Tapparalla karmea avaus CHL:n playoffeille

Tiistai 6.11. VS.

0 - 0
()

Kometa – Tappara        5-1 (2-0, 1-1, 1-0)

Tapparan avaus Champions Hockey Leaguen pudotuspeleissä meni penkin alle, sillä se hävisi vieraissa Tšekin mestarille Kometa Brnolle peräti 5-1. Jos jatkoonmeno olisi kiinni vain otteluvoitoista, niin iso tappio ei olisi niin paha, mutta kun pelataan kahden pelin yhteistuloksesta, niin neljän maalin takaa-ajoasema on valtava.

Kirvesrintojen ainoan osuman pelissä teki Sami Moilanen, jolle maali oli ensimmäinen osuma CHL:ssä.

Tappara jäi pelissä alakynteen alusta lähtien. Kometa iski kaksi maalia puolessatoista minuutissa jo avauserän ensimmäisellä puolikkaalla eikä päästänyt Tapparaa enää sen lähemmöksi missään vaiheessa. Nopeat maalit erässä tekivät Leoš Čermák ja Karel Plášek.

Paikkansa pelissä oli Tapparallakin, muun muassa ylivoimalla, mutta koko alkuauden murheenkryyni jatkoi tehottomuutta tänäänkin täysin väärässä paikassa. Toisen erän alussa Tappara hukkasi toisen peräkkäisen ylivoimansa karmeimmalla mahdollisella tavalla, kun jäähyltä tullut Peter Mueller kirmasi suoraan läpiajoon ja teki jo 3-0.

Pari minuuttia myöhemmin Moilanen ohjasi Valtteri Kemiläisen laukauksen ohi Kometa-maalivahti Karel Vejmelkan. Sen jälkeenkin Tapparalla oli paikkoja lisäkavennuksiin, mutta maalinteko tökki tänään pahasti. Tai päinvastoin kääntäen Vejmelka pelasi loistavasti.

Kolmannessa erässä Tapparan niskaan viskottiin kylmää vettä, kun parin maalin takaa-ajoasema lipesi neljäksi maaliksi. Ensin Christian Heljangon ja pakkien yhteispeli petti maalin takana ja Petr Holík pääsi rankaisemaan tyhjiin. Čermák teki vielä pelin toisen maalinsa seitsemän minuuttia ennen loppua.

Toinen osaottelu pelataan siis kahden viikon kuluttua Hakametsässä. Tapparan täytyy voittaa tuo peli vähintään viidellä maalilla tai tämäkin kausi liitetään joukkueen jo turhan pitkään CHL-pettymysten listaan.

Tappara pääsee nyt muiden liigajoukkueiden lailla tauolle ja pelaa seuraavan kerran pelitouhuihin vasta viikon kuluttua, kun se ensin tiistaina matkustaa Mikkeliin Jukurien vieraaksi. Viikon päästä perjantaina on vuorossa kotipaikallispeli, kauden kolmas kohtaaminen Ilveksen kanssa.

Kuvat: Vaclav Travnicek / CHL