fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara hävisi Vaasassa jatkoajalla

  • Raportti

Sport – Tappara       2-1 (0-0, 0-1, 1-0) ja

Sport onnistui voittamaan Tapparan joukkueiden kauden kolmannessa keskinäisessä kohtaamisessa. Hakametsässä tulleiden varsinaisen peliajan ja jatkoajan tappioden jälkeen Sport kaatoi nyt kotonaan kirvesrinnat jatkoajalla 2-1. Jatkoajan ratkaisuosuman teki puolustaja Valtteri Viljanen, kun lisäaikaa oli pelattu tasan puoliväliin saakka eli kaksi minuuttia ja 30 sekuntia.

Tapparan illan ainoan teki Anton Levtchi, joka vei Tapparan johtoon toisessa erässä. Maali oli Levtchille kauden seitsemäs. Steven Iacobellis pelasi ensimmäisen pelinsä Tappara-paidassa. Maalissa jatkoi Christian Heljanko.

Avauserä oli rikkonainen monien jäähyjen vuoksi, joita kotijoukkueelle tuli kaksi ja vieraille kolme. Tapparan jäähyistä kaksi tuli vieläpä vääristä vaihdoista. Erikoisuus jäähyissä oli vieläpä kolmen eri jäähyvihellyksen osuminen 13 sekunnin sisälle. Sport sai ensin oikean jäähyn, kahdeksan sekuntia myöhemmin toisen katsomoon nousseesta kiekosta, mutta Tappara sai puolestaan sen jälkeen viisi sekuntia myöhemmin kampitusjäähyn. Maaleja erikoistilanteista ei tullut, vaikka Tappara pommitti paljon varsinkin neljällä kolmea.

Tai sai Tappara kiekon maaliin ensimmäisessä erässä ja osuma olisi ollut Jere Rouhiaiselle pitkään odotettu ensimmäinen liigamaali. Maali kuitenkin hylättiin videohaastonkin jälkeen, kun Iacobellisin katsottiin häirinneen maalivahtia.


Anton Levtchille kauden seitsemäs maali.

Hyväksytty avausmaali peliin syntyi heti toisen erän alkuun, kun Tappara-hyökkäyksen laukaisuyrityksen jälkeen kiekko pomppi Levtchille, joka pääsi tuuppaamaan sen lähes tyhjään maaliin. Erän lopussa Tappara otti pelin vahvasti hallintaansa ja vyörytti useamman pitkän hyökkäyksen vaihtaen samalla omia pelaajiaan väsyvien vastustajien ympärillä, mutta tehoja ei tänään löytynyt Niko Hovisen ohittamiseen.

Sport oli toisen erän lopussa köysissä, mutta kaikkea muuta kuin lyöty. Se tuli kovalla tempolla kolmanteen erään, karvasi, taisteli ja pakotti Tapparan nopeisiin ratkaisuihin. Yksi sellainen kostautui, kun Ben Blood antoi karkean harhasyötön omalla alueella suoraan Sportin kultakypärän Chris DeSousan lapaan, ja tämä tasoitti pelin. Varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä uusi mies Iacobellis pelasi vielä huippupaikan Teemu Suhoselle, mutta Hovinen torjui senkin.

Jatkoaika oli alkuun Sportin, sitten Levtchi kiemurteli vastuksen hetkeksi vaikeuksiin, mutta sen tilanteen jälkeen vastahyökkäys poikikin maalin Tapparan päätyyn. Viljanen jäi vapaaksi ja hän laukoi kiekon Heljangon taakse ylänurkkaan. Sportin ja Tapparan pistejako oli sama kuin maalinumerotkin, 2-1.

Tappara jatkaa vieraisssa ylihuomenna lauantaina, jolloin edessä on Hämeenlinnassa HPK:n 90-vuotisjuhlaottelu. Kotikaukalossa Tappara on keskiviikkona KooKoota vastaan.

Arkistokuvat: Saana Hakala

Ottelun tilastot

Liiga 5.12.2019
Sport – Tappara       2-1 (0-0, 0-1, 1-0) ja

1. erä:
Maaliton

2. erä:
20:15 0-1 Anton Levtchi (Patrik Virta, Niko Ojamäki)

3. erä:
44:31 1-1 Chris DeSousa

Jatkoaika:
62:30 2-1 Valtteri Viljanen (Turo Asplund, Antti Erkinjuntti)

Jäähyt:
Sport 3 x 2 min
Tappara 3 x 2 min
(2xjoukk.rang., Kuusela)

Maalivahdit:
Niko Hovinen, Sport 9+8+4+0=21
Christian Heljanko, Tappara 4+8+8+1=21

Erotuomarit: Jukka-Pekka Koistinen – Sakari Suominen

Yleisöä: 3042

Alumnien tähdet:
1. tähti: DeSousa, Sport
2. tähti: Levtchi, Tappara
3. tähti: Filip Riska, Sport

Ottelun kokoonpano

Levtchi-Virta-Ojamäki
Kuusela–Iacobellis-Karjalainen
Moilanen-Malinen–Vauhkonen
Rauhala-Jasu-Lehtonen

Vittasmäki–Suhonen
Blood-Kemiläinen
Utunen–Ytterell
Rouhiainen

Heljanko
(Garteig)

Uusimmat

Suosituimmat