääsi Tappara, mutta sen aikana alivoimainen Kärpät sai rangaistuslaukauksen. Heljanko torjui kuitenkin Jasse Ikosen yrityksen. Seuraava vihellys oli taas Tapparalle: Valtteri Kemiläinen sai huitomisesta viiden minuutin jäähyn ja suihkukomennuksen. Sen aikana Kärpät ei lisämaaleja tehnyt. Heti sen jälkeen Miska Humaloja teki läpiajosta 5-1. Ne numerot jäivät taululle pelin lopuksikin.

Tappara pelaa taas heti huomenna Vaasassa Sportia vastaan, edellisestä Pohjanmaan-reissusta ei ole vasta kuin pari viikkoa. Sieltä se joukkueen edellinen voittopelikin on. Kotipeli on vuorossa viikon päästä lauantaina, kun vastassa on KalPa pelissä, jota edeltää alumnijoukkueiden ottelu ja seuraa puolen joukkueen nimikirjoitusjako. Liput saat Ticketmasterista.

Kuvat: Mika Kylmäniemi

Ottelun tilastot

Liiga 28.12.2018
Tappara – Kärpät       1-5 (1-1, 0-2, 0-2)

1. erä:
04:54 1-0 Antti Erkinjuntti (Jan-Mikael Järvinen)
06:30 1-1 Jani Hakanpää (Sami Anttila, Oskar Osala)

2. erä:
28:28 1-2 Osala (Jasper Lindsten, Michal Kristof) yv
38:04 1-3 Radek Koblizek (Ville Leskinen, Hakanpää)

3. erä:
42:42 1-4 Lasse Kukkonen (Koblizek, Teemu Kivihalme) yv
44:56 Jasse Ikonen Kärpät, epäonnistunut rangaistuslaukaus
54:15 1-5 Miska Humaloja (Jasse Ikonen, Hakanpää)

Jäähyt:
Tappara 5 x 2 min
(Blood, Luoto, Heljanko, Mäntylä, M.Järvinen)
Kärpät 3 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 15+9+11=35
Jussi Rynnäs, Kärpät 10+6+6=22

Erotuomarit: Aaro Brännare – Mikko Kaukokari

Yleisöä: 6591

Alumnien tähdet:
1. tähti: Osala, Kärpät
2. tähti: Koblizek, Kärpät
3. tähti: Kukkonen, Kärpät

Ottelun kokoonpano

Luoto-Malinen-Ojamäki
Erkinjuntti-JM.Järvinen-Kuusela
Rauhala-M.Järvinen-Levtchi
Puistola-Jasu-Tanus

Blood-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
Elorinne-Fälth
Rautanen

Heljanko
(Bäckström)

Uusimmat

Suosituimmat