Keskiviikko 28.12. VS.

0 - 7
(0-4, 0-2, 0-1)

Sport – Tappara       0-7 (0-4, 0-2, 0-1)

Tappara ja Sport kohtasivat tänään neljännen kerran tällä kaudella. Edelliset yhdeksän kohtaamista olivat kaikki päättyneet yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen, mutta nyt meni ihan toisin. Vaasassa pelattu peli päättyi Tapparan vierasvoittoon peräti 7-0.

Kirvesrinnat iskivät jo avauserässä neljä osumaa, jotka syntyivät seitsemän minuutin sisällä. Toisessa erässä numerot kaunistuivat vielä kahdella maalilla, kolmannessa tuli vielä yksi.

Pistepörssin voitosta kamppailevat Henrik Haapala ja Veli-Matti Savinainen jatkoivat kaksintaisteluaan tänäänkin. Tällä kertaa molemmat pääsivät samalla kerralla tehotilastoihin ja vielä tasaisesti: kumpikin keräsi kolme syöttöpistettä. Haapala piti siis pörssin kärkipaikkansa

Kärkipistemiesten keskittyessä syöttelyyn maalinteosta vastasivat toiset miehet. Pekka Saravo iski kauden ensimmäisen osumansa. Martin Røymark laukoi kaksi maalia – hänen viidestä liigamaalistaan neljä on syntynyt Sportin verkkoon. Jani Lajunen ja Aleksi Salonen keräsivät 1+1 mieheen. Jere Karjalaisen kauden 12. maali syntyi alivoimalla, Teemu Nurmen yhdeksäs osuma puolestaan ylivoimalla.

Maalijuhlassa vähemmälle huomiolle jäi se, että Dominik Hrachovina pelasi kauden toisen nollapelinsä!

Sportin molari vaihtoon nopeasti, ei auttanut

Tapparan komennossa alusta asti kulkenut ottelu oli ohi 14 minuutissa. Saravo, Karjalainen ja Røymark olivat vieneet vieraat jo kolmen maalin johtoon, kun Sport katsoi parhaaksi vaihtaa maalivahtia. Mika Järvinen tuli pois, Rasmus Rinne tilalle. Vaihto ei auttanut yhtään, sillä heti seuraava laukaus upposi tuoreellekin maalivahdille. Sen maalin teki Salonen.

Maaleista voisi nostaa esiin erityisesti Karjalaisen alivoimaosuman, jossa hän hienosti haistoi Aleksi Elorinteen kääntöheiton ja nappasi kiekon täydessä vauhdissa keskialueella läpiajoon. Laukauskin oli vielä nappiveto hanskayläkulmaan.

Toisessa erässä Tappara vähensi hyökkäyshalukkuuttaan, mutta piti Sportinkin helposti kurissa. Kun kotijoukkueelta ei onnistunut laukaushallinnasta huolimatta, Tappara kävi räppäämässä taas kaksi osumaa lisää. Jani Lajusen maali syntyi hienosta syöttökuviosta, vaikka sen Sportin Filip Riska kävikin maaliviivalta vielä lakaisemassa omiin. Røymark teki erän loppuun vielä illan toisen maalinsa.

Sport oli jo toisen erän lopussa aloittanut turhautumisen tai jonkun muun syyn takia tulokseen nähden turhan kovien taklausten ja jopa tappeluiden hakemisen. Siinä se lopulta onnistui kuusi minuuttia ennen kolmannen erän loppua, kun Matti Lambergin ulosajon arvoinen kyynärpäätaklaus Tapio Sammalkankaaseen synnytti mylläkän, josta neljä pelaajaa lensi tappelemisesta ulos. Tapparasta nokkahommissa olivat Otto Rauhala ja Sebastian Repo, Sportista Ari Gröndahl ja Erik Riska.

Tappara sai tilanteesta viiden minuutin ylivoiman, jonka aikana Teemu Nurmi teki illan tylyt loppunumerot 0-7.

Vaasalaisilla huumoria edes palkintojen jaossa

Tappara oli Vaasan illassa todella tyly ja tehokas, tasaisen alun jälkeen karkuun päästyään oikeastaan juuri niin ylivoimainen kuin loppunumerot näyttävät. Sportilta tosin puuttui kokoonpanosta sen neljä parasta pistemiestä, mutta sillä voisi selittää korkeintaan nollan tehtyjen maalien sarakkeessa, ei seitsemää päästetyissä.

Kotijoukkuetta ja kotiyleisöä ei tänään paljoa naurattanut, mutta pelin palkintojenjaossa sentään riitti huumoria. Ns. alumnien tähdissä ottelun ykköspelaajaksi nimittäin valittiin kotijoukkueen puolustaja Ari Gröndahl, jonka meriitteihin kuuluvat tappelemisesta suihkuun joutuminen ja sitä ennen kuudesta takaiskusta plusmiinustilastoon viisi miinusta kerääminen.

Tapparalle voitto oli jo kahdeksas peräkkäin. Se jatkaa sarjakärjessä viiden pisteen erolla KalPaan ja edelleen pelin vähemmän pelanneena. Kirvesrintojen vuosi päättyy ylihuomenna perjantaina Hakametsässä, missä vastaan tulee Oulun Kärpät.

Liiga 28.12.2016

06:51 0-1 Pekka Saravo (Henrik Haapala, Veli-Matti Savinainen)
08:15 0-2 Jere Karjalainen (Aleksi Elorinne) av
12:10 0-3 Martin Røymark (Alexander Bonsaksen, Aleksi Salonen)
13:53 0-4 Salonen (Savinainen, Jani Lajunen)

36:27 0-5 Lajunen (Savinainen, Haapala)
38:17 0-6 Røymark (Otto Rauhala)

54:01 0-7 Teemu Nurmi (Otso Rantakari, Haapala) yv

Sport 1 x 2 min ja Erik Riska 5+20 min, Ari Gröndahl 5+20 min ja Matti Lamberg 5+20 min
Tappara 4 x 2 min ja Rauhala 5+20 min ja Sebastian Repo 5+20 min