4 - 0
(0-0, 2-0, 2-0)

Tappara – HPK     4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
Ottelun kuvagalleria

Tappara kasvatti sarjajohtonsa yhdeksään pisteeseen, kun se tänään Hakametsässä jätti sarjanelosen HPK:n nollille ja voitti 4-0. Tappara on voittanut HPK:n kaikissa kauden kolmessa keskinäisessä pelissä.

Runkosarjaa on nyt Tapparan osalta takana kaksi kolmasosaa. Se johtaa sarjaa yhdeksällä pisteellä ennen KalPaa, jonka se kohtaa seuraavaksi.

Dominik Hrachovina torjui kauden kolmannen nollapelinsä pysäyttämällä 24 laukausta. Ensimmäisen ottelunsa Tapparassa pelannut Juuso Pulli laukoi heti maalin. Muut maalintekijät olivat Aleksi Elorinne, Veli-Matti Savinainen ja Henrik Haapala.

Savinaiselle jo kauden 23. maali

Tappara taistelee runkosarjan voitosta, ja sen pelaajat Haapala ja Savinainen henkilökohtaisten pörssien voitosta. Savinainen teki tänään kauden 23. maalinsa ja on nyt neljä osumaa edellä seuraavia. Haapala puolestaan nousi osumallaan tasapisteisiin pörssikärki Mika Pyörälän kanssa. Savinainenkaan ei ole tästä kaksikosta kuin kaksi pistettä perässä.

Kirvesrintoihin lainasopimuksella liittynyt puolustaja Juuso Pulli oli tällä kaudella pelannut 25 liigaottelua JYPissä ilman tehopisteitä. Tapparassa hän iski heti avauspeliinsä komean osuman, kun hän toisen erän lopussa nousi tukemaan hyökkäystä ja päätti sen Martin Røymarkin hienosta poikkisyötöstä.

Se maali vei kotijoukkueen pelissä kahden maalin johtoon. Ensimmäisen osuman niin ikään samassa toisessa erässä oli laukonut puolustajatoveri Aleksi Elorinne, jonka viivaveto yllätti maskin takaa Emil Larmin. Tappara oli todella hyvä tänään pelin toisessa erässä ja rakensi monta hienoa maalipaikkaa. Vain Larmi piti HPK:n pelissä mukana.

Avauserässä HPK oli ollut alkuun aktiivisempi, mutta lopulta paremmat maalipaikat siinäkin erässä olivat Tapparalla. Kolmannen erän alussa Jere Karjalainen teki hyvän esityön riistämällä kiekon ja syöttämällä Savinaiselle, joka teki lukemiksi jo 3-0.

Sen maalin jälkeen HPK sai näennäistä otetta pelistä, mutta Tappara pelasi läpi ottelun erittäin hyvää puolustuspeliä, jossa vaarallisia maalipaikkoja ei vastustajalle montaa suotu. Pelin lopussa ylivoimalla HPK yritti ilman maalivahtia, mutta ei saanut kahden miehen ylivoimallakaan Tapparan puolustusta murrettua. Eikä varsinkaan puolustuksen takana viimeisenä miehenä torjunutta Hrachovinaa.

HPK:n loppuyritys kaatui jäähyyn pelin viivyttämisestä. Liigan tehokkain ylivoimapeli rankaisi vielä kerran, kun Henrik Haapalan laukaus meni Larmin torjunnan läpi viimeisen minuutin juuri alkaessa.

Huippuviikko jatkuu vielä kahdella pelillä

Tapparalla oli siis tänään muutaman pelin tauon jälkeen käytössään kuusi pakkia, kun Pulli oli liittynyt mukaan ja vapauttanut Jukka Peltolan hyökkäykseen. Ihan kohtuullisesti homma toimi aiemminkin, mutta kyllähän tämä yksi muutos loksautti palasia taas entistä paremmin paikoilleen. Tappara pelasi tänään tylyn tiiviisti ja oli kahdesta joukkueesta selvästi parempi.

Ykkös-Tapparan ja nelos-HPK:n piste-ero kasvoi samalla jo 19 pisteeseen, Kerholla vielä peli enemmän pelattuna. Se on melkoinen ero ja vain yksi monista mittareista ja osoittimista, jotka alleviivaavat Tapparan tähän mennessä loistavasti sujunutta kautta.

Kova viikko jatkuu kuitenkin tästä eteenpäinkin. Perjantaina Tappara matkustaa Kuopioon ja kohtaa sarjan kakkospaikalla olevan KalPan. Viikko huipentuu vielä lauantaiseen kotiotteluun, jossa Hakametsään tulee sarjakolmonen TPS.