Tappara vei voiton pelissä ja piti kaupungin herruuden

Perjantai 22.2. VS.

0 - 0
()

Ilves – Tappara       1-3 (0-3, 1-0, 0-0)

Tappara ei luopunut Tampereen herruudesta tälläkään kaudella. Kahdeksan edellistä kautta paikallispelisarjan ykkösenä ollut Tappara lähti kauden kuudenteen ja viimeiseen runkosarjan paikallispeliin yhden voiton Ilvestä perässä. Kun se tänään tasoitti voittoluvut kaatamalla Ilveksen Hakametsässä 3-1, se samalla nousi sarjapisteissä ykköseksi numeroin 10-7. Kumpikin voitti kolme peliä, mutta Tappara voitti kaikki omansa varsinaisella peliajalla, kun taas Ilvekselle yksi voitto tuli voittolaukauskilpailun jälkeen pistejaolla.

Samalla Tappara lähestyi vääjäämättömästi historiallista 10000 runkosarjamaalin rajaa. Tämän illan jälkeen matkaa tuohon rajapyykkiin ensimmäisenä suomalaisjoukkueena on enää kolme osumaa.

Tämän illan voiton Tappara vei ensimmäisen erän tehoilla. Se teki kolme maalia ensimmäiseen 14 minuuttiin, ja vaikka loppupeli ei lisäosumia tuonut, niin hyvän puolustuspelin ansiosta se riitti. Niko Ojamäki täydensi kauteensa 20 maalia rangaistuslaukauksesta, Elias Fälth iski kauden toisen maalinsa ja Jarkko Malinen kauden 13:nnen maalinsa. Maalissa oli uransa ensimmäisen Tampereen paikallispelin torjunut Niklas Bäckström.

Pelin ensimmäiset sekunnit mentiin Ilveksen rynnistäessä, mutta suunnilleen Tapparan ensimmäisestä kiekkokosketuksesta puolentoista minuutin kohdalla Ojamäki oli syötetty läpiajoon, joka poiki rangaistuslaukauksen. Ojamäki niittasi itse kiekon komeasti nuoren Ilves-vahdin Lukáš Dostálin taakse. 12 minuuttia myöhemmin Fälth nappasi kiekon hyökkäysalueen sinisellä, purjehti lähemmäksi ja kilautti tolpan kautta mailakäden puolelle 2-0. Ilves otti aikalisän, jonka päätyttyä meni 13 sekuntia ennen kuin se joutui alivoimalle ja toiset 10 sekuntia ennen kuin Tappara osui kolmannen kerran. Malinen pääsi puttaamaan kiekon takatolpalta tyhjiin Jan-Mikael Järvisen ja Kristian Kuuselan sahattua neliön puhki.

Ilves sai kavennusmaalin toisessa erässä päästyään kahdesti peräkkäin kokeilemaan ylivoimalla. Jälkimmäisen Tappara-jäähyn aikana Arttu Ruotsalainen onnistui ohittamaan Bäckströmin. Tapparalla oli lukuisia hyviä tilanteita, joissa viimeinen silaus jäi juuri ja juuri puuttumaan. Lähimpänä lisäosumaa oli Jarkko Malinen, joka parikymmentä sekuntia ennen erän loppua kilautti yläputkeen päästyään nokikkain maalivahdin kanssa.

Kolmannessa erässä Tappara keskittyi oman maalin varjeluun ja tappoi muun muassa yhden saamansa alivoiman tyylillä. Puolitoista minuuttia ennen loppua oli Ilveksen vuoro saada rangaistuslaukaus, kun Teemu Rautiainen oli karkuteillä. Bäckström kuitenkin nollasi Rautiaisen rankkariyrityksen tyylikkäästi ja piti Tapparan kahden maalin johdossa. Se kesti myös loppuun saakka.

Huomenna lauantaina Tapparalla on kotiottelu, jossa vastassa on SaiPa ja hallissa ensimmäistä kertaa ikinä tubettajatähtiä. Roni Backin ja Milun fanitapaaminen alkaa hallissa jo klo 15. Nuorten 7-16 -vuotiaiden liput 7 euroa, ne ja muutkin liput Ticketmasterista: bit.ly/ronijamiklu

Kuvat: Mika Kylmäniemi