0 - 1
(0-0, 0-0, 0-1)

Tappara – KalPa     0-1 (0-0, 0-0, 0-1)
Ottelun kuvagalleria

Tapparan runkosarja päättyi tänään kotiottelulla KalPaa vastaan. Hakametsässä nähtiin vähämaalinen ja aika vähävauhtinenkin peli, joka ratkesi yhteen ylivoimamaaliin. Sen teki KalPa kolmannessa erässä ja vei sillä voiton 1-0.

Tappara ei voittanut KalPaa tällä kaudella kuin kerran ja senkin vasta jatkoajalla. Tänään voittoon oli hyvät mahdollisuudet, mutta ne blokkasi loistavan ottelun pelannut KalPa-maalivahti Eero Kilpeläinen, joka torjui nollapeliinsä 33 kertaa.

Liiga-illan tulokset varmistivat sen, että Tappara kohtaa puolivälierissä Lukon – saman joukkueen, jonka se on kolmena edellisenä keväänä kohdannut välierävaiheessa. KalPa, kuten kaikki muutkin Tapparaa lukuun ottamatta, pelaa vielä yhden ottelun ja voi sijoittua nykyisen yhdeksännen sijansa lisäksi myös sijan tai kaksi paremminkin.

Kirvesrintojen Kristian Kuusela jäi tänään siis ilman pisteitä ja päätti runkosarjansa tehoihin 20+39=49. Vielä yhden pelin pelaava SaiPan David McIntyre on kolmen pisteen päässä. Tehotilastossa Jani Lajunen on tasapisteissä kärjessä Kärppien Sebastian Ahon kanssa. Aholla on vielä yksi peli aikaa heilauttaa teholukemaansa johonkin suuntaan.

Ainoa maali kesyn jäähyn tuomalla ylivoimalla

Tappara ja KalPa eivät intoutuneet kovinkaan irtonaiseen jääkiekkonäytökseen tänään. Ensimmäinen erä oli niukasti Tapparan, parhaat paikat Jukka Peltolalla ja ykkösketjun pitkän pyörityksen aikana Jani Lajusella. Toinen erä oli kenties vähän KalPankin, vaikka Tappara laukaukset voittikin. Tomi Karhunen venyi loistotorjuntaan Mikael Ruohomaan ja Janne Keräsen 2-1-hyökkäyksessä, ja toisessa päässä Eero Kilpeläinen torjui Nick Plastinon päästyä laukomaan vapaasti erän lopussa.

Kolmas erä alkoi vaisusti, mutta kun sitten nähtiin erän ensimmäinen taklaus, niin alkoi tapahtua. Stephen Dixon passitettiin hyvin kevyesti vihelletylle jäähylle, ja sen aikana KalPan Jesse Mankinen pääsi laukomaan vieraat johtoon.

Tappiolle jäätyään Tappara kiristi vähän ruuvia, mutta ei vain millään onnistunut ohittamaan Kilpeläistä. Monta kertaa kiekko saatiin pelattu hyvin maalille ja siellä oli vielä miehiäkin, mutta Kilpeläinen ei kiekkoja pudottanut. Parhaat laukauspaikat tulivat Lajuselle, mutta ei vain uponnut.

Viimeiset kaksi minuuttia Tappara yritti ilman maalivahtia, mutta samalla tuloksella. Kilpeläinen torjui erässä peräti 14 kertaa. Kaikkiaan ottelusta tuli yksi harvoista tällä kaudella, kun Tappara on selvästi voittanut laukaukset maalia kohti.

Puolentoista viikon tauko ennen playoffeja

Tapparan runkosarja siis päättyi tänään. Se sijoittui sarjassa kolmanneksi. Kaikki muut joukkueet pelaavat vielä yhden runkosarjakierroksen torstaina. Joitain sijoituksia on vielä jaossa. Se on kuitenkin jo selvää, että kuudenneksi sijoittuu ja puolivälierissä Tapparaa vastaan tulee taas Lukko.

Kolmena edelliskeväänä Tappara ja Lukko ovat kohdanneet välierissä, joka kerralla Tappara on mennyt jatkoon. Ensimmäisenä vuonna sarja meni suoraan neljässä ottelussa, mutta kaksi viimeisintä on pelattu aina seitsemänteen peliin saakka. Viime keväänä joukkueet kirjaimellisesti painivat kaksikosta voittajan, kun ennennäkemättömän väljä tuomarilinja salli kentällä lähes kaiken.

Puolivälierät alkavat vasta puolentoista viikon päästä perjantaina. Ennen niitä pelataan siis vielä yksi runkosarjakierros sekä playoffien 1. kierros, jossa sijat 7-10 ratkaisevat kahdella voitolla kaksi puolivälieriin nousevaa joukkuetta.

Tappara aloittaa puolivälierät perjantaina 18. maaliskuuta Hakametsässä. Toinen varmasti pelattava kotiottelu on tiistaina 22. maaliskuuta.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)