1 - 2
(0-0, 1-1, 0-1)

HIFK – Tappara       1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
Nelosen maalikooste tulossa

Tappara voitti HIFK:n toisen kerran kahden päivän aikana, kun se tänään Helsingissä haki voiton maalein 2-1. Tappara voitti viime kauden finaalivastustajansa kaikissa neljässä kauden runkosarjapelissä.

Kirvesrintojen kummastakin osumasta vastasi tänään Veli-Matti Savinainen, jonka kauden maalimäärä on jo peräti 27. Voittomaali syntyi kolmannen erän kahdeksannella minuutilla.

Tänäänkin joukkueiden välillä nähtiin erinomainen ottelu. Myös IFK:lla oli hirmuinen määrä loistopaikkoja kääntää peli itselleen, mutta Tappara-maalissa Teemu Lassila oli loistovireessä.

Avauserässä kovemmilla oli kuitenkin Kevin Lankinen, kun kirvesrinnoilla oli hyviä paikkoja iskeä avausmaali. Sen maalin teki kuitenkin HIFK, kun Henri Tamminen vei kotijoukkueen johtoon heti toisen erän alussa. Tappara tasoitti kolmannesta peräkkäisestä ylivoimapelistään, kun Savinainen jatkoi Henrik Haapalan syötön ohi Lankisen.

Toinen erä oli ollut lievästi HIFK:n, mutta Tappara tuli hurjasti kolmanteen erään. Se kävi aktiivisesti ylhäältä kiinni IFK:n pakkeihin ja pääsi moniin hyviin kiekonriistoihin jo hyökkäysalueella. Yksi sellainen poiki voittomaalinkin, kun Jukka Peltola sai kiekon törkittyä Jani Lajuselle, joka jatkoi sen maalin eteen Savinaiselle. Liigan maalikunkku erehtyy niistä paikoista vain harvoin.

Viimeiset puolitoista minuuttia IFK myllytti kovaa kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia ja oli pari kertaa hyvin lähellä tasoitusta. Lassila ja Tappara-pakisto kuitenkin teki loppuun saakka hienoa työtä.

Jobinpostia Tappara sai Jan-Mikael Järvisen jalkavammasta toisessa erässä. Järvinen ei tullut enää kolmanteen erään. Aleksi Elorinne oli tänään tervehtynyt takaisin pelaavaan kokoonpanoon.

100 pistettä täyteen saanut Tappara purjehtii selkeässä sarjajohdossa seuraavaksi Tallinnan laivalle. Pelihommissa kirvesrinnat ovat seuraavaksi tiistaina Raumalla Lukkoa vastaan. Seuraava kotiottelu on lauantaina, silloin vastassa Sport.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)