Tiistai 27.10. VS.

0 - 7
(0-2, 0-2, 0-3)

SaiPa – Tappara     0-7 (0-2, 0-2, 0-3)

Tappara jatkoi erinomaisia esityksiään ja haki Lappeenrannastakin helpot kolme pistettä lukemin 0-7. Lokakuun yhdeksästä pelistään kirvesrinnat ovat voittaneet kahdeksan ja pitävätkin sarjataulukon kärkipaikkaa hallussaan.

Maalijuhlan lisäksi iloa Tappara-iltaan toi toisen päädyn nollapeli. Dominik Hrachovina pelasi kauden ensimmäisen Liiga-pelinsä ja oli koko urallaan aloittavana maalivahtina vasta toisen kerran ja torjui heti nollapelin. Torjuntojakin iltaan mahtui 33. Paras torjunta niistä nähtiin toisessa erässä, kun Sami Venäläinen kokeili takatolpalta suoraan syötöstä, mutta tšekkijalka venyi salamana eteen.

Hyökkäyspäädyssä Tappara oli yhtä tarkka kuin tšekkiveskari maalillaan. Tappara iski seitsemän maalia, eikä SaiPa-vahti Jani Nieminen päässyt kiekon tielle kuin vain 17 kertaa. Jukka Peltola oli ainoa kahden maalin kirvesrinta ja syöttöpisteensä kanssa yksi kolmesta kolmen pinnan miehestä. Kapteenin 2+1:n peesissä Nick Plastino ja Veli-Matti Savinainen keräsivät 1+2. Maalintekijöistä Kristian Kuusela ja Jere Karjalainen merkkauttivat itselleen myös syöttöpisteen. Arttu Ilomäki teki taas maalin. Stephen Dixon syötti kaksi.

Tapparalla valtava määrä huipputontteja

Tappara teki kahteen ensimmäiseen erään neljä maalia, mutta se olisi voinut jopa yli tuplatakin tehonsa – niin paljon niin hyviä paikkoja ja läheltä piti -tilanteita se pystyi luomaan. Jani Nieminen SaiPa-maalissa oli pahassa paikassa, jossa välillä kilisi takana tolppa ja pari kertaa torjunta tuli ainoastaan siksi, että Tappara-pelaaja ohjasi kiekon tyhjän maalin edessä väärään nurkkaan ja päin maalivahtia.

Pelin ensimmäinen osuma tosin oli puhdas kenttämestarin erikoinen, kun Nieminen lähti pysäyttämään ränniin ammuttua kiekkoa, joka pomppasikin maalin eteen. Veli-Matti Savinainen osui vielä tyhjän maalin tolppaan, mutta toinen yrittäjä Arttu Ilomäki vankan alkukauden kokemuksensa avulla osui taas tyhjään maaliin. Maali oli hänelle jo kauden seitsemäs, kun aiempi kausiennätys oli neljä osumaa.

Nick Plastino teki avauserään vielä maalin siniviivalta Jukka Peltolan hyvästä maskista.

Heti toisen erän alkuun kirvesrintojen ykkösketju pelasi oppikirjamaisen suoran hyökkäyksen, jossa kiekko kulki laidasta keskelle ja toiseen laitaan, josta Kristian Kuusela pamautti ylänurkkaan. Erä oli vanhentunut vain 21 sekuntia.

Erän puolivälissä Stephen Dixon heitti kiekon päätyyn, haki sen itse ja pelasi maalin eteen, josta Jan-Mikael Järvinen jatkoi kiekon Jukka Peltolalle ja tämä maaliin. Erittäin hieno osuma tämäkin.

Kolmannessa erässä kaunistusta ylivoimatehoihin

Päätöserän alussa SaiPan David McIntyre lensi suihkuun taklattuaan Alexander Bonsaksenia päähän. Bonsaksen jatkoi peliä ihan normaalisti. McIntyren vitosen aikana SaiPa otti kahdesti toisen jäähyn päälle niin, että Tappara pääsi kaksi kertaa aloittamaan täyden kahden minuutin ylivoiman viidellä pelaajalla kolmea vastaan.

Kummallakaan kerralla kahden miehen ylivoimaa ei tarvittu kauaa. Ensin Peltola iski maalin edestä illan toisen maalinsa ja seuraavassa tilaisuudessa Veli-Matti Savinainen maalasi suunnilleen samalta tontilta taas kahden miehen ylivoimalla. Maalijuhlan päätti Jere Karjalainen, joka laukoi loppulukemat niin ikään ylivoimalla, mutta sillä kertaa normaalilla viisnelosella.

Loppuhetkillä koeteltiin vielä Hrachovinan nollaa, kun Tappara sai kaksi peräkkäistä jäähnyä, jotka osuivat 12 sekunnin ajan päällekkäin. Seitsemän maalin takaa-ajoasemassa kotijoukkueella ei ihan hirmuista nälkää löytynyt, ja Tappara pääsi kaunistelemaan myös alivoimatilastoaan.

Kahteen peräkkäiseen vieraspeliin 14 tehtyä maalia. Koko kaudella eniten tehtyjä maaleja Liigassa. Kärkipaikka sarjataulukossa. Tappara on nyt niin kuuma kuin mikään joukkue vain voi olla.

Huomenna kuumuudessa vieraana Espoon Blues. Ottelu alkaa Hakametsässä klo 18:30. Tervetuloa.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi ja Mikko Pylkkö)