Tappara lisäsi sarjajohtoaan

Tappara – KalPa      4-3 (2-2, 2-1, 0-0)
Ottelun kuvagalleria

Tappara ja KalPa palasivat maaotteluviikonlopun jälkeen Liiga-kaukaloon Hakametsässä. Vauhdikas ja paljon maalintekotilanteita sisältänyt ottelu päättyi lopulta Tapparan kotivoittoon maalein 4-3.

Voitollaan Tappara kasvatti eron kolmantena olevaan KalPaan jo 12 pisteeseen. Niiden välissä oleva TPS on kirvesrinnoista yhdeksän pisteen päässä, kun koko kärkikolmikko on nyt pelannut 50 ottelua. Runkosarjassa on jäljellä enää 10 ottelua.

Tänään mentiin vähän ystävänpäivän merkeissä niin, että kaverillekin tarjottiin välillä paikkoja omilla nukahduksilla. Tappara käytti paikat paremmin hyväkseen, vaikka KalPalla oli laukauksia ja maalille asti tulleita tilanteita selvästi enemmän.

Teemu Nurmi jatkoi tasaisen vahvaa kauttaan ja teki kaksi maalia. Jukka Peltola ja Sebastian Repo osuivat myös. Maalissa Dominik Hrachovina torjui peräti 40 kertaa, kun toisessa päädyssä Eero Kilpeläiselle kirjattiin vain 13 torjuntaa.

Teemu Nurmi liruttaa illan toisen maalinsa Eero Kilpeläisen taakse.

Tiistai 14.2. VS.

4 - 3
(2-2, 2-1, 0-0)

KalPa kilisytteli tolppiakin

Tapparan puolustuspelaaminen ei ollut tänään ihan totutulla tasolla, eli kääntäen sanottuna myös KalPan hyökkääminen oli niin hyvää, että Tappara oli välillä vaikeuksissa. Normaalia enemmän Tapparalta kuitenkin nähtiin myös ihan kiekollisia virheitä omissa hyökkäyksiin lähdöissään. Johtoasemassa ja pelin vanhetessa Tappara löysi kuitenkin taas tiiviyttään ja pystyi päätöserässä jo tarkempaan pelaamiseen.

KalPa tosiaan voitti pelin laukaukset peräti 77-26 ja sillä oli varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä paljon vaarallisia ajoja suoraan Hrachovinan maalille ja irtokiekkoihin. Se kilautti pelissä myös kolme kertaa maalirautoja. Toisaalta Tapparallakin paljon jopa avoimempia tilanteita, mutta se ei saanut paikoistaan laukauksia joko epäonnistuneen syötön tai muun aikailun takia.

Avauserässä maalattiin peräti neljästi. KalPa meni johtoon Alexander Ruutun lakaistua maalineduskiekon sisään. Tappara tasoitti Jukka Peltolan hurjan upealla ylänurkkalämärillä, ja meni ylivoimalla johtoon Teemu Nurmen maalilla. KalPa kuitenkin tasoitti vielä samassa erässä, kun Joonas Lyytisen laukaus ylivoimalla kimpoili Tappara-pelaajista ohi Hrachovinan.

Toisen erän KalPa aloitti taas ylivoimalla ja osui taas, kun Jesse Mankinen jatkoi Hrachovinan päänseudulta kimmonneen kiekon verkkoon. Maalivahti oli siinä vaiheessa jo poissa pelistä kovan osuman vuoksi, mutta maalitilanteet katsotaan loppuun saakka ennen kuin peli katkaistaan.

Erän viimeisellä neljällä minuutilla Tappara iski kahdesti. Alexander Bonsaksen alusti mainiosti Nurmen illan toisen maalin, ja 25 sekuntia ennen taukoa Sebastian Repo runnoi Jani Lajusen läpiajon perään ruuhkasta kiekon Kilpeläisen ohi.

Kolmas erä oli sitten Tapparalta kahta ensimmäistä tarkempaa puolustamista. KalPa sai hallita, mutta Tappara piti sen aiempaa paremmin poissa Hrachovinan nenän alta. Edes reilun puolentoista minuutin yritys ilman maalivahtia ei poikinut enää huipputilanteita. Hrachovina viimeistään piti kotijoukkueen pystyssä ja voiton syrjässä kiinni.

Dominik Hrachovina torjui peräti 40 kertaa.

Kemiläinen ja Järvinen palasivat

Tappara sai viiden maajoukkuemiehen lisäksi tänään apuja myös sairastuvalta, kun Valtteri Kemiläinen ja Jan-Mikael Järvinen palasivat rosteriin. Järvinen oli sivussa neljä ottelua, mutta Kemiläinen peräti kaksi kuukautta ja 20 peliä.

Kirvesrintojen viimeisimmät KHL-hankinnat Kristian Kuusela ja Blake Parlett eivät vielä pelanneet, mutta ovat käytettävissä jo seuraavassa ottelussa, joka pelataan torstaina Lahdessa Pelicansia vastaan.

Lauantaina on vuorossa vielä kauden viimeinen paikallispeli, jota isännöi Tappara. Tuo peli alkaa Hakametsässä klo 17, mutta jo 14.45 kaukalossa pelataan takavuosien paikallispelien tähtien välinen alumnijoukkueiden ystävyysottelu Tappara-Ilves.