fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara haki voiton Vaasasta

  • Raportti

Sport – Tappara       2-3 (1-1, 0-1, 1-1)
Nelosen maalikooste

Tappara ja Sport kohtaavat toisensa kahtena peräkkäisenä päivänä. Tänään aloitettiin ensimmäisellä ottelulla Vaasassa. Tappara otti vierasvoiton Kuparisaaren jäähallista lukemin 3-2.

Ottelun ratkaisuna olivat erikoistilanteet, ennen kaikkea Tapparan alivoimapeli. Kirvesrinnat passitettiin pelissä kuudesti alivoimalle, mutta kertaakaan Sport ei onnistunut maalinteossa. Tappara puolestaan sai pelissä vain yhden ylivoimamahdollisuuden, mutta käytti sen hyväkseen.

Osin jäähytasapainon, osin muista syistä Dominik Hrachovina Tappara-maalissa joutui torjumaan peräti 40 kertaa, toisessa päädyssä Mika Järvinen selvisi puolta vähemmällä.

Hrachovinan lisäksi Tapparan tehomiehiä olivat 1+1 kerännyt Henrik Haapala ja maalit mieheen iskeneet Jere Karjalainen ja Martin Røymark. Jan-Mikael Järvinen ja Pekka Saravo avasivat kauden pistetilastonsa maalisyötöillä.

Tappara haki Vaasasta voiton Sport-tuplan ensimmäisessä pelissä. Arkistokuva.
Tappara haki Vaasasta voiton Sport-tuplan ensimmäisessä pelissä. Arkistokuva.

Jäykästä alusta kohti parempaa

Tapparalla on menossa selvästi vaikeampi jakso pelinsä kanssa. Sen liike ja viisikkojen tiiveys eivät oikein riittäneet pelin alkupuolella, mutta paranivat koko ajan pelin vanhetessa. Toisessa erässä johtoon päästyään Tappara vei peliä, vaikka kenties laukaisutilastot voisivat muuta väittääkin. Vasta loppuminuuteilla kuudella pelatessaan Sport sai kunnon painetta aikaan.

Sport meni heti alussa johtoon, kun Joel Kiviranta pääsi helposti oman laukauksensa helposti tulleeseen reboundiin ja siirsi kiekon verkkoon. Sen jälkeen Hrachovina ei enää löysiä antanutkaan.

Tappara tasoitti tosiaan pelin ainoasta ylivoimastaan avauserän puolivälin jälkeen, kun Karjalainen nosti maalin edestä kiekon ylänurkkaan Haapalan syötöstä.

Toisen erän alussa Sportilta hylättiin maali vähän erikoisesti. Se vähän myös käänsi peliä siinä mielessä, että sen jälkeen tuomarit hyvittivät kotijoukkuetta vähän väliä eivätkä antaneet sille jäähyjä. Jopa Tommi Tikan selkeä taklaus Valtteri Kemiläisen päähän meinasi mennä läpi sormien, mutta pitkän palaverin jälkeen siitä lopulta tuomittiin 2+10 minuuttia. Ylivoimaa Tappara ei saanut, vaan pelkästään samanaikaisen oman kakkosen.

Siinä vaiheessa Tappara jo johti, kun se pian Sportin hylätyn maalin jälkeen teki itse hyväksytyn osuman, jonka nosti taas Mika Järvisen olkapään yli kattoon Haapala.

Martin Røymark iski kauden toisen osumansa. Arkistokuva.
Martin Røymark iski kauden toisen osumansa. Arkistokuva.

Røymarkin helpohko maali oli voittomaali

Kolmannen erän alussa Tapparan norjalaishyökkääjä Martin Røymark laukoi vasemmalta laidalta noustuaan helponnäköisesti kiekon etunurkasta ohi Järvisen. Maali jäi lopulta voittomaaliksi, kun Sport onnistui viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia pelatessaan vielä kaventamaan. Maalin teki Markus Nenonen.

Vaikea pelihän tästä Tapparalle tuli, mutta ihan hyvin se lopulta kairasi pisteet mukaansa. Veli-Matti Savinainen puuttui vielä kokoonpanosta, mutta eihän se yksin kirvesrintojen tahmeaa vaihetta selitä. Tänään paikkojen aukeamiseen ja terävämmän pelaamisen löytymiseen meni melko kauan, mutta onneksi Sport ei ollut kyennyt hyödyntämään alkuhallintaansa paremmin.

Samat joukkueet ottavat yhteen heti huomenna uudelleen, mutta nyt Hakametsässä. Tuplamatsin toinen osaottelu alkaa klo 17.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)

Ottelun tilastot

Liiga 7.10.2016
Sport – Tappara      2-3 (1-1, 0-1, 1-1)

1. erä:
04:08 1-0 Joel Kiviranta (Robin Salo, Markus Kankaanperä)
11:29 1-1 Jere Karjalainen (Henrik Haapala, Jani Lajunen) yv

2. erä:
29:20 1-2 Haapala (Arttu Ilomäki, Jan-Mikael Järvinen)

3. erä:
42:38 1-3 Martin Røymark (Otso Rantakari, Pekka Saravo)
59:12 2-3 Markus Nenonen (Lassi Kokkala, Salo) im

Jäähyt:
Sport 2 x 2 min + Tommi Tikka 10 min
Tappara 7 x 2 min
(2xSalonen, Peltola, Sammalkangas, Jasu, Haapala, Rantakari)

Maalivahdit:
Mika Järvinen, Sport 5+10+6=21, pois 57:55-59:12 ja 59:41-60:00
Dominik Hrachovina, Tappara 16+11+13=40

Erotuomarit: Antti Boman – Lassi Heikkinen

Yleisöä: 3195

Alumnien tähdet:
1. tähti: Haapala, Tappara
2. tähti: Hrachovina, Tappara
3. tähti: Kiviranta, Sport

Ottelun kokoonpano

Haapala-Lajunen-Karjalainen
Järvinen-Ilomäki-Peltola
Røymark-Jasu-Nurmi
Peltonen-Rauhala-Heikkilä
(Honkanen)

Elorinne-Kemiläinen
Saravo-Rantakari
Sammalkangas-Salonen

Hrachovina
(Lassila)

Uusimmat

Suosituimmat