Tappara vei Tampere Cupin päästämättä maaliakaan

1 - 0
(1-0, 0-0, 0-0)

Tappara – TPS     1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
Ottelun kuvagalleria

Tappara kohtasi Decens Tampere Cupin finaaliottelussa TPS:n. Vähämaalinen ottelu päättyi kotijoukkue Tapparan voittoon 1-0. Ensimmäisen pelinsä kirvesrinnoissa pelannut Teemu Lassila piti nollan 23 torjunnalla. Jere Karjalainen teki pelin ainoan osuman.

Hallitseva mestari ei siis ole kauden harjoituspeleissä päästänyt vielä maaliakaan! Tapparalle Tampere Cupin voitto, TPS:lle kakkossija ja pronssiottelussa HIFK:n kaatanut Ilves kolmospaikka.

Finaaliottelu sujui vaihtelevissa merkeissä. Ensimmäisessä erässä Tappara oli täysin suvereeni kentällä. Jere Karjalainen vei kirvesrinnat johtoon puolittaisesta läpiajostaan, ja maalin lisäksi Tapparalla oli muutama muukin erinomainen maalipaikka.

Toisessa erässä osat kääntyivät täysin, kun nyt TPS hallitsi peliä ja ansaitsi hyvällä pelillään myös kolme ylivoimamahdollisuutta, mutta ei kyennyt ohittamaan viime kaudella omissa riveissään torjunutta Teemu Lassilaa. Tapparassa debytoinut maalivahti torjui erinomaisesti ja piti kirvesrinnat maalin johdossa toisellekin tauolle.

Kolmannessa erässä pelattiin jo molempiin suuntiin. Maalivahdit olivat kuitenkin ottelun suurimmat sankarit, eikä kiekkoja saatu taaskaan maaliin. Lopussa TPS veti Oskari Setäsen pois ja yritti kuudella kenttäpelaajalla, mutta Tappara kesti loppuun saakka, myös viimeisen minuutin alivoimansa aikana.

Kirvesrintojen paidassa ensimmäistä kertaa pelaamassa nähtiin maalivahti Teemu Lassilan lisäksi puolustaja Niko Tuhkanen. Hänet ja Aleksi Salonen oli tänään nostettu pelaavaan kokoonpanoon eilen pelanneiden Pekka Saravoin ja Jere Rouhiaisen tilalle. Hyökkäyskalusto jatkoi samalla kuin eilen, mutta Henrik Haapala tosin jätti pelin kesken jo alkuminuuteilla, mikä jätti Tapparan hyökkäysketjut vajaiksi ja ketjukoostumukset vaihtumaan koko ajan.

Tappara pelaa seuraavan kerran Champions Hockey Leaguen alkusarjassa viikon päästä sunnuntaina Saksassa. Hakametsässä joukkue nähdään tositoimissa seuraavaksi lauantaina 27.8. niin ikään CHL:n merkeissä.