Lauantai 3.11. VS.

2 - 1
(1-0, 0-0, 1-1)

Tappara – HPK 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Pyhäinpäivänä Hakametsässä pelattiin kahden kurpitsanoranssia väriä peliasussaan kantavan joukkueen Tapparan ja HPK:n välinen ottelu. Se päättyi kotijoukkue Tapparan voittoon maalein 2-1.

Otto Rauhala teki pelissä kauden kolmannen maalinsa. Tomáš Záborský laittoi kauden seitsemännen maalinsa lopussa tyhjiin. Christian Heljanko torjui maalissa 28 kertaa.

Ensimmäinen erä oli täysin Tapparan, joka hallitsi tapahtumia alusta loppuun. HPK:lla ei ollut erässä oikeastaan yhtään kunnon tilannetta, vaikka maalivahdeista Heljangolle enemmän torjuntoja saatiinkin merkittyä. Tappara onnistui hallinnastaan kerran, kun Rauhala ohjasi kiekon Anton Levtchin syötöstä ohi Emil Larmin. Kotijoukkueella oli ylivoimakin, mutta sen tehojen tiellä on edelleen jokin tulppa.

Peli tasoittui toisessa erässä, ja HPK:llakin oli nyt pitkiä hyökkäyksiä. Vähän peli muuttui myös sekavaksi puuroksi, jossa kiekko kulki välillä kuin flipperissä. Sykettä nostettiin kunnolla erän viimeisellä minuutilla, kun Tapparan ylivoiman aikana syntynyttä maalitilannetta tarkisteltiin pitkään Liigan tilannehuoneessakin. Kiekkoa ei pystytty todentamaan maaliviivaa ylittäneeksi, joten yhden maalin pelillä jatkettiin viimeiseen erään.

Tapparan ylivoimapeli jatkui kolmanteen erään, mutta ei tuottanut toivottua tulosta. Erän vanhetessa HPK sai otteen, kun Tappara tyytyi vain ottamaan vastaan. Vajaat viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Levtchi sai todella kevyen jäähyn, mutta Tappara kesti sen. HPK veti lopussa maalivahdin pois, mutta yritys katkesi, kun Záborský roikotti kiekon tyhjiin. Teemu Turunen kavensi vielä 14 sekuntia ennen lopua, mutta se ei riittänyt Kerholle. Voitto Tapparalle.

Voitto nosti Tapparan takaisin kuuden joukkoon, kun runkosarjaa on takana nyt noin kolmannes.

Liigassa alkaa nyt siis maaottelutauko ja peleihin palataan vasta puolentoista viikon kuluttua. Tapparan ja Kärppien osalta tauon alku kuitenkin venyy vielä muutamalla päivällä, sillä tiistaina pelataan Champions Hockey Leagueta. Tappara matkustaa silloin Tšekkiin kohtaamaan Kometa Brnon CHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäiseen osaotteluun.

Kuvat: Saana Hakala