6 - 1
(3-0, 3-1, 0-0)

Tappara – KooKoo      6-1 (3-0, 3-1, 0-0)
Ottelun kuvagalleria

Tappara näytti liiganousija KooKoolle kaapin paikan Hakametsässä perjantaina. Kirvesrinnat iskivät avauserään kolme maalia ja suurin piirtein puoleen peliin kuusi osumaa ja armahtivat sitten vastustajansa. Loppulukemat Tapparan helppo voitto lukemin 6-1.

Voitto oli kirvesrinnoille jo viides peräkkäinen. Se nousi sarjataulukossa nyt toiselle sijalle kärkikolmikon kahta muuta joukkuetta ottelun vähemmän pelanneena.

Hakametsän illassa nähtiin kaksi kahden maalin ja kolme kolmen pisteen pelimiestä. Henrik Haapala ja Teemu Aalto paukuttivat tehot 2+1 kumpikin, ja Kristian Kuusela syötti kolme maalia. Maalien makuun pääsivät myös Miika Heikkilä ja Nick Plastino, joille kummallekin maali oli Liiga-uran toinen. Heikkilälle osuma oli myös ensimmäinen Tappara-paidassa.

Kristian Kuusela nousi 14 tehopisteeseen ja Liigan pistepörssissä kolmannelle sijalle. Henrik Haapala puolestaan on seitsemällä maalillaan jaetulla kärkipaikalla maalipörssissä.

Heikkilän ohjaus herätti Tapparan

Ottelun alku oli vähän vaisu, mitään ei tahtonut tapahtua ainakaan maalintekopaikkojen merkeissä. Peli heräsi kuitenkin ainakin kotijoukkueen puolelta eroon 13 minuutin kohdalla, kun Teemu Aalto vippasi kiekon kohti maalia, ja Miika Heikkilä käänsi sen ilmasta ohi KooKoo-vahti Juha Järvenpään.

Sitä seurasikin kahden lisämaalin pommitus aina parin minuutin välein. Ensin Aalto pyssytti siniviivalta ilman ohjausta kiekon ohi Järvenpään, ja perään Henrik Haapala ohitti maalivahdin Kristian Kuuselan toiseen aaltoon antaman aivan loistavan syötön jälkeen.

Tappara iski maaleja kovalla prosentilla, KooKoolla ei ollut edes paikkoja. Järvenpään ja Tomi Karhusen yhteistorjuntamäärä seitsemän kertoo, että ihan hirmuisesti kiekkoa ei toimitettu kohti maalia. Se taas muuttui toiseen erään, kun neljän maalin lisäksi torjuntojakin kertyi molareille yhteensä 24.

Toisessa erässä Tappara iski jälleen maalispurtin: kolme osumaa viidessä minuutissa. Haapala teki illan toisen maalinsa Kuuselan karvattua kiekon päädyssä pois KooKoo-pakilta, Nick Plastino paukutti ylivoimalla maskin takaa, ja Aalto päätti kimaran toisella ylivoimamaalilla siniseltä.

Kolme minuuttia ennen toisen erän loppua ottelusta katosi yksi jännityksen aihe, kun ex-kirvesrinta Josh Green onnistui siirtämään pomppineen kiekon maaliviivan yli ja rikkomaan Tomi Karhusen nollan. Sitä ennenkin vierailla oli ollut muutama hyvä paikka, mutta tolppaa lähemmäksi he eivät olleet ennen Greeniä päässeet.

Tapparalla lisääkin paikkoja vaikka kuinka

Kolmas erä oli pelkkä muodollisuus. KooKoo vaihtoi maaliinsa Frederic Cloutierin, ja Tapparalta saattoi jännittää vielä Haapalan tai Aallon urien ensimmäisiä hattutemppuja, mutta hirmuisesti lisää maalinälkää kaksikolla ei ollut.

Ylipäätään Tapparalla oli tänään kuitenkin kuuden maalinsa lisäksi hirmuisesti lisääkin paikkoja iskeä maaleja. Tasoero joukkueiden välillä oli melkoisen suuri. Suurimpana tuhlarina kirvesrinnoista epäkunnostautui Arttu Ilomäki, mutta paikkoja riitti myös mm. Stephen Dixonille, Elmeri Kaksoselle ja Jan-Mikael Järvisellekin.

Ilta oli hyvin onnistunut hyvin koko syksyn pelanneelta Tappara-joukkueelta. Viiden matsin voittoputkessa on hyvä lähteä viettämään vapaata viikonloppua. Seuraavaksi kohdataankin alkusyksyn ykkösjoukkue Lukko Raumalla tiistaina. Kotikaukalossa Tappara on seuraavaksi heti siitä seuraavana päivänä keskiviikkona Sportia vastaan.