Tappara voitti ja meni jatkoon CHL:ssä!

Tappara – Adler Mannheim     2-1 (2-0, 0-1, 0-0)
Ottelun kuvagalleria
CHL:n maalikooste tulossa tähän

Tappara onnistui pelaamaan itsensä mukaan Champions Hockey Leaguen pudotuspeleihin, kun se alkulohkon viimeisessä ottelussaan kaatoi Hakametsässä Adler Mannheimin maalein 2-1. Voitolla se nousi Mannheimin ohi lohkokakkoseksi ja selvisi jatkopeleihin. Mannheim jäi jatkopaikasta kirvelevästi yhden maalin päähän, sillä jatkoajalle pääsy olisi riittänyt pitämään sen Tapparan edellä taulukossa.

Erittäin tasaisessa ottelussa kirvesrintojen maalintekijöinä toimivat Henrik Haapala ja Veli-Matti Savinainen. Maalissa Dominik Hrachovina torjui 26 kertaa.

Tappara aloitti pelin vauhdilla. Vain puoli minuuttia oli kellossa, kun Henrik Haapala jatkoi maalin kulmalta irtokiekon Dennis Endrasin taakse verkkoon. Hetkeä myöhemmin Teemu Nurmi pääsi yrittämään rangaistuslaukauksesta, mutta kilautti tolppaan. Myös Otso Rantakari ja Jere Karjalainen olivat avauserässä avopaikoissa, mutta he eivät onnistuneet maalinteossa. Kesken erän loppuminuuttien Mannheimin hallintajakson Veli-Matti Savinainen upotti komealla rannelaukauksella Tapparan kahden maalin johdossa tauolle.

Toinen erä olikin kotijoukkueelta vähän vanhojenkin kaavojen mukaisesti sekava ja vaisu. Mannheimin Marcus Kink kavensi kuuden minuutin kohdalla, ja muutenkin vieraat hallitsivat peliä vahvan kulmavääntämisensä ansiosta. Tappara sai erässä vain muutaman laukauksen aikaiseksi. Niistä tosin Rantakarin tulinen veto oli lähellä osua, mutta kilahti ylärimaan.

Kolmannessa erässä Tapparalla oli paikkoja lisätä turvamarginaalia johtoasemassa, mutta laukaukset paukkuivat takapleksiin tai Endrasin syliin. Ylivoimaakin oli tarjolla, mutta vieläkään Tappara ei saanut kauden ylivoimamaalitilastoaan auki. Viimeisillä minuuteilla Mannheimilla oli hyviä paikkoja Tapparan vastaiskujen vastaiskuista, kun peli lipsahti turhan avonaiseksi päästä päähän -ryntäilyksi. Jännitys oli erityisen  kova viimeisellä minuutilla Mannheimin hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia, kun yksikin pomppu olisi pudottanut kirvesrinnat jatkosta, mutta Tappara kesti ja eteni jatkoon!

Champions Hockey League jatkuu nyt jokaisen lohkon kahden parhaan joukkueen, eli yhteensä 32 joukkueen, osalta pudotuspeleillä. Pudotuspeliparit ja -kaavio arvotaan huomenna maanantaina klo 13 MTV:n studiolla Helsingissä.

Tapparan seuraava ottelu on Liigan avausottelu, joka on kotipeli Ässiä vastaan perjantaina 16.9. Silloin Hakametsän kattoon nousee myös tuore mestaruusviiri!