fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara hoiteli seiskapelin!

  • Raportti
  • Galleria
  • Maalikooste

Tappara – Ilves      2-0 (2-0, 0-0, 0-0)

Tapparan ja Ilveksen välinen huikea neljännesvälieräsarja on tauonnut. Seitsemännen, viimeisen ja ratkaisevan pelin jälkeen voittajaksi nousi lopulta ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt Tappara. Seitsemäs peli kirvesrinnoille maalein 2-0, koko sarja voitoin 4-3.

Seitsemäs neljännesfinaalipeli ei välttämättä ollut enää yhtä hurja ja kiihkeän jännittävä kuin aiemmat. Tapparan materiaaliero ja kenties myös viime vuosien kova playoff-kokemus lukuisia seitsemänsiä pelejä myöten käänsi ratkaisumatsin Tapparalle. Ilves taisteli kunniakkaasti, mutta Tappara pelasi erittäin tasapainoisen pelin, jossa sillä ei loppujen lopuksi ollut oikeastaan hädänpäivää.

Tappara jatkaa välieriin, joissa se kohtaa Helsingin IFK:n, viimekeväisen finaalivastustajansa. IFK eteni omasta neljännesvälieräsarjastaan jatkoon yhtä ottelupäivää Tapparaa nopeammin, kun se pudotti runkosarjakakkosen TPS:n voitoin 4-2.


Pistepörssin voittaja Henrik Haapala avasi pudotuspelien maalitilinsä.

Alun nopeat maalit riittivät

Tappara sai peliin loistavan alun, kun se avasi maalitilinsä jo 22 sekunnin pelin jälkeen. Valtteri Kemiläinen toimitti kiekon maalille, ja Jani Lajunen ohjasi sen ohi maalivahti Antti Lehtosen. Kuusi minuuttia myöhemmin Jukka Peltola löysi ylivoimahyökkäyksestä takamiehen tontille jääneen Henrik Haapalan, joka iski playoffien ensimmäisen maalinsa.

Ilveksen paras hetki oli avauserän loppupuoli, jolloin se sai painetta Tappara-alueelle ja Dominik Hrachovinalle, mutta sarjan toisen nollapelinsä torjunutta tšekkivahtia ei yllätetty. Tavallaan Hrachovina torjui jopa kolme nollaa, kun yhdessä pelissä ainoa maali meni taakse vasta pitkällä jatkoerässä.

Kaksi viimeistä erää Tappara puolusti erinomaisesti ja piti Ilveksen poissa maalintekopaikoilta. Muutaman kerran totta kai Ilves pääsi yrittämään, mutta mitään selkäkarvoja nostattavaa Tappara-maalilla ei nähty.

Ilveksen etsikkoaika loppukiriin tuli kolmannen erän seitsemännellä minuutilla, kun se pääsi pelin ainoan kerran ylivoimalle. Tappara tappoi Kemiläisen jäähyn kuitenkin suorastaan murhaavasti.

Painetta ja kavennuspaikkoja ei syntynyt edes loppuminuuteilla kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia. Tapparan puolustuspeli oli betonia.


Kapteenien kohtaaminen pelin jälkeen kättelyjonossa.

Välierät käyntiin tiistaina

Ottelun erikoisuus oli erotuomari Jari Levosen loukkaantuminen. Levonen sai avauserässä iskun silmäänsä eikä kyennyt jatkamaan. Toiseen erään hänen tilalleen Petri Lindqvistin pariksi luisteli “varatuomari” Jussi Leppänen.

Liigan kärkinelikko on nyt sitten selvillä, kaksi niistä vasta seitsemännen neljännesfinaalin jälkeen. Tapparan vastustaja on siis HIFK, toisessa semifinaaliparissa kohtaavat KalPa ja JYP. Välierät alkavat tiistaina Hakametsässä. Finaalipari on selvillä viimeistään kahden viikon päästä lauantaina.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)

 

Ottelun tilastot

Neljännesfinaali 1.4.2017
Tappara – Ilves      2-0 (2-0, 0-0, 0-0)

1. erä:
00:22 1-0 Jani Lajunen (Valtteri Kemiläinen, Veli-Matti Savinainen)
06:12 2-0 Henrik Haapala (Jukka Peltola)

2. erä:
Maaliton

3. erä:
Maaliton

Jäähyt:
Tappara 1 x 2 min
(Kemiläinen)
Ilves 2 x 2 min

Maalivahdit:
Dominik Hrachovina, Tappara 8+6+7=21
Antti Lehtonen, Ilves 4+6+3=13, pois 57:39-58:42 ja 59:12-60:00

Erotuomarit: Jari Levonen (Jussi Leppänen) – Petri Lindqvist

Yleisöä: 7300

Alumnien tähdet:
1. tähti: Haapala, Tappara
2. tähti: Lajunen, Tappara
3. tähti: Hrachovina, Tappara

Ottelun kokoonpano

Haapala-Lajunen-Kuusela
Savinainen-Järvinen-Peltola
Røymark-Jasu-Nurmi
Repo-Rauhala-Karjalainen

Elorinne-Kemiläinen
Bonsaksen-Parlett
Salonen-Rantakari
Saravo

Hrachovina
(Lassila)

Uusimmat

Suosituimmat