fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara sai maalihanat auki

  • Raportti

HC Oceláři Třinec – Tappara      2-8 (0-1, 1-6, 1-1)

Ottelukooste: MTV3 Katsomo.fi

Tappara löysi maalintekoonsa kaivattua tehokkuutta, kun se Champions Hockey Leaguen alkulohkojen toisella kierroksella voitti vieraissa tšekkiläisen HC Oceláři Třinecin peräti 8-2.

Avausottelunsa Tappara oli hävinnyt Storhamarille voittolaukauskilpailun jälkeen, kun ei pystynyt hyödyntämään hyviä maalipaikkojaan riittävän tehokkaasti. Třinec puolestaan jatkoi avauspelinsä tahtiin, sillä se hävisi Djurgårdenille silloinkin kotonaan 1-6.

Matti Järvinen ja Aleksi Elorinne tekivät tänään Tapparalle kaksi maalia mieheen. Jere Karjalainen keräsi 1+1, ja maalin makuun pääsivät myös Juhani Jasu, Antti Erkinjuntti ja Niko Ojamäki. Kahden syöttöpisteen pelaajia olivat Jarkko Malinen, Valtteri Kemiläinen, Kristian Kuusela ja Otto Rauhala. Maalissa Christian Heljanko torjui 26 kertaa.

Ottelu alkoi kotijoukkueen merkeissä, mutta Tappara onnistui tappamaan pelin alkuun kaksi alivoimapeliään. Avauserän vanhetessa vieraatkin pääsivät paremmin peliin mukaan, ja kun se pääsi itse ensimmäistä kertaa ylivoimalle, niin maalitilikin aukesi. Matti Järvinen nosti irtokiekon maalin edestä sisään.

Tapparan tehohetki nähtiin toisessa erässä, jossa se iski peräti kuusi maalia. Matti Järvinen teki pelin toisen maalinsa kahden miehen ylivoimalla, ja ryöpytystä jatkoivat niin ikään ylivoimalla Jasu ja vielä tasakentällisin Karjalainen, Erkinjuntti ja kahdesti maalannut puolustaja Elorinne. Třinecin kavennusmaalin teki Aron Chmielewski.

Toisen erän maalikimarassa Třinec otti aikalisän neljän takaiskun jälkeen, mutta vain 23 sekuntia sen perään Tappara iski viidennen maalinsa. Sen jälkeen maalivahti Peter Hamerlík vaihtui Šimon Hrubeciin, mutta hänellekin upposi heti ensimmäinen Tappara-kuti.

Kolmannen erän alussa Ojamäki pyssytti Tapparalle jo kahdeksannen osuman. Loppulukemat 2-8 teki ylivoimalla kotijoukkueen David Cienciala.

Seuraavaksi Tappara kohtaa samat joukkueet, Storhamarin ja Třinecin, mutta kotikaukalossaan. Norjalaisvieraita Hakametsässä nähdään ensi perjantaina, tšekkiläisiä sitten sunnuntaina Tappara-päivän taitokisan jälkeen. Kumpikin otteluista alkaa klo 19, niihin pääsee kausikortilla ja muut saavat liput hankittua Ticketmasterista.

Tero Aalto

 

Ottelun tilastot

Champions Hockey League 2.9.2018
Třinec – Tappara      2-8 (0-1, 1-6, 1-1)

1. erä:
18:10 0-1 Matti Järvinen (Jarkko Malinen, Valtteri Kemiläinen) yv

2. erä:
28:27 0-2 M.Järvinen (Malinen, Jere Karjalainen) 2yv
28:45 0-3 Juhani Jasu (Kristian Kuusela, Jan-Mikael Järvinen) yv
30:45 0-4 Karjalainen (Kemiläinen, Tomáš Záborský)
31:08 0-5 Antti Erkinjuntti (Kuusela)
32:11 0-6 Aleksi Elorinne (Záborský, Malinen)
37:23 1-6 Aron Chmielewski (Roman Vlach, Vladimír Dravecký)
39:13 1-7 Elorinne (Otto Rauhala)

3. erä:
42:02 1-8 Niko Ojamäki (Rauhala, Jasu)
46:53 2-8 David Cienciala (Milan Doudera, Jiří Polanský) yv

Jäähyt:
Třinec 6 x 2 min
Tappara 7 x 2 min
(2xLuoto, 2xRantakari, Karjalainen, Jasu, Mäntylä)

Maalivahdit:
Peter Hamerlík, Třinec 8+8+(0)=16, vaihto 31:08
Šimon Hrubec, Třinec (0)+2+5=7
Christian Heljanko, Tappara 5+10+11=26

Erotuomarit: Miroslav Štefík – Antonín Jeřábek

Yleisöä: 3128

Ottelun kokoonpano

Erkinjuntti-JM.Järvinen-Kuusela
Záborský-Malinen-Karjalainen
Rauhala-Jasu-Ojamäki
Luoto-M.Järvinen-Levtchi
(Tanus)

Vittasmäki-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
Rautanen-Elorinne
Utunen

Heljanko
(Bäckström)

Kolmannessa erässä Tanus Erkinjuntin tilalle.

Uusimmat

Suosituimmat