Lauantai 15.10. VS.

4 - 3 (ja)
(2-2, 1-0, 0-1, 1-0)

Pelicans – Tappara       4-3 (2-2, 1-0, 0-1) ja

Tappara oli vieraana Pelicansin 20-vuotisjuhlaottelussa Lahdessa. Pelicans sai juhlaottelustaan lopulta voiton, kun se teki ratkaisumaalin jatkoajan viimeisellä minuutilla ja nappasi kaksi pistettä. Tapparalle yksi piste 3-4 -jatkoaikatappiolla.

Kirvesrinnat eivät oikein missään vaiheessa kunnolla toipuneet Pelicansin juhlallisuuksista. Alku meni täysin vihkoon, loppu vähän paremmin, mutta missään vaiheessa Tappara ei saanut pelirytmistä kiinni pitkäkestoisemmin. Tehokas ylivoimapeli toi sentään sen yhden sarjapisteen.

Jan-Mikael Järvinen onnistui vihdoin tekemään kauden avausmaalinsa, ilman väärää hylkäystä tällä kertaa. Saman tien hän teki ottelussa myös toisenkin maalin. Ennen näitä kahta Järvinen ehti pelata 47 ottelua ilman osumaa mukaan lukien viime kauden runkosarjan loppu, pudotuspelit sekä alkukauden harjoituspelit, CHL ja liigapelit. Myös Jani Lajunen teki maalin.

Maalissa Dominik Hrachovina oli Tapparan huonon alkulatauksen uhri. Kolmesta laukauksesta upposi kaksi ja Teemu Lassila hyppäsi tilalle kehiin. Maalivahdin vaihto toimikin tänään joukkueen herätyskeinona. Kolmannessa erässä Hrachovina palasi kentälle hetkeksi torjumaan vielä Antti Erkinjuntin rangaistuslaukauksen.

Tapparan kaikki maalit ylivoimalla

Pelicans aloitti juhlaseremonioidensa jälkeen intoa täynnä. Roope Elimäki iski videolta tarkistetun osuman jo ennen kahden minuutin täyttymistä, ja Aleksi Rekonen hyödynsi Manu Honkasen 2+2 minuutin arvoisen korkean mailan kotijoukkueen toisella osumalla.

Tappara pääsi mukaan peliin niin ikään ylivoimalla, kun tolppien välissä oli tehty maalivahdin vaihtokin. Veli-Matti Savinainen kiepsautti vanhanaikaista, ja Jani Lajunen suti maalivahti Janne Juvoselta pudonneen kiekon sisään. Hetken päästä Tappara pääsi yli minuutiksi kahden miehen ylivoimallekin, ei onnistunut vielä sen aikana, mutta jatkuneen tavallisen ylivoiman aikana Jan-Mikael Järvinen pyssytti suoraan syötöstä tasoituksen.

Pelicans meni toisessa erässä johtoon Elimäen runnottua kiekon sisään pienestä etukulmasta. Siinä vaiheessa Tappara oli jo periaatteessa hyvin mukana pelissä, teki paljon pitkiä hyökkäyksiä ja hallitsi kiekollista peliä, mutta sen suoritus jäi tänään pahasti vajaaksi kamppailu- ja tahtopelaamisessa. Homma oli enemmänkin neppailua kuin kunnollista punnertamista.

Kolmannen erän alussa Tappara pääsi viiden minuutin ylivoimalle Pelicansin kultakypärän Miska Siikosen taklattua Otso Rantakaria päähän ja lennettyä suihkuun. Vitosen ylivoima oli lähellä olla yksi historian huonoimmista sekoiluista. Nähtiin huonoja syöttöjä ja vastustajan purkuja. Nähtiin hyökkäyspään yhteentörmäys, vastahyökkäyksestä alivoimaläpiajo ja siitä rangaistuslaukaus, jonka Hrachovina kävi torjumassa. Nähtiin Tapparan oma jäähy, joka söi ylivoimasta pois kaksi minuuttia. Lopulta, kun isoa rangaistusta oli jäljellä enää kuusi sekuntia, Järvinen onnistui tasoittamaan välillä jäähyllä käyneen Jukka Peltolan hyvästä syötöstä.

Jatkoajalla Tapparalla oli kaksi loistopaikkaa ratkaista: Martin Røymark ja Veli-Matti Savinainen pääsivät yrittämään avopaikoista, mutta Juvonen torjui. Jatkoajan viimeisellä minuutilla Tapparan kolmikko hukkasi yhden vastustajan maalin kulmalle ja se kostautui, kun Juhani Tyrväinen sai ohitettua Lassilan.

Kova hinta yhdestä pisteestä

Kahta menetettyä sarjapistettä suurempi menetys Tapparalle tästä illasta on mahdolliset pelaajamenetykset. Jo pelin toisella minuutilla Antti Tyrväinen taklasi Pekka Saravon ulos loppupeliksi. Kolmannessa erässä Miska Siikonen puolestaan niittasi Otso Rantakaria päähän ja lensi suihkuun, mutta Rantakarikaan ei pystynyt jatkamaan. Myös Pelicansilta loukkaantui Taavi Vartiainen kaaduttuaan keskialueella Jani Lajusen kanssa.

Loukkaantumisten laadusta tai mahdollisten sivussa olojen pituuksista ei tässä ole esittää mitään arviota. Se tiedetään kuitenkin, että Tappara-pakistosta Niko Tuhkanen on jo valmiiksi sivussa vielä pidempään.

Pelillisesti Tapparalla siis jatkui tänään sen vaikeampi jakso, jota on nyt kestänyt jo jonkin aikaa. Samaan aikaan kuitenkin se on pitänyt itsensä sarjan kärjessä, vaikka peli ei ole toivottuun malliin sujunutkaan!

Seuraavan kerran kirvesrinnat hakevat lisäpisteitä kotikaukalossaan, jonne ensi tiistaina saapuu HPK.