fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara voitti ulkomaalaispelaajien maaleilla

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – KooKoo       3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

Tappara ei löytänyt parhaita peliraiteitaan kotihallissaankaan, mutta onnistui kuitenkin katkaisemaan parin pelin tappioputkensa. Muutaman viikon takainen tappio KooKoolle kuittautui nyt Hakametsässä voittolukemin 3-2.

Tapparan kaikkien maalien tekijöinä oli ulkomaalaispelaajat. Kanadalainen Steven Iacobellis avasi maalitilinsä Tappara-paidassa. Ranskalainen Charles Bertrand (1+1) teki sen sijaan jo kauden 13:nnen maalinsa, ja ruotsalainen Alexander Ytterell neljännen maalinsa. Jarkko Malinen antoi kaksi maalisyöttöä. Torjuntavuorossa tänään oli Christian Heljanko. Leijonapelaajat Jere Karjalainen ja Valtteri Kemiläinen eivät olleet tänään käytettävissä liigapelissä.

Tappara pelasi huonon ensimmäisen erän, jossa varsinkin sen alkuminuutit olivat kärkijoukkueelta jopa hämmästyttävän huonoa pelaamista. Alexander Bonsaksen vei KooKoon johtoon kahden minuutin kohdalla, ja ilman Heljangon hyviä torjuntoja lukemat olisivat saattaneet venähtää jo alussa isoiksi. Tappara sai ensimmäisen laukauksensa vasta kahdeksan minuutin pelin jälkeen, pääsi siitä pian ylivoimalle ja onnistui tasoittamaan. Ensimmäistä kotiotteluaan Tapparassa pelannut Iacobellis laukoi kiekon Henrik Haukelandin torjunnan läpi liruen maaliin juuri, kun vieraiden jäähy oli päättymässä. Loppuerä oli Tapparalta hiukan ryhdikkäämpää, mutta se oli edelleen todella kaukana tasostaan ja KooKoo hallitsi peliä. Torjuntaluvutkin Heljangolle 14 ja Haukelandille vain kolme.


Steven Iacobellis teki ensimmäisen liigamaalinsa.

Toinen erä oli Tapparalta jo vähän parempaa ja nyt peliä pelattiin myös KooKoon päädyssä. Tappara meni johtoon kuusi minuuttia ennen erän loppua, kun Bertrand käänsi laukauksensa Haukelandin taakse. Tilanteessa KooKoon jäähy oli taas juuri päättynyt, mutta viidennestä pelaajasta ei vielä ollut apua. Johtoasemaa kesti kuitenkin vain minuutin, kunnes oman pään kiekonmenetys poiki laukaisupaikan Martin Bergerille, joka tasoitti. Tasalukemista mentiin myös toiselle erätauolle.

Kolmas erä alkoi Bergerin väärällä taklauksella Tapparan kiekottomaan Patrik Virtaan, mutta KooKoo-pelaaja selvisi vain kahden minuutin jäähyllä, eikä Virtakaan onneksi loukkaantunut. Myöhemmin erässä Bergerin mailankäyttö Otto Rauhalaan maalin edessä eskaloitui kunnon nyrkkitappeluksi, ja jopa keskisormeaankin heilutellut Berger saatiin ulos kaukalosta kahden yhtäaikaisen pelirangaistuksen myötä. Tappara pääsi viiden minuutin ylivoimalle, mutta se katkesi parin minuutin jälkeen omaan kaksiminuuttiseen. Sen päätyttyä KooKoon vitosen rippeet olivat vielä jäljellä, ja sinä aikana Tappara onnistui ylivoimalla: Ytterell laukoi kiekon sisään Olavi Vauhkosen hyvän maskin takaa. Viimeiset minuutit KooKoo haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Tapparan johto kesti loppuun.

Ottelun tuomarityöskentely olisi voinut olla paljon parempaakin.

Tappara jatkaa kotikaukalossa perjantaina, jolloin kauden neljännessä paikallispelissä on vastassa Ilves. Lippuja löytyy vielä Ticketmasterin verkkokaupasta, kun toimii nopeasti.

Kuvat: Arno Hämäläinen

Ottelun tilastot

Liiga 11.12.2019
Tappara – KooKoo        3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

1. erä:
01:54 0-1 Alexander Bonsaksen (Juho Rautanen, Vilmos Gallo)
09:51 1-1 Steven Iacobellis (Anton Levtchi, Teemu Suhonen) yv

2. erä:
33:50 2-1 Charles Bertrand (Kristian Kuusela, Jarkko Malinen)
34:49 2-2 Martin Berger (Trevor Mingoia)

3. erä:
53:02 3-2 Alexander Ytterell (Bertrand, Malinen) yv

Jäähyt:
Tappara 3 x 2 min ja Otto Rauhala 5+20 min.
(2xJasu, Iacobellis)
KooKoo 4 x 2 min ja Martin Berger 5+5+20+20 min.

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 14+5+9=28
Henrik Haukeland, KooKoo 3+6+9=18, pois 57:57-60:00

Erotuomarit: Mikko Kaukokari – Sakari Suominen

Yleisöä: 3813

Alumnien tähdet:
1. tähti:
2. tähti:
3. tähti:

Ottelun kokoonpano

Levtchi-Virta-Ojamäki
Kuusela–Malinen-Bertrand
Moilanen-Iacobellis–Vauhkonen
Rauhala-Jasu-Lehtonen

Vittasmäki–Suhonen
Blood-Rouhiainen
Utunen–Ytterell
(Wehmas)

Heljanko
(Garteig)

Uusimmat

Suosituimmat