Sarjakärki syvensi Tapparan tappiokierrettä

Perjantai 28.12. VS.

1 - 5
(1-1, 0-2, 0-2)

Tappara – Kärpät 1-5 (1-1, 0-2, 0-2)

Vuoden 2018 viimeisessä kotiottelussaan Tappara sai Hakametsään vastaansa Kärpät. Sarjaa selvästi johtava oululaisjoukkue oli kova nytkin ja aiheutti Tapparalle jo viidennen peräkkäisen tappion. Kärppien voittoluvut Hakametsässä olivat peräti 5-1.

Antti Erkinjuntti oli kirvesrintojen ainoa maalintekijä kauden viidennellä osumallaan. Christian Heljanko torjui maalissa, Tomáš Záborský oli jäänyt loukkaantuneena sivuun, ja Kristian Tanus oli pitkästä aikaa liigakokoonpanossa.

Kotijoukkue iski pelin ensimmäisen maalin, kun viiden minuutin kohdalla Erkinjuntti sai kiekon oikealle Jan-Mikael Järviseltä ja laukoi sen etutolpan kautta Kärppä-maalissa torjuntavuorossa olleen Jussi Rynnäksen taakse. Pitkään johtoasemasta ei päästy nautiskelemaan ennen kuin kiekko ohjautui maalin edustalla olleesta Jani Hakanpäästä ohi Heljangon ja peli oli tasan. Maalien jälkeen Kärpät pääsi ensin koittamaan ylivoimaa ja erän lopussa Tappara puolentoista minuutin ajan jopa kahden miehen ylivoimaa, mutta lisämaaleja ei nähty.

Kärpät otti eroa toisessa erässä tekemällä kaksi maalia. Ensimmäinen niistä syntyi ylivoimalla Oskar Osalan harvinaisella rystylämärillä suoraan syötöstä. Erän toinen Kärppä-maali pomppi surullisesti sisään ties mistä ja merkittiin Radek Koblizekin nimiin. Vähän ennen tuota kolmatta Kärppä-maalia Tapparalta nähtiin huima jäähyntappo, kun se nyt vuorostaan kesti minuutin ja 40 sekuntia kahden miehen alivoimaa.

Kolmannen erän ensimmäinen Tappara-jäähy taas kostautui, kun Lasse Kukkonen ohjasi ylivoimalla vieraat jo kolmen maalin johtoon. Seuraavaksi ylivoimalle pääsi Tappara, mutta sen aikana alivoimainen Kärpät sai rangaistuslaukauksen. Heljanko torjui kuitenkin Jasse Ikosen yrityksen. Seuraava vihellys oli taas Tapparalle: Valtteri Kemiläinen sai huitomisesta viiden minuutin jäähyn ja suihkukomennuksen. Sen aikana Kärpät ei lisämaaleja tehnyt. Heti sen jälkeen Miska Humaloja teki läpiajosta 5-1. Ne numerot jäivät taululle pelin lopuksikin.

Tappara pelaa taas heti huomenna Vaasassa Sportia vastaan, edellisestä Pohjanmaan-reissusta ei ole vasta kuin pari viikkoa. Sieltä se joukkueen edellinen voittopelikin on. Kotipeli on vuorossa viikon päästä lauantaina, kun vastassa on KalPa pelissä, jota edeltää alumnijoukkueiden ottelu ja seuraa puolen joukkueen nimikirjoitusjako. Liput saat Ticketmasterista.

Kuvat: Mika Kylmäniemi