fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara nousi kahden maalin takaa voittoon

  • Raportti

Jukurit – Tappara       2-3 (2-0, 0-2, 0-1)

Tappara otti todellisen työvoiton, kun se tänään Mikkelissä nousi vierasvoittoon Jukureista maalein 3-2. Ensimmäisen erän jälkeen kirvesrinnat olivat kaksi maalia tappiolla, ja kirin jälkeen voittomaali syntyi vasta vajaat kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Tämä oli Tapparalle jo 12:s peräkkäinen voitto Jukureista. Mikkeliläisten liiganousun jälkeen he voittivat kaksi ensimmäistä keskinäistä peliä, mutta sen jälkeen Tappara on vienyt loput. Vain yksi peleistä on mennyt jatkoajalle.

Tämäniltaisessa voitossa Kristian Kuusela laukoi kauden 10:nnen maalinsa, Patrik Virta seitsemännen ja Olavi Vauhkonen toisen liigamaalinsa. Liigan syöttöpörssiä johtava Valtteri Kemiläinen ja Anton Levtchi kumpikin syöttivät kaksi maalia. Tolppien välissä pelivuorossa jatkoi Christian Heljanko. Kokoonpanossa nähtiin pienen tauon jälkeen taas myös nuori Kasper Simontaival.


Liigan pörssikärki Valtteri Kemiläisen syöttö löysi Patrik Virran voittomaalin arvoisesti pelin lopussa.

Avauserä oli Tapparan kantilta erikoinen eikä kovinkaan hyvä. Jukurit teki heti alkuun avausmaalin, kun Mikko Kokkonen ohitti Heljangon kovan maskin takaa. Mutta sen jälkeen Tappara enemmän tai vähemmän piti kiekkoa seuraavat 15 minuuttia, joista kuusi minuuttia ylivoimalla, mutta ei saanut oikein mitään aikaiseksi. Kun Jukurien kolmen jäähyn suma loppui, se hyökkäsi vaarattoman näköiseen tilanteeseen, joka kuitenkin päättyi toiseen maaliin, kun Ville Leskinen ujutti kiekon maaliin. Tapparan kolmesta ylivoimasta ja muusta kiekonhallinnasta huolimatta Jukureilla oli erässä enemmän laukauksia maalia kohti!

Ensimmäisen erätauon molemmin puolin Tapparakin joutui parille alivoimalle, jotka se selvitti. Pelin avauspuolisko olikin jatkuvaa erikoistilannetta, kun kotijoukkue otti peräti kuusi kakkosta ja Tapparakin kolme. Pelin viidennestä ylivoimayrityksestään Tappara vihdoin onnistui ja katkaisi samalla 2.11. alkaneen 25 maalittoman ylivoimapelin putkensa. Sen katkaisi kapteeni Kuusela, joka laukoi Anton Levtchin poikittaissyötöstä kiekon Jukurit-veskari Sami Rajaniemen taakse. Tappara jatkoi pelinhallintaansa ja tuli tasoihin erän lopussa, kun Vauhkonen räppäsi kiekon nätisti ranteella takayläkulmaan.

Tappara haki kovemmin johtomaalia myös päätöserässä. Lähellä se oli jo Otto Rauhalan läpiajon kohdalla, mutta silloin kilahti vain ylätolppa. Tulosta ei tullut myöskään illan seitsemännestä ylivoimamahdollisuudesta. Viimeinen kymmenminuuttinen pelattiin vahvasti Jukurien puolustusalueella, josta Tappara yritti jauhamalla löytää tarvittavan aukon maalintekoon. Kahden viimeisen minuutin varoitus oli juuri kuulutettu, kun Levtchi levitti oikealta nousevalle Kemiläiselle, joka pisti vielä pitkän poikkisyötön toiselle puolelle, josta Virta tinttasi voittomaalin sisään. Jukurien loppuyritys ilman maalivahtia ei auttanut.

Kirvesrintojen lähimmät vastustajat sarjataulukossa molemmin puolin, Kärpät ja JYP, hävisivät kumpikin illan ottelunsa, joten Tapparalle voitto oli arvokas.

Huomenna mennään taas ja mennään kotikaukalossa. Vastassa kauden toisessa Siniset vs. Punaiset -hegemoniamatsissa on HIFK. Liigapeli alkaa lauantaille poikkeuksellisesti vasta klo 18.30, mutta jo 15.45 seurojen vanhojen starojen alumnijoukkueet ottavat kaukalossa yhteen vähemmän tosissaan. Molemmat pelit liigamatsin lipulla, joita vielä jonkin verran on jäljellä Ticketmasterissa – klikkaa tästä.

Arkistokuvat: Saana Hakala

Ottelun tilastot

Liiga 29.11.2019
Jukurit – Tappara       2-3 (2-0, 0-2, 0-1)

1. erä:
01:24 1-0 Mikko Kokkonen (Mika Partanen)
16:15 2-0 Ville Leskinen (Vadim Pereskokov)

2. erä:
28:30 2-1 Kristian Kuusela (Anton Levtchi, Valtteri Kemiläinen) yv
37:11 2-2 Olavi Vauhkonen (Jarkko Malinen, Teemu Suhonen)

3. erä:
58:10 2-3 Patrik Virta (Kemiläinen, Levtchi)

Jäähyt:
Jukurit 7 x 2 min
Tappara 3 x 2 min
(Moilanen, Ytterell, Kemiläinen)

Maalivahdit:
Sami Rajaniemi, Jukurit 6+9+9=24, pois 58:32-60:00
Christian Heljanko, Tappara 10+8+7=25

Erotuomarit: Lassi Heikkinen – Petri Lindqvist

Yleisöä: 2785

Alumnien tähdet:
1. tähti: Kuusela, Tappara
2. tähti: Samuli Piipponen, Jukurit
3. tähti: Leskinen, Jukurit

Ottelun kokoonpano

Ojamäki–Virta-Kuusela
Levtchi–Rauhala-Karjalainen
Moilanen-Malinen–Vauhkonen
Lehtonen-Jasu-Simontaival

Vittasmäki–Suhonen
Blood-Kemiläinen
Mäntylä–Ytterell
Utunen

Heljanko
(Garteig)

Uusimmat

Suosituimmat