fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Sport voitti kolmannen erän laukaukset 35-1, Tappara voitti pelin 2-1

  • Raportti

Sport – Tappara         1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

Tappara haki vuoden 2020 ensimmäisen voittonsa Vaasasta, jossa Sport kaatui tuttuun tyyliin tiukasti ja niukasti maalein 2-1.

Voittoon tarvittiin tänään käsittämätön kolmas erä, jossa Tappara ei laukonut kohti maalia kertaakaan eikä ohikaan kuin kerran. Samaan aikaan toisessa päädyssä Sport rummutti yhdessä erässä 35 laukausta, joista maalissa torjunut Michael Garteig torjui 17, kun loput hoiteli sumppupuolustus. Yhteensä Garteig torjui pelissä 33 kertaa, kun Niko Hoviselle Sport-maalissa torjuntoja tuli ainoastaan 12.

Niko Ojamäki ja Jere Karjalainen onnistuivat maalinteossa. Karjalaiselle maali oli liigakauden 16:s ja Ojamäelle 12:s. Anton Levtchi oli syöttäjänä molemmissa osumissa. Tuukka Mäntylälle illan ottelu oli liigauran 600:s runkosarjassa. Kirvesrintojen uusi hankinta Adam Polášek ei ole vielä saapunut Suomeen eikä siis pelannut.


Niko Ojamäki osui ylivoimalla Anton Levtchin syötöstä. Kuva: Saana Hakala

Kristian Kuusela oli läpiajossa, Steven Iacobellis ampui tyhjästä maalista ohi, ja Sport kilautti pari kertaa maalirautoja ensimmäisessä erässä, mutta maaleja ei nähty. Kummallakin joukkueella oli myös yksi ylivoimapeli.

Toisessa erässä ylivoimatkin onnistuivat. Ensin Sportilla, jonka kultakypärä Chris DeSousa ohjasi pelin avausmaalin takatolpalta Turo Asplundin syötöstä. Tapparan tasoituksen ylivoimalla värkkäsi kakkos-yv, joka matki ykkös-yv:n kuviota. Levtchi syötti neliön läpi toiselle puolelle, josta Ojamäki laukoi suoraan kiekon ohi Niko Hovisen. Seitsemän minuuttia myöhemmin Tappara meni johtoon. Vaikka se ensin hukkasi ylivoimapelin, sen myllytys hyökkäyspäässä pari seuraavaakin minuuttia, kunnes Kuusela riisti kiekon ja syötti maalin eteen, jossa kaksikin joukkuekaveria kisasi päästä lyömään kiekko verkkoon. Osuma merkittiin Karjalaiselle.

Kolmannessa erässä pelattiin sitten vain Tapparan puolustusalueella. Sen verran kuosissa Tappara sumppunsa piti, ettei Sport päässyt avopaikoille, vaan pommitti kiekkoa kauempaa kohti maalia. Tai oikeastaan lähes yhtä usein ohi maalista kuin sitä kohti. Kohti tulleet Garteig poimi. Sportin vyörytystä auttoi kolme Tappara-jäähyä, joista viimeisin, Valtteri Kemiläisen saama 2+10 minuuttinen, oli taas suuremman ihmetyksen paikka, mutta näillä nyt nykyään sitten mennään.

Tapparalle kuitenkin voitto ja kolme pistettä.

Seuraavaksi Tappara pääsee pitkästä aikaa kotikaukaloonsa, jossa lauantaina vastaan tulee tänään vierasvoiton hakenut TPS. Liput lauantaimatsiin Ticketmasterista.

Iso kuva: Arno Hämäläinen

Ottelun tilastot

Liiga 8.1.2020
Sport – Tappara       1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

1. erä:
Maaliton

2. erä:
21:42 1-0 Chris DeSousa (Turo Asplund, Valtteri Viljanen) yv
26:05 1-1 Niko Ojamäki (Anton Levtchi, Alexander Ytterell) yv
32:56 1-2 Jere Karjalainen (Levtchi, Kristian Kuusela)

3. erä:
Maaliton

Jäähyt:
Sport 3 x 2 min
Tappara 5 x 2 min ja Valtteri Kemiläinen 10 min
(Mäntylä, 2xBlood, Jasu, Kemiläinen)

Maalivahdit:
Niko Hovinen, Sport 6+6+0=12, pois 57:51-59:01, 59:10-59:23 ja 59:39-60:00
Michael Garteig, Tappara 8+8+17=33

Erotuomarit: Jari Leppäalho – Jari Levonen

Yleisöä: 2642

Alumnien tähdet:
1. tähti: Asplund, Sport
2. tähti: Erkinjuntti, Sport
3. tähti: Levtchi, Tappara

Ottelun kokoonpano

Bertrand-Levtchi-Ojamäki
Kuusela–Malinen-Karjalainen
Lehtonen-Rauhala-Iacobellis
Moilanen-Jasu-Vauhkonen

Blood-Suhonen
Vittasmäki–Kemiläinen
Mäntylä–Ytterell
Rouhiainen

Garteig
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat