Lauantai 16.1. VS.

1 - 0 (ja)
(0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Ässät – Tappara     1-0 (0-0, 0-0, 0-0) ja

Tappara pelasi lauantaina Porissa hyvän pelin, hallitsi siitä suurimman osan ja välillä todella selvästi, mutta ei saanut tehtyä maalia. Ässät selviytyi maalittomassa tasatilanteessa jatkoajalle, jossa nuorten MM-sankareista Aleksi Saarela onnistui tekemään pelin ainoan maalin. Voitto Ässille 1-0.

Parempaankin tulokseen oli kaikki elementit olemassa, mutta tällaista jääkiekko välillä on. Ässien maalissa Andreas Bernard pelasi loistavan ottelun ja torjui kaikki 31 laukausta. Tai itse asiassa kerran rajatapauslaukaus jäi torjumatta, mutta silloin Otto Rauhalan nosto kilahti tolppaaan.

Hyvin pelasi myös Tappara-maalissa Tomi Karhunen. Hän pääsi vähän toisen päädyn kollegaansa helpommalla, mutta joutui tekemään myös useamman huipputorjunnan. Yhteensä niitä tuli 26.

Tapparan hallinnasta huolimatta kunniaa on annettava myös Ässien puolustukselle. Sumppu pysyi tiiviinä maalin edessä, eikä Tappara päässyt montaakaan kertaa todellisille huippupaikoille. Paikkoja kuitenkin oli riittävästi niin määrässä kuin laadussa.

Ylivoima huutaa onnistumisia

Peli alkoi Ässien merkeissä. Tappara keskittyi puolustamaan huolella eikä oikein lähtenyt tai päässyt hyökkäyksiin. Erän puolivälin jälkeen kaksi Ässä-jäähyä käänsi kiekollisen hallinnan kuitenkin vierasjoukkueelle, ja se piti sen myös tasaviisikoin pelattaessa.

Tappara hukkasi toisen erän alkuun jo kolmannen peräkkäisen ylivoimansa ilman maalia. Siinäkin pyörityksessä näyttäisi palikoita olevan ihan hyvin paikoillaan, kiekko pysyy alueella ja kulkee mieheltä miehelle, laukauksiakin tuli, mutta se kaipaa vaan ehdottomasti lisää tehoa.

Pelin puolivälissä Otto Rauhala pääsi pakkien taakse puolittain karkuun ja nosti kohti mailayläkulmaa, mutta kiekko osui tolppaan.

Tappara vei toisen erän selkeästi ja jatkoi hallintaansa myös kolmanteen erään. Pitkät hyökkäykset taittoivat kotijoukkueen muutaman kerran pahastikin puolustussiltaan, mutta Bernardin taakse kiekkoa ei vain saatu.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain reilu minuutti, kun Tappara-kolmikko menetti kiekon hyökkäysalueella. Taustatuki ei ollut kunnossa, ja Aleksi Saarela pääsi polkemaan pitkän läpiajon. Sen päätteeksi hän laukoi tarkasti ranteella kiekon ohi Karhusen.

Kolmeen pisteeseen kaikki mahdollisuudet, mutta yhteen on tyytyminen. Huomenna otetaan sitten kolme pistettä, kun Hakametsän perhepäivään tulee vieraaksi HPK. Ottelu alkaa jo klo 15!