Tappara jäi jalkoihin Raumalla

Lukko – Tappara       5-0 (3-0, 1-0, 1-0)
Nelosen maalikooste

Neljännesfinaalien toinen ottelu käänsi voimasuhteet taas päälaelleen, kun Lukko murskasi Tapparan Raumalla peräti 5-0. Kahden ottelun jälkeen voitot ovat 1-1 ja sarjaa pelataan vielä ainakin kolme ottelua lisää.

Tänään kaukalossa kohtasi kaksi tasavahvaa joukkuetta, joista toinen pelasi erittäin hyvin ja toinen ei edes hyvin. Lukko oli tänään räikeän paljon parempi eikä sen voitossa ole pienintäkään kyseenalaistamisen paikkaa.

Tapparan olisi pitänyt pystyä parantamaan eilisestä ihan hyvästä esityksestään, mutta siihen se ei pystynyt. Taistelutunnetasolla kirvesrintojen peli näytti koko lailla ohipeliltä, niin paljon kamppailutappioita tänään tuli.

Lukon Ryan Zapolski torjuin nollapelinn 18 torjunnalla. Niistä ei edes kolmasosa ollut todellisia vaaran paikkoja. Lukko puolusti Tapparan aseettomaksi todela murhaavan tehokkaasti.

Lukko myös maalasi kovalla prosentilla

Tappara hallitsi peliä kaksi ensimmäistä minuuttia, kunnes Lukko pääsi ensimmäisen kerran hyökkäysalueelle ja teki heti maalin. Vastaavanlaisia tilanteita tänään nähtiin aivan liikaa, kun Lukko-pelaajalla vain oli ja oli ja oli tilaa tulla kiekon kanssa tai toiseen aaltoon. Tapparan puolustuspelaaminen ei toiminut.

Juho Tommila iski tuon ensimmäisen maalin. Sen jälkeen Tappara pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta ei ollut silloinkaan lähellä maalintekoa. Erän lopussa Lukko teki vielä kaksi maalia. Se iski lähes jokaisesta tilanteestaan. Turo Asplund löi Tomi Karhusen taakse pudonneen kiekon sisään ja lukemiksi 2-0. Lopuksi Filip Riska hyödynsi Tappara-viisikon totaalisekoilun ja laukoi 3-0.

Toisessa erässä Tappara sai ensimmäiset ja lähes ainoat kunnon maalipaikkansakin. Jani Lajunen pääsi alivoimapelissä läpiajoon ja myöhemmin Arttu Ilomäki pääsi nousemaan kiekon kanssa vapaasti maalille. Zapolski torjui ne molemmat.

Välissä Lukon Teemu Nurmi laukoi ylivoimalla 4-0.

Kolmas erä oli pelkkä muodollisuus. Tappara harjoitteli jo erän alkupuoliskolla takaa-ajoa kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia lähes kolmen minuutin ajan, mutta ilman tulosta. Asplund iski illan toisen maalinsa 5-0, ja sitten vielä Tappara turhautui ottamaan päättömiä jäähyjä, joista Lukko tosin ei enää rankaissut. Nick Plastinolle vihellettiin 5+20 minuuttia keihästyksestä.

Tiistaina jatketaan Tampereella

Lukko löysi tänään taisteluvaihteen, jolla se kamppaili voitot kulmissa ja puolusti maalin edustansa puolirikollisin keinoin, johon Tappara ei löytänyt lääkettä.

Sarja jatkuu tiistaina Tampereella, jolloin myös kirvesrintojen on oltava paljon valmiimpi antamaan ensimmäiset iskut maalin edustalla kummassakin päädyssä. Pelkällä takaisin antamisella oltiin tänään aina myöhässä.

Sarjan tasoituttua varmistui myös se, että Hakametsäsäs pelataan myös ainakin kolmannen kerran. Tuo sarjan viides peli pelataan Tampereella lauantaina 26. maaliskuuta. Liput tuohon otteluun tulevat myyntiin maanantaina klo 12.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)