fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara järjesti uudenvuoden ilotulituksen kaukalossa

  • Raportti

SaiPa – Tappara       1-7 (0-1, 1-3, 0-3)

Tappara päätti vuoden 2019 kunnon ilotulituksella Lappeenrannassa, kun se murskasi SaiPan peräti 7-1. Tappara on voittanut SaiPan kaikissa kolmessa keskinäisessä pelissä tällä kaudella yhteismaalierolla 15-3. Tänään peräti neljä kirvesrintaa vietti kolmen tehopisteen iltaa.

Tehoketju Lappeenrannassa oli Kristian Kuusela (1+2) – Jarkko Malinen (1+1) – Jere Karjalainen (2+1). Karjalainen nosti kauden maalimääränsä nyt 15:een, joka on eniten kirvesrinnoista. Kumpikin osumista oli lisäksi ylivoimamaaleja, joita nyt on kasassa jo 12, eniten koko Liigassa.

Toinen kahden maalin mies tänään oli Niko Ojamäki (2+1), joka katkaisi 10 ottelun maalittoman putkensa tuplalla ja nosti kauden maalimääränsä nyt 11:een. Valtteri Kemiläisellä (1+2) puolestaan oli jo 30 ottelun maaliton putki ennen kuin hän tänään iski kauden toisen liigamaalinsa.

Jo mainittujen lisäksi kahden tehopisteen miehiä olivat kaksi maalia mieheen syöttäneet Charles Bertrand ja Anton Levtchi. Tapparan viimeisin pelaajahankinta Steven Iacobellis merkittiin jo viimeisen maalin syöttäjäksi, mikä olisi kasvattanut hänen pisteputkensa liigassa jo kuuden pelin mittaiseksi, mutta maaliin annetut syöttöpisteet on tarkistuksessa poistettu.

SaiPa-maalivahti Karolus Kaarlehto torjui avauserässä vain kerran ja Tappara-kassari Michael Garteigkin vain kolme kertaa, vaikka sinänsä vauhtia ja yritystä kaukalossa riitti. Kerran kiekko saatiin maaliinkin, kun Tuukka Mäntylä tykitti hurjan kudin siniviivalta, ja Ojamäki ohjasi sen ilmasta ohi Kaarlehdon.


Niko Ojamäki katkaisi maalittoman putken samantien kahdella osumalla.

Toinen erä oli SaiPan Mikael Kuroselle murheellinen, sillä hän sai erässä kolme rangaistusta (yhteensä neljä kaksiminuuttista), kaikki niistä korkeasta mailasta, ja joka istumiskerrastaan Tappara rankaisi ylivoimamaalilla. Karjalainen iski niistä kaksi lähes identtistä Kuuselan ja Kemiläisen syötöistä, ja niiden välissä Malinen hyödynsi Anton Levtchin syötön. Neljän maalin tappioasemassa SaiPakin pääsi tulostaululle niin ikään ylivoimalla. Maalin teki Veeti Vainio.

Numeroita kaunisteltiin vielä kunnolla kolmannessa erässä, jossa Tappara hurjasteli hyökkäysalueellaan ja teki kolme lisämaalia. Kuusela napautti Malisen laukauksen reboundista, Ojamäki kiersi maalivahdin ja pisti kiekon sisään, ja lopuksi vielä Kemiläinen roikotti siniviivalta maskin takaa loppunumerot.

Tappara pelasi tänään ilman ykkös- ja kakkossenttereitään, kun pitkään sivussa olleen Tyler Morleyn lisäksi myös Patrik Virta oli sivussa HPK-pelin seurauksena.

Seuraavan kerran Tappara on kaukalossa vuoden 2020 ensimmäisessä ottelussaan lauantaina 4.1. Kouvolassa KooKoota vastaan. Sen jälkeen pelataan vielä kolmaskin vierasottelu putkeen, ennen kuin lauantaina 11.1. on taas vuorossa kotimatsi, silloin Hakametsässä vastassa TPS.

Kuvat: Saana Hakala

Ottelun tilastot

Liiga 30.12.2019
SaiPa – Tappara       1-7 (0-1, 1-3, 0-3)

1. erä:
07:15 0-1 Niko Ojamäki (Tuukka Mäntylä, Charles Bertrand)

2. erä:
20:51 0-2 Jere Karjalainen (Kristian Kuusela, Valtteri Kemiläinen) yv
28:49 0-3 Jarkko Malinen (Anton Levtchi, Ojamäki) yv
33:53 0-4 Karjalainen (Kuusela, Kemiläinen) yv
36:08 1-4 Veeti Vainio (Tomás Záborský, Robin Salo) yv

3. erä:
43:33 1-5 Kuusela (Malinen, Karjalainen)
46:19 1-6 Ojamäki (Bertrand, Levtchi)
53:17 1-7 Kemiläinen

Jäähyt:
SaiPa 4 x 2 min
Tappara 1 x 2 min
(Ytterell)

Maalivahdit:
Karolus Kaarlehto, SaiPa 1+10+15=26
Michael Garteig, Tappara 3+3+7=13

Erotuomarit: Jarno Heikkinen – Mikko Kaukokari

Yleisöä: 3322

Alumnien tähdet:
1. tähti: Mäntylä, Tappara
2. tähti: Malinen, Tappara
3. tähti: Kaarlehto, SaiPa

Ottelun kokoonpano

Bertrand-Levtchi-Ojamäki
Kuusela–Malinen-Karjalainen
Lehtonen-Rauhala-Iacobellis
Moilanen-Jasu-Vauhkonen

Blood-Suhonen
Vittasmäki–Kemiläinen
Mäntylä–Ytterell
Rouhiainen

Garteig
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat