fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara haki voiton myös Turusta – kärki tiivistyi!

  • Raportti

TPS – Tappara       2-4 (1-2, 0-1, 1-1)

Perjantai-illan kunniaksi Tappara oli matkustanut Turkuun saakka kohtaamaan kolmannen kerran tällä kaudella TPS:ää vastaan. Joukkueiden välinen vierasvoittoisuus jatkui tässäkin matsissa: Tappara vei täyden pistepotin voitolla lukemin 4-2.

Voitto oli Tapparalle neljäs peräkkäinen ja TPS:lle taas tappio kolmas peräkkäinen. Sarjataulukossa se merkitsee sitä, että turkulaisten pitelemä kakkossija on Tapparalta enää kolmen pisteen päässä.

TPS aloitti pelin vahvasti. Se sai maalipaikan heti ensimmäiseen vaihtoon ja onnistui seuraavasta tasan minuutin pelin jälkeen, kun Oula Palven laukaus upposi Christian Heljangon taakse. Pitkään mentiin peliä vahvasti kotijoukkueen merkeissä, mutta sitten homma kääntyi. Tappara tasoitti, kun Luoto riisti kiekon Ben Bloodin avustamana ja kiepsautti laukomaan ranteella kiekon ohi TPS-vahti Henrik Haukelandin. Kaksi minuuttia ennen loppua Tappara onnistui vielä erän toisesta ylivoimastaan, kun kapteeni Kuusela tykitti upean laukauksen ylänurkkaan suoraan syötöstä.


Joona Luoto oli kahden maalin sankari. Kuva: Mika Kylmäniemi.

Mitä pidemmälle toinen erä kului, sen vahvemmin se oli Tapparan hallussa. TPS:llä oli omat hetkensä, mutta kyllähän erä kirjattiin vierasjoukkueen nimiin. Muutama huippupaikka jäi käyttämättkin ennen kuin erän lopussa Tappara onnistui hyödyntämään TPS:n väsyneen viisikon paikalleen jähmettymisen. Blood ja Turussakin kukitettu maailmanmestari Sami Moilanen pelasivat kiekon Rauhalalle, joka laukoi kirvesrinnat kahden maalin johtoon.

TPS sai elämänlangan heti kolmannen erän alussa, kun Otto Nieminen sooloili komean kavennusosuman. Ennen erän puoltaväliä Luoto laukoi kuitenkin illan toisen maalinsa ja Tappara oli taas kahden maalin karkutiellä. Juhani Jasu oli heti perään lähellä niitata ratkaisun, mutta osui tolppaan. Myös Luodolla oli parikin paikkaa täydentää jopa hattutemppu, mutta se ei sentään onnistunut. TPS kilautti myös kerran tolppaa ja yritti viimeisen reilun minuutin ilman maalivahtia, mutta Tappara hoiteli homman kotiin ja vei pisteet mukanaan

Tapparan kokoonpanosta puuttui tänään pelikiellossa ollut Matti Järvinen. Aleksi Elorinne sen sijaan pääsi nyt omasta pannastaan irti ja oli taas mukana täydessä touhussa.

Tappara pelaa jälleen heti huomenna kotihallissaan Vaasan Sportia vastaan. Ottelu alkaa normaalia aikaisempaan aikaan jo klo 16. Ottelun jälkeen puolet Tapparan joukkueesta on taas jakamassa nimikirjoituksia hallin A-käytävällä. Nappaa liput Ticketmasterista ja tervetuloa halliin!

Iso kuva: Mikko Kankainen /Liiga

 

 

 

Ottelun tilastot

Liiga 11.1.2019
TPS – Tappara       2-4 (1-2, 0-1, 1-1)

1. erä:
01:00 1-0 Oula Palve (Ilari Filppula, Ilkka Heikkinen)
13:49 1-1 Joona Luoto
17:56 1-2 Kristian Kuusela (Otso Rantakari, Juhani Jasu) yv

2. erä:
38:35 1-3 Otto Rauhala (Sami Moilanen, Ben Blood)

3. erä:
42:24 2-3 Otto Nieminen (Teemu Väyrynen)
48:53 2-4 Luoto (Aleksi Elorinne)

Jäähyt:
TPS 4 x 2 min ja Heikkinen 10 min ja Jonne Virtanen 10 min
Tappara 2 x 2 min
(joukk.rang., Blood)

Maalivahdit:
Henrik Haukeland, TPS 6+10+4=20, pois 58:40-60:00
Christian Heljanko, Tappara 8+8+13=29

Erotuomarit: Mikko Kaukokari – Joonas Kova

Yleisöä: 8076

Alumnien tähdet:
1. tähti: Luoto, Tappara
2. tähti: Heljanko, Tappara
3. tähti: Kaapo Kakko, TPS

Ottelun kokoonpano

Levtchi-Malinen-Kuusela
Erkinjuntti-JM.Järvinen-Ojamäki
Luoto-Rauhala-Moilanen
Lehtonen-Jasu-Puistola

Blood-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
Vittasmäki-Elorinne
Utunen

Heljanko
(Bäckström)

Uusimmat

Suosituimmat