Tappara voitti kaikki pelit HPK:ta vastaan

HPK – Tappara       2-3 (1-1, 1-2, 0-0)

HPK ja Tappara kohtasivat tänään Hämeenlinnassa ottelussa, jossa ei varsinaista pistepanosta enää ollut, kun kumpikin joukkue oli jo varmistanut runkosarjasijoituksensa. Joukkueet saivat aikaiseksi silti varsin hyvän ja yleisöön menevän ottelun, jonka lopulta voitti Tappara maalein 3-2. Tappara voitti HPK:n tällä kaudella kaikissa neljässä keskinäisessä kohtaamisessa.

Sarjataulukkosijoituksiin tulos ei siis vaikuttanut. Tappara johtaa sarjaa 13 pisteen turvin ja marssii runkosarjan voittoon yhdellä kaikkien aikojen suurimmista piste-eroista seuraavaan.

Illan ottelussa tehokkaimmat olivat kirvesrintojen Teemu Nurmi (1+1) ja Veli-Matti Savinainen (0+2). Martin Røymark ja Otso Rantakari olivat myös maalintekijöinä. Tappara pelasi ilman pistepörssikärki Henrik Haapalaa, joka on silti hyvin lähellä pistepörssivoittoa ennen viimeistä kierrosta.

Tappara haki pinnat Rinkelinmäeltä. Elorinne onnittelee Rantakaria. Arkistokuva.

Lauantai 11.3. VS.

2 - 3
(1-1, 1-2, 0-0)

Hyvä peli ilman sarjapanoksiakin

Avauserässä maalattiin ylivoimalla. Tappara aloitti maalinteon erän puolivälissä, kun Røymark ohjasi rystyllä Nurmen syötön ohi Kerho-maalissa pelanneen Antti Karjalaisen. Kolme minuuttia myöhemmin kotijoukkue tasoitti omalla ylivoimallaan Joonas Lehtivuoren siniviivapyssyllä.

Toisessa erässä Tappara karkasi kahden maalin johtoon kahdella hienolla osumalla. Ensin Valtteri Kemiläinen vapautettiin keskiväylälle vapaaksi hyvällä syötöllä, mutta hän käänsi vielä kulmalle Nurmelle, joka laukoi kauden 19:nnen osumansa. Muutama minuutti myöhemmin Jani Lajunen löysi hyvällä syötöllä takaa nousevan Kristian Kuuselan, joka otti upeasti kiekon haltuun ja käänsi maalin edessä vielä poikittain Rantakarille.

HPK sai kavennuksen toisen erän loppusekunneilla Shane O´Brienin kovalla siniviivalaukauksella, joka yllätti Dominik Hrachovinan.

Kolmannessa erässä ei maaleja enää nähty, vaikka HPK painoi kovasti ja pääsi kolmesti ylivoimallekin. Tappara on tiivistämässä alivoimapeliään ja ylipäätään puolustuspeliä juuri oikeaan aikaan pudotuspelien lähestyessä.

Martin Røymark avasi maalinteon Hämeenlinnassa. Arkistokuva.

Junnutrio pääsi taas pelaamaan

Tapparalla oli tänään sivussa seitsemän hyökkääjää, joten kerran aiemminkin kaukalossa nähty A-nuorten kolmikko Rasmus Smedberg – Jere-Matias Alanen – Viktor Nestrasil sai taas tililleen peliaikaa miesten Liigassa.

Maanantaina pelataan siis runkosarjan viimeinen kierros, jossa Tappara saa vastaansa SaiPan – tai parin viime pelin perusteella melkeinpä SaiPan A-nuorten joukkueen. Pari viikkoa sitten SaiPa tosin piti Tapparan nollilla aina voittomaalikisaan saakka.

Saako Henrik Haapala 60 tehopistettä täyteen? Tekeekö Veli-Matti Savinainen kauden 30:nnen maalinsa? Tuleeko Tapparalle pistepörssissä jopa kaksoisvoitto? Niihin ainakin haetaan vastauksia maanantaina, mutta varmaa on ainakin se, että pelin jälkeen Tapparalle luovutetaan 15 vuoden tauon jälkeen runkosarjan voittajalle jaettava Harry Lindbladin muistopalkinto!