Tappara johtoon neljännesfinaalisarjassa

Tappara – Lukko     1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
Ottelun kuvagalleria

Kotietu pitää vankkana Tapparan ja Lukon välisessä neljännesfinaalisarjassa. Kolmen pelatun ottelun jälkeenkään vierasjoukkueet eivät ole tehneet sarjassa yhtään maalia. Tänään oli taas Tapparan ja Tomi Karhusen nollapelin vuoro, kun kirvesrinnat voittivat yhdellä maalilla 1-0.

Tappara johtaa sarjaa nyt 2-1. Neljä voittoa tarvitaan. Seuraava ottelu pelataan torstaina Raumalla.

Tomi Karhunen oli tänään kentän ylivoimainen hahmo. Hän torjui 34 kertaa, joihin mahtui mukaan aivan huippupelastuksia. Niiden ansiosta hän pelasi jo toisen nollapelinsä pudotuspeleissä.

Illan ainoa maali syntyi jo avauserässä Tapparan pelin ainoan ylivoimapelin aikana. Kristian Kuusela palautti Ryan Zapolskin torjuman kiekon kohti maalia ja samantien verkkoon. Syöttöpisteet ainokaiseen tulivat ensin laukoneelle Patrik Laineelle sekä puolustaja Nick Plastinolle.

Lukko hyödynsi pitkän pleksinkorjaustauon

Kolmas ottelu oli juuri niin tasainen ja ympäripyöreä kuin ennakkoon saattoi odottaakin kahden jonkinlaisen tuntumanhakuottelun jälkeen. Hetkensä ja paikkansa oli molemmilla, Lukolla takaa-ajossa jopa enemmän, mutta Tappara näytti nyt johtoasemapuolustuksensa toimivan erinomaisesti.

Lukko pääsi pelissä kolme kertaa kokeilemaan ylivoimalla, mutta Tapparan alivoima oli loistavaa. Tapparalle lankesi vain yksi ainoa ylivoimapeli koko matsissa, mutta sen kirvesrinnat hyödynsivät jo parinkymmenen sekunnin jälkeen. Kuuselalle maali oli kauden ensimmäinen pudotuspelimaali, Patrik Laineelle syöttöpiste oli koko playoffs-uran ensimmäinen piste.

Toisessa erässä jatkettiin samaan tasaiseen tahtiin, kunnes noin kahdeksan minuutin pelin jälkeen kaukalonpäädystä hajosi pleksi. Korjaus kesti kauan ja lopulta niin kauan, että joukkueet poistuivat pukuhuoneisiin saakka.

Kun peliä jatkettiin, Lukko tuli takaisin varsin raikkaalla jalalla ja painoi Tapparan ahdinkoon. Tomi Karhunen torjui Tapparan kuitenkin kunnialla taukosummerille saakka. Paras torjunta tuli erän viimeisellä minuutilla, kun hän venytti jalkansa Olavi Vauhkosen ohjauksen tielle ja esti varmalta näyttäneen maalin.

Kolmanteen erään Tappara löysi myös jalkansa ja hallitsi tapahtumia pitkään. Vasta aivan erän ja varsinaisen peliajan loppupuolella Lukko alkoi saada tilanteita tasoitukseen, mutta Karhunen oli aivan huikea.

Viimeiset pari minuuttia Lukko yritti ilman maalivahtia, mutta Tappara peitti laukaisulinjat taitavasti. Aivan viimeisillä sekunneilla kiekko pyöri Karhusen maalin edustalla, mutta puolustus siivosi sen lopulta vaarattomaksi.

Lauantaina takaisin Tampereelle

Tappara ei tänäänkään saanut parasta peliään toimimaan kuin hetkittäin. Lukko on pystynyt keskialueen puolustuksellaan pitämään Tapparan suorat hyökkäykset turhan hyvin kurissa. Sama kyllä pätee toisinkin päin. Sarja on ollut toistaiseksi yllättävän vaisu monessakin mielessä, mutta nuorihan sarja toki edelleen on.

Torstaiksi siirrytään Raumalle neljänteen peliin. Sen jälkeen tilanne on taas joko tasan tai sitten Tappara saa jo katkon paikan kotihalliinsa lauantaiksi.

Varmaa on ainakin se, että Tapparan on pelattava paremmin kuin viimeksi Raumalla.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)