fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara kävi taas ryöstämässä pisteet Kärpiltä

  • Raportti

Kärpät – Tappara     2-3 (0-2, 0-0, 2-1)

Tappara otti jo kolmannen voittonsa sarjakärki Kärpistä tällä kaudella, kun joukkueet tänään kohtasivat Oulussa. Jokaisella kerralla loppuluvut ovat olleet samat 3-2 kirvesrintojen eduksi. Kahdesti kaikki pisteet ovat tulleet Tapparalle varsinaisen peliajan voitolla kuten tänäänkin, kerran aiemmin mentiin voittolaukauskisaan.

Kristian Kuusela ja Jere Karjalainen keräsivät kolme tehopistettä (1+2) kumpikin Karjalaiselle maali oli jo kauden 17:s ja Kuuselalle 14:s. Kauden neljännen maalinsa laukonut Valtteri Kemiläinen sai hänkin lisäksi syöttöpisteen. Adam Polášek sai ensimmäisen tehopisteensä Tappara-paidassa maalisyötöstä. Maalissa jo viidennen peräkkäisen ottelunsa jatkoi Michael Garteig.

Tappara oli Oulussa liikkeellä vajaamiehisenä, kun sivussa oli peräti neljä kärkipään vakiomiestä, hyökkääjät Tyler Morley, Charles Bertrand ja Patrik Virta sekä puolustaja Teemu Suhonen.

Poissaolot eivät todellakaan näkynyt Tapparan esityksessä avauserässä, vaan se pelasi aivan erinomaista peliä. Tasakentällisin se hyvän hyökkäyspelaamisensa ansiosta ansaitsi kaksi ylivoimapeliä ja ylivoimalla rankaisi kummallakin kerralla. Karjalainen laukoi jo kauden 13:nnen ylivoimaosumansa “peruskuviolla” Kuuselan poikkisyötöstä. 10 sekuntia ennen erätaukoa Kemiläinen napautti vieraille toisen maalin rannelaukauksella ylänurkkaan.


Jere Karjalainen osui jälleen ylivoimalla ja keräsi myös kaksi syöttöpistettä.

Kärpät kohensi omaa peliään toiseen erään varsinkin pelattuaan ensin hyvän alivoiman, jossa se oli itse lähempänä maalintekoa kuin Tappara. Michal Kristofin laukaus osui kuitenkin vain tolppaan. Loppuerän Kärpät hallitsi peliä ja pääsi kahdesti ylivoimallekin, mutta Tapparan alivoima toimi. Viimeiseen erään lähdettiin samoissa numeroissa kuin toiseenkin.

Kolmannen erän alussa Veli-Matti Vittasmäki kilautti tolppaan, mutta maaliin seuraavan kerran osui Kärpät. Kotijoukkueen kavennuksen tei Radek Koblizek, kun peliaikaa oli jäljellä vajaat 12 minuuttia. Alle kaksi minuuttia myöhemmin Kuusela vei kuitenkin Tapparan uudelleen kahden maalin johtoon Karjalaisen hyvästä esityöstä. Kärpät otti maalivahtinsa pois jos hyvissä ajoin ja onnistuikin kaventamaan, kun aikaa oli jäljellä vielä lähes kaksi ja puoli minuuttia. Maalin laukoi Jesse Puljujärvi. Lisämaaleja ei kuitenkaan syntynyt kahden minuutin loppupyörityksen aikana. Tappara oli taas kaatanut Kärpät.

Tappara pelaa seuraavaksi perjantaina kotihallissaan Ässiä vastaan. Liput saa matkaan jo etukäteen Ticketmasterin verkkokaupasta.

Kuvat: Arno Hämäläinen

Ottelun tilastot

Liiga 15.1.2020
Kärpät – Tappara       2-3 (0-2, 0-0, 2-1)

1. erä:
07:15 0-1 Jere Karjalainen (Kristian Kuusela, Valtteri Kemiläinen) yv
19:50 0-2 Kemiläinen (Kuusela, Karjalainen) yv

2. erä:
Maaliton

3. erä:
48:14 1-2 Radek Koblizek (Aleksi Mäkelä, Mika Pyörälä)
50:01 1-3 Kuusela (Kemiläinen, Adam Polášek)
57:39 2-3 Jesse Puljujärvi (Juho Lammikko, Jakub Krejcik) im

Jäähyt:
Kärpät 4 x 2 min
Tappara 3 x 2 min
(Vauhkonen, Kemiläinen, Levtchi)

Maalivahdit:
Patrik Rybár, Kärpät 6+6+5=17, pois 56:19-57:39 ja 57:57-60:00
Michael Garteig, Tappara 7+8+10=25

Erotuomarit: Jukka-Pekka Koistinen – Petri Lindqvist

Yleisöä: 5605

Alumnien tähdet:
1. tähti: Kuusela, Tappara
2. tähti: Garteig, Tappara
3. tähti: Kemiläinen, Tappara

Ottelun kokoonpano

Moilanen-Levtchi-Ojamäki
Kuusela–Malinen-Karjalainen
Puistola-Rauhala-Iacobellis
Lehtonen-Jasu-Vauhkonen

Polášek-Mäntylä
Vittasmäki–Kemiläinen
Blood–Ytterell
Utunen

Garteig
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat