Lauantai 14.1. VS.

1 - 3
(1-2, 0-0, 0-1)

Sport – Tappara       1-3 (1-2, 0-0, 0-1)

Tappara ei ole vieläkään hävinnyt kahta kertaa peräkkäin tällä kaudella, kun se palasi taas yhden tappion jälkeen voittajaksi Vaasassa. Sport kaatui neljännen kerran tällä kaudella, tällä kertaa maalein 3-1.

Kirvesrinnat ovat vierailleet tällä kaudella kolme kertaa Vaasassa ja vieneet voiton jokaisella kerralla.

Veli-Matti Savinainen palasi ratkaisijaksi muutaman pelin hiljaiselon jälkeen. Tänään maalipörssin ykkönen täräytti avauserään kaksi maalia Jan-Mikael Järvisen syötöistä ja nosti kauden kokonaismääräkseen 22. Teemu Nurmi teki myös maalin.

Tappara aloitti salamamaalilla

Parin viikon takaisen seitsemän maalin vieraspöllytyksen jälkeen tänään pelattiin normaalimpi Liiga-ottelu. Tappara ei hyökkäyssuuntaan erityisesti häikäissyt, mutta puolustuspelaamisessaan se oli silkkaa terästä. Sportin hallitessa toisessa erässä selvästi enemmän kiekkoakin Tappara näytti sanelevan pelinkulkua puolustamalla.

Peli käynnistyi salamamaalilla, kun Tappara onnistui ensimmäisestä hyökkäyksestään jo 19 sekunnin pelin jälkeen. Veli-Matti Savinaisen laukaus meni maalivahti Rasmus Rinteen hanskapuolelta helposti sisään. Sportin Otto Karvinen tasoitti seitsemännellä minuutilla, mutta Savinainen iski vielä toistamiseen kovalla lämärillä pari minuuttia ennen erän loppua.

Kahden takaiskun jälkeen Sportissa tehtiin kova ratkaisu ja vaihdettiin Rinteen tilalle maaliin Mika Järvinen.

Toinen erä vedettiin ilman maaleja, vaikka Teemu Nurmi olikin lähellä lisätä johtoa Tapparan ylivoimapelissä aivan erän loppusekunneilla. Sama mies lopulta sen seuraavan maalin teki saman jäähyn aikana, sillä Nurmi vei Tappara kahden maalin johtoon kolmannen erän alussa Henrik Haapalan loistopassista.

Maalia edelsi Sportin ylivoimahyökkäys alivoimalla, mutta siitä ei tullut edes laukausta. Heti perään ratkaisu nähtiin toisessa päädyssä.

Paljon hävinnyt Sport oli lopussa jo vähän alistunut ja Tappara piti kaikki mahdolliset kirivaihteet aisoissa.

Vähillä pakeilla hyvää työtä

Tappara jatkoi tänään edelleen määrällisissä puolustajaongelmissa Jukka Peltolan paikatessa kuudentena pakkina. Homma toimi, mutta turhan pitkään näin ei tietenkään voida jatkaa. Maalissa Dominik Hrachovina oli tänään erittäin hyvä.

Sarjataulukossa Tappara nousi jo 86 pisteeseen ja on taulukon ykkösenä kuusi pistettä KalPaa edellä ja pelin vähemmän pelanneena. Kärkikamppailu Kuopiossa odottaakin tässä tulevan viikon perjantaina.

Sitä ennen Tappara pelaa yhden kärkikamppailun kotonaan, kun keskiviikkona Hakametsään tulee neljäntenä oleva HPK

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)