fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – HPK       4-1 (2-0, 0-1, 1-0)

Keskiviikkona Hakametsässä kohtasivat kauden kolmannen kerran Tappara ja HPK. Kolmannen kerran voittajaksi seuloitui kotijoukkue, mutta maalilukemat sentään nyt muuttuivat. Tapparan otti kolmannen peräkkäisen voittonsa lukemin 4-1.

Matti Järvinen teki pelissä kauden seitsemännen maalinsa ja lensi myöhemmin ennenaikaiseen suihkuun. Joona Luodolle illan osuma oli kauden viides, Otto Rauhalalle kuudes ja Kristian Kuusellalle yhdestoista. Anton Levtchi nappasi kaksi syöttöpistettä. Veli-Matti Vittasmäki palasi Tapparan kokoonpanoon yli kuukauden tauon jälkeen.

Avauserää mentiin vaihtelevissa merkeissä sen toiselle puoliskolle, kunnes maalejakin alkoi syntyä. Kummastakin niistä vastasi Tappara. Ensin Matti Järvinen nosti takayläkulmaan Niko Ojamäen syötöstä, ja neljä minuuttia myöhemmin Luoto teki samoin Anton Levtchin syötöstä. Luoto tosin tarvitsi kaksi yritystä ennen kuin kiekko nousi yli maalivahti Antti Karjalaisen.


Lopuksi vedettiin pulkkaakin: Anton Levtchi ja Christian Heljanko.

Toinen erä oli ensimmäistä enemmän Tapparan hallussa, mutta niin vaan sen ainoan maalin teki vierasjoukkue. Tappara oli erän lopussa ylivoimalla, kun se lähti hyökkäykseensä huolimattomasti, menetti kiekon ja HPK kavensi alivoimalla. Maalintekijäksi merkittiin kultakypärä Teemu Turunen. Erän viimeisellä minuutilla tuomaristo antoi pitkän palaverin jälkeen Tapparan Matti Järviselle viiden minuutin jäähyn ja suihkutuomion huitomisesta.

Kolmannen erän Tappara joutui aloittamaan lähes neljän ja puolen minuutin alivoimalla. Tappara kesti koko vitosen hienosti kuitenkin ilman takaiskuja. Seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Rauhala katkaisi HPK:n avaussyötön ja pelasi Levtchin kanssa komean kuvion, joka päättyi Rauhalan tekemään maaliin. Reilut kolme minuuttia ennen loppua Kerho lähti hakemaan kavennusta ilman maalivahtia, mutta vain parin sekunnin jälkeen Kuusela niittasi kiekon tyhjiin ja lukemiksi 4-1. HPK pääsi vielä ylivoimalle ja käänsi sen maalivahdin pois ottamisella kahden miehen ylivoimaksi, mutta se ei auttanut, loppuluvut oli jo nähty.

Seuraavan kerran kirvesrinnat pelaavat perjantaina, silloin matka vie Turkuun TPS:n vieraaksi. Lauantaina ollaan taas Hakametsässä, vastassa Sport ja pelin alkamisaika poikkeuksellisesti klo 16. Pelin jälkeen vielä puolen joukkueen nimmarinjakoa. Liput lauantaiksi Ticketmasterista!

Kuvat: Miikka Jääskeläinen

Ottelun tilastot

Liiga 9.1.2019
Tappara – HPK       4-1 (2-0, 0-1, 2-0)

1. erä:
12:31 1-0 Matti Järvinen (Niko Ojamäki, Antti Erkinjuntti)
16:34 2-0 Joona Luoto (Anton Levtchi)

2. erä:
37:55 2-1 Teemu Turunen (Otto Paajanen) av

3. erä:
52:54 3-1 Otto Rauhala (Levtchi)
56:57 4-1 Kristian Kuusela tm

Jäähyt:
Tappara 4 x 2 min ja M.Järvinen 5+20 min
(Erkinjuntti, Fälth, Rantakari, Kuusela)
HPK 4 x 2 min ja Miro Karjalainen 10 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 7+4+13=24
Antti Karjalainen, HPK 5+8+2=15, pois 56:53-56:57 ja 57:20-60:00

Erotuomarit: Jukka-Pekka Koistinen – Jari Levonen

Yleisöä: 4015

Alumnien tähdet:
1. tähti: Luoto, Tappara
2. tähti: Heljanko, Tappara
3. tähti: Rauhala, Tappara

Ottelun kokoonpano

JM.Järvinen-Malinen-Kuusela
Erkinjuntti-M.Järvinen-Ojamäki
Luoto-Rauhala-Levtchi
Lehtonen-Jasu-Puistola

Blood-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
Vittasmäki-Fälth
Rautanen

Heljanko
(Bäckström)

Uusimmat

Suosituimmat