Tiistai 12.3. VS.

0 - 0
()

Tappara – HIFK 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Tappara pelasi runkosarjan viimeisen kotiottelunsa, jossa sillä vastassa oli HIFK. Kauden aiemmissa peleissä IFK oli ollut niskan päällä, mutta nyt Tappara tasoitti voitot, kun se piti kaikki pisteet kotona Hakametsässä voittonumeroin 4-2.

Jan-Mikael Järvinen keräsi 1+2 tehden kauden 10. maalinsa. Maalien makuun pääsivät myös jo kauden 23. osumansa tehnyt Niko Ojamäki (1+1), 15. osumansa tehnyt Juhani Jasu sekä kauden viidennen maalinsa iskenyt Veli-Matti Vittasmäki. Maalissa torjuntavuorossa oli Niklas Bäckström.

Avauserässä oli hurjasti vauhtia ja myös hyviä tilanteita. Kerran kiekko saatiin verkkoonkin juuri erän puolivälin lähestyessä. Ben Blood toimitti siniviivalta kiekon kohti maalia ja lopulta Jan-Mikael Järvinen sai mailansa väliin ohjaten sen IFK-vahti Atte Engrenin ohi maalin kattoon.

Yhden maalin peliä painettiin toisessakin erässä vielä 13 minuuttia, mutta sitten alkoikin räpsyä niin, että puoleentoista minuuttiin nähtiin kolme osumaa. Vittasmäki pommitti ensin hanskayläkulmaan Tapparalle kahden maalin johdon, ja heti seuraavassa vaihdossa Jasu lisäsi maalin edestä johdoksi jo kolme maalia. Vain minuutti noiden jälkeen IFK:n Kyle Quincey pääsi pyssyttämään Bäckströminkin nollan rikki.

Kolmannessa erässä Tappara hukkasi ensin kaksi ylivoimapeliä, mutta osui sitten tasakentällisin. Jan-Mikael Järvinen keräsi illan kolmannen tehopisteensä loistopassilla, josta Ojamäki niittasi kiekon yläkulmaan. Reilut kaksi minuuttia ennen loppua IFK veti vielä maalivahdin pois kolmen maalin tappioasemassa. Viimeisen minuutin juuri alettua Sakari Salminen onnistui kaventamaan, mutta siitä ei isoa iloa vieraille ollut. Tappara piti johtonsa loppuun saakka.

Tappara varmisti runkosarjan kakkostilansa ennen viimeistä sarjakierrosta. Toisen sijan myötä tiedetään, että se aloittaa neljännesfinaalipelinsä puolentoista viikon päästä perjantaina kotihallissaan. Vastustajaa sen sijaan ei tiedetä, sillä se ratkeaa vasta pudotuspelien 1. kierroksen tulosten myötä.

Tappara varmisti samalla myös paikkansa ensi kaudenkin Champions Hockey Leagueen.

Viimeisen runkosarjapelinsä kirvesrinnat pelaavat torstaina Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan.

Kuvat: Mika Kylmäniemi