fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara kahden videohylkäyksen myötä pronssipeliin

  • Raportti
  • Galleria

HPK – Tappara       4-3 (2-1, 1-1, 1-1)

Tapparan kuuden finaalikevään putki katkesi, kun HPK marssi nyt semifinaaleista jatkoon voitoin 4-2 ja pudotti kirvesrinnat pronssipeliin. Kuudes ja ratkaisevaksi jäänyt ottelu Hämeenlinnassa päättyi HPK:n voittoon maalien 4-3.

Tappara tasoitti kotijoukkueen johdon kolmesti pelin aikana, vaikka siltä videotarkistusten jälkeen hylättiinkin maali kahdesti. Viimeisen kerran Tappara nousi tasoihin 12 minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta kolme minuuttia myöhemmin HPK meni neljännen ja ratkaisevan kerran johtoon.

Teemu Suhonen, Otto Rauhala ja Tomáš Záborský tekivät Tapparan maalit. Slovakille maali oli playoffien kolmas, muille toinen. Maalin suulle palasi Christian Heljanko edellisottelun vaihtoon ottamisen jälkeen.

Tapparalle pelin alku oli huono ties monennenko kerran tällä kaudella. Se otti taas jäähyn jo avausminuutille, ja vaikka se tällä kertaa kesti sen, jo ennen erän puoliväliä HPK oli kaksi maalia edellä. Kahdesti se pääsi siirtämään kiekon tyhjiin, kun Heljanko oli pelattu jo sivuun. Ensin Otto Paajanen maalasi Tapparan huonon puolustusaluepelin ja kiekonriiston jälkeen, sitten maalin eteen unohdettu Janne Tavi lirutti reboundin maaliin. Tappara pääsi ylivoimalla kaventamaan kolme minuuttia myöhemmin, kun Suhosen laukaus löysi väylän ohi maskin ja Emil Larmin. 13 sekuntia ennen loppua Tappara sai kiekon toisenkin kerran maaliin, mutta se hylättiin kädellä tehtynä. Maalin edessä oli hääräämässä Tomáš Záborský.


Tomáš Záborský sai kahdesti kiekon maaliin, mutta vain jälkimmäisen niistä hyväksytysti.

Toisessa erässä Tappara jatkoi jo avauserän lopussa saamaansa hyvää otetta ja tasoitti pelin erän seitsemännellä minuutilla Rauhalan laukauksella. Viitisen minuuttia ennen loppua tuli näihin playoffeihin jo kolmas kerta ja semifinaaleihin toinen kerta, kun Tappara otti kaksi ihan peräkkäistä jäähyä ja joutui kahden miehen alivoimalle puoleksitoista minuutiksi. Jere Innala vei noiden jäähyjen aikana kotijoukkueen uudelleen johtoon.

Tappara pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla. Se ei onnistunut sen aikana, mutta välittömästi jäähyn päätyttyä Valtteri Kemiläinen pyssytti kiekon maaliin. Taas mentiin kuitenkin videolle, ja maskimiehen hipaistua maalivahtia osuma hylättiin maalivahdin häirintänä. Yhtä hukattua ylivoimaa ja muutamaa lisäminuuttia myöhemmin hyväksyttiin tasoituskin, kun Záborský veti rystyllä kiekon Larmin haaroista sisään. Heti perään Tappara pääsi uudestaan ylivoimalle, mutta ei onnistunut, ja välittömästi jäähyn päätyttyä rangaistusaitiosta päässyt Niclas Lucenius pääsi karkuun ja iski HPK:n taas johtoon 4-3. HPK sai loppuminuuteilla vielä puudutettua Tapparan kiriyritykset niin, ettei maalivahdin pois ottamisestakaan enää ollut hyötyä. Minuutti ennen loppua HPK nosti myös kiekon katsomoon puolustusalueeltaan, mutta selvisi siitä ilman jäähyä.

Tappara onnittelee tällä kertaa paremmakseen osoittautunutta HPK:ta. Finaaleissa HPK saa vastaansa Kärpät.

Tappara pelaa pronssiottelussa HIFK:ta vastaan. Peli pelataan Hakametsässä perjantaina.

Kuvat: Saana Hakala

Ottelun tilastot

6. semifinaali 15.4.2019
HPK – Tappara       4-3 (2-1, 1-1, 1-1)

1. erä:
05:07 1-0 Otto Paajanen (Teemu Turunen, Markus Nenonen)
09:33 2-0 Janne Tavi (Filip Riska, Arto Laatikainen)
12:08 2-1 Teemu Suhonen (Kristian Kuusela, Juhani Jasu) yv

2. erä:
26:28 2-2 Otto Rauhala (Veli-Matti Vittasmäki)
35:56 3-2 Jere Innala (Robert Leino, Petteri Nikkilä) 2yv

3. erä:
48:00 3-3 Tomáš Záborský (Niko Ojamäki, Elias Fälth)
50:53 4-3 Niclas Lucenius (Niklas Friman, Emil Larmi)

Jäähyt:
HPK 4 x 2 min
Tappara 5 x 2 min
(Vittasmäki, Jasu, Kuusela, Blood, joukk.rang.)

Maalivahdit:
Emil Larmi, HPK 3+6+7=16
Christian Heljanko, Tappara 4+4+7=15, pois 59:24-60:00

Erotuomarit: Mikko Kaukokari – Jukka-Pekka Koistinen

Yleisöä: 5083

Alumnien tähdet:
1. tähti: Laatikainen, HPK
2. tähti: Lucenius, HPK
3. tähti: Tavi, HPK

Ottelun kokoonpano

Záborský-JM.Järvinen-Kuusela
Erkinjuntti-Malinen-Ojamäki
Luoto-M.Järvinen-Karjalainen
Rauhala-Jasu-Levtchi

Vittasmäki-Suhonen
Blood-Kemiläinen
Mäntylä-Fälth
Utunen

Heljanko
(Bäckström)

Uusimmat

Suosituimmat