Tapparalle toisestakin pelistä voitto!

Tappara – Kärpät     4-1 (1-0, 0-1, 3-0)
Ottelun kuvagalleria

Tappara johtaa välieräsarjaa Kärppiä vastaan voitoin 2-0. Se vei voiton sarja-avauksessa perjantaina Oulussa ja toisti tempun heti lauantaina kotiottelussaan Hakametsässä. Tänään voittolukemat olivat vielä yhtä maalia suuremmat kuin edelliskerralla: 4-1.

Tappara käänsi pelin edukseen kolmannen erän alussa kahdella ylivoimamaalilla, joiden ansiosta tulostaulun 1-1 vaihtui lukemiin 3-1. Loppuluvut syntyivät tyhjiin. Kärpät on kahteen peliin tehnyt vain kaksi maalia, ne molemmat ylivoimalla. Tänään Kärpillä oli etsikkoaika Stephen Dixonin viiden minuutin rangaistuksen myötä, mutta se onnistui tekemään vain yhden maalin sen aikana.

Illan tehomies oli Jani Lajunen, joka teki toisessa pelissä peräkkäin voittomaalin ja syötti lisäksi kaksi osumaa. Nick Plastino teki avausmaalin, Patrik Laine osui Lajusen lailla ylivoimalla, ja Jukka Peltola teki loppuluvut tyhjiin. Kristian Kuusela syötti kolme ensimmäistä maalia.

Maalissa Tomi Karhunen torjui 26 kertaa. Kärpät puolestaan teki kolmannessa erässä maalivahdin vaihdon kolmen takaiskun jälkeen, kun Sami Rajaniemi sai tehdä tilaa Sami Aittokalliolle. Aittokallion saldoksi pelistä jäi 10 minuutin rangaistus pudonneen Tappara-kypärän potkimisesta.

Tappara tänään selvästi Kärppiä parempi

Tänään ei hirmuisesti tarvitse kaunistella tai jarrutella, vaan on sanottava suoraan ja rehellisesti, että Tappara oli tänään kirkkaasti parempi kuin Kärpät ja ansaitsi selvän voittonsa. Kärpillä oli omat pienet hetkensä ja tosiaan se etsikkoaika ison jäähyn aikana, mutta kokonaisuudessa hallitseva mestari kalpeni tänään Tapparan hurjalle esitykselle.

Tappara meni johtoon hallitsemansa ensimmäisen erän lopussa, kun Nick Plastino pamautti ranteella kiekon Rajaniemen hanskapuolen yläkulmaan. Avauserä oli oikein hyvää hyökkäävää jääkiekkoa puolin ja toisin, mutta Tapparalla oli selvästi paremmat maalipaikat. Kärpät teki hämmästyttävän paljon virheitä, mitä siltä ei ole ainakaan viime vuosien finaalisarjoissa nähty lainkaan.

Ylivoimapeli Tapparalta ei lähtenyt heti käyntiin, vaan se hukkasi tilaisuutensa sekä ensimmäisessä että toisessa erässä. Yksi Tapparan suvereenin esityksen merkki olikin se, että Kärpät oli yksinkertaisesti pakotettu tänään ottamaan kiinnipitämis- ja koukkaamisjäähyjä.

Kärpät puolestaan pääsi viiden minuutin ylivoimalle, kun toista erää oli pelattu 11 minuuttia. Stephen Dixon lensi suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta Simon Suorantaan. Tappara oli lähellä onnistua tappamaan koko vitosen, mutta vain 39 sekuntia ennen jäähyn loppua Kärpät tasoitti. Juuso Ikosen laukaus ohitti Tomi Karhusen.

Kolmannen erän Tappara pääsi aloittamaan taas ylivoimalla, ja nyt alkoi napsua. Kuusela passasi maalin eteen, jossa Jani Lajunen taisteli itsensä vapaaksi ja ohjasi kiekon ohi Rajaniemen. Vain muutama minuutti myöhemmin Kärpät jäähyili taas, ja tällä kertaa Patrik Laineen laukaus vaihteeksi kaukalon oikealta laidalta pöllähti millimetrin tarkasti etuylänurkkaan.

Tapparan johtoasemapelaaminen lopussa oli sekin täysin suvereenia. Kärpillä ei ollut juuri minkäänlaista kiriä tai maalintekopaikkoja, vaikka kirimisaikaa olisi ollut yli vartti. Lopussa Lajunen ja Juhani Jasu pelasivat kiekon keskialueelle, ja Jukka Peltola jatkoi sen maaliin, kun Kärpät yritti jo ilman maalivahtia.

Lopussa vähän painittiinkin

Pelin lopussa haettiin vähän jonkinlaisia asetelmia jatkoon, kun playoffit lähinnä vilttiketjussa istunut mutta tänään pelaamaan päässyt Ivan Huml hyppäsi nyrkein Veli-Matti Savinaisen kimppuun. Parin samanaikaisen nujakan tuloksena oli vain Tapparan viiden minuutin ylivoima. Peliä tosin oli jäljellä enää reilu minuutti, eikä selvässä johdossa kotijoukkueeltakaan isoa maalinälkää enää löytynyt.

Välieräsarjan alku ja ensimmäinen viikonloppu on nyt nähty. Tappara on ollut parempi ja johtaa ansaitusti voitoin 2-0, mutta toki pitää muistaa ensimmäisen pelin olleen varsin tasainen loppuun saakka. Nyt oltiin ensimmäisessä pelissä hyviä ja parannettiin toiseen vielä paljon. Samansuuntaisen käyrän on jatkuttava tulevissakin peleissä, sillä Kärppien vaarallisuuden tietävät varmasti kaikki.

Välieräsarjat siirtyvät nyt seuraavien kolmen pelin ajaksi eri rytmiin, mikä tuo Kärppien ja Tapparan sarjaan tässä vaiheessa yhden ylimääräisen välipäivän. Seuraavaksi joukkueet kohtaavat vasta tiistaina Oulussa. Hakametsässä pelataan torstaina 7.4.