Perjantai 2.11. VS.

4 - 5 (vl)
(2-1, 1-1, 1-2, 0-1)

Lukko – Tappara 4-5 (2-1, 1-1, 1-2) vl

Tappara katkaisi maalittoman putkensa ja otti myös voiton, kun se kaatoi Lukon Raumalla voittolaukauskilpailun jälkeen 5-4. Tappara oli kymmenen minuuttia ennen loppua kaksi maalia tappiolla, mutta nousi tasoihin ja lopulta lisäpisteeseen saakka.

Samalla rikkoutui henkilökohtaisiakin nollia. Sami Moilanen teki liigauransa ensimmäisen maalin, kun taas Antti Erkinjuntille ja Veli-Matti Vittasmäelle osumat Raumalla olivat kauden ensimmäiset. Kristian Kuusela (1+1) osui alivoimalla tehden kauden viidennen maalinsa. Voittolaukauskisan ratkaisuosuman teki Anton Levtchi.

Lukko meni avauserässä johtoon rangaistuslaukauksesta, jonka Christian Heljangon taakse toimitti myös avausmaalinsa Liigassa tehnyt Mikko Petman. Moilanen tasoitti, mutta tauolle mentiin Lukon maalin johdossa, kun Justin Danforth ohjasi kiekon toistamiseen Tapparan maaliin.

Brandon DeFazio vei kotijoukkueen ylivoimalla läpiajosta kahden maalin johtoon toisessa erässä, mutta Tappara kavensi niin ikään ylivoimalla. Erkinjuntti yritti syöttöä takatolpalle, mutta kiekko kimposi Lukko-puolustajan mailan kautta maalivahti Lassi Lehtisen taakse.

DeFazio vei Lukon uudelleen kahden maalin johtoon yksitoista ja puoli minuuttia ennen loppua, mutta Tappara kampesi vielä takaisin peliin. Kapteeni Kuusela teki tärkeän kavennuksen alivoimalla kaksi minuuttia Lukko-maalin jälkeen. Viisi ja puoli minuuttia ennen loppua Vittasmäki pyssytti siniviivalta tasoituksen.

Tappara kärsi pelissä todella lukuisista jäähyistä. Nytkin sen hyvä pelin loppu hukkui pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ottelun seitsemänteen alivoimaan. Niiden lisäksi nähtiin Lukon rangaistuslaukaus, kaksi taklauskymppiä ja peliajan loputtua vielä vaihtopenkille osoitettu peliragaistus. Kenties purnaamiseen kirvesrinnoilla oli vähän aihettakin.

Jatkoajan Tappara aloitti alivoimalla mutta kesti sen. Koko viisiminuuttinen pelattiin ilman maaleja ja mentiin voittolaukauskisaan. Tomáš Záborský ja uransa 800:nnen runkosarjapelinsä pelannut Toni Koivisto onnistuivat kumpikin ensimmäisessä parissa. Niko Ojamäki ja DeFazio taas kumpikin epäonnistuivat omissa laukauksissaan. Kolmannessa parissa Anton Levtchi huijasi Lehtisen huikealla höntsyjääkikalla, ja kun Arttu Ilomäki ei onnistunut, Tappara vei lisäpisteen.

Liiga jatkuu tiiviissä tahdissa heti huomenna. Tappara kohtaa kotikaukalossaan tänään Kärpille hävinneen HPK:n. Liput Ticketmasterista.

Pääkuva: Miikka Jääskeläinen