Tappara ei ollut valmis finaaleihin

HIFK – Tappara       4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
Ottelun kuvagalleria

HIFK avasi finaalisarjan voitolla, kun se kaatoi Tapparan Helsingissä maalein 4-0.

Tapparalle oli jäänyt vatsa täyteen kärppää, eikä se ollut tänään yhtään henkisesti mukana finaalipelien vaatimustasolla. Ja kun henkinen puoli sakkaa, ei fyysisestikään pärjätä. HIFK suorastaan dominoi avauspeliä luistelullaan ja kamppailuhalukkuudellaan, joihin Tappara ei kyennyt vastaamaan lainkaan.

HIFK teki kaksi maalia avauserässä, lisäsi yhden toisessa erässä ja lisäsi loppunumerot tyhjiin. Tapparan hyvät asiat olivat tänään hyvin vähissä, ja lähes kaikista niistä vastasi Patrik Laine. Myös maalivahti Tomi Karhunen pelasi hyvin.

Tapparalla oli pelissä kaksi jäähyä väärästä vaihdosta, sen viiden ylivoimapelin aikana HIFK:lla oli paremmat maalipaikat (kaksi alivoimaläpiajoa), ja pelissä näkyi tai enemmänkin oli näkymättä paljon asioita, mitkä kertoivat, ettei kaikki ole nyt kunnossa. Jatkossa Tapparan on pakko parantaa.

HIFK luisteli Tapparan ihan suohon

Avauserä oli Tapparan paras. Siinä se oli vielä pelillisesti mukana menossa ja loi tekopaikkoja tasatahdissa HIFK:n kanssa. Ero joukkueilla oli siinä, että HIFK teki maaleja. Avausminuutilla Tappara seisoskeli oman maalinsa lähistöllä, kun HIFK:n Joonas Järvinen kiersi kunniakaarroksen kiekon kanssa ja syötti takatolpalla vapaana olleelle Joonas Raskille. Erän viimeisellä minuutilla vaarattomasta tilanteesta Jasse Ikosen laukaus muutti Tappara-pelaajan mailasta suuntaa ja yllätti Karhusen.

2-0 avauserän jälkeen oli vähän liikaa pelitapahtumiin nähden, mutta koko peliajan 4-0 eivät sitten yhtään. Toisessa erässä Tapparalla ei ollut mitään. Se ei päässyt edes lähelle Ville Husson maalia, vaan laukoi yhden miehen alivoimaisista hyökkäyksistä siniviivan jälkeen epätoivoisia kuteja.

HIFK sai puolionnekkaan 3-0:n, kun Yohann Auvitun laukaus meni Karhusen torjunnan ja tolpan kautta juuri ja juuri maaliviivan yli ennen kuin Teemu Aalto ehti siivoamaan sen pois. Sen jälkeen peli oli täysin kotijoukkueen. Sillä oli erässä vielä tolppakuti ja ylärimakutikin.

Kolmannessa erässä HIFK piti luistelunsa, karvasi edestä ja takaa, ja sai Tapparan näyttämään todella huonolta. Tomi Tuomisto teki loppuluvut tyhjiin, kun Tappara yritti kuudella kenttäpelaajalla jo neljä minuuttia ennen loppua.

Pelin erikoisuus Tapparan yllättävän heikon esityksen lisäksi oli erikoistilannepelaaminen. Tapparalla oli viisi ylivoimapeliä, HIFK:lla neljä, mutta kumpikaan ei tehnyt niiden aikana maaliakaan.

Huomenna homman on näytettävä ihan muulta

Tappara hävisi tänään pelillisesti aivan satanolla, mutta siitä huolimatta HIFK sai tililleen vain yhden finaalivoiton. On kuitenkin päivänselvää, että Tapparan on pystyttävä jatkossa vastaamaan huomattavasti paremmin HIFK:n tempoon tai sitten keksittävä muu keino sitä vastaan pelaamiseen. Tänään Tappara ei pystynyt pelaamaan oikeastaan hetkeäkään omaa peliään. Se oli ihan täysin HIFK:n armoilla.

Sarja jatkuu heti huomenna Hakametsässä. Tapparan on koettava kollektiivinen herääminen, unohdettava menneet ja pystyttävä parempaan peliin.

Toinen finaaliottelu Hakametsässä huomenna lauantaina kello 17.