3 - 4 (ja)
(1-1, 0-1, 2-1, 0-1)

Ilves – Tappara       3-4 (1-1, 0-1, 2-1) ja
Ottelun kuvagalleria

Ilves vei paikallispelinsä Tapparaa vastaan Sorsapuistoon rakennetulle komealle ulkoilma-areenalle, mutta voimasuhteet eivät juurikaan muuttuneet. Tappara otti kauden kolmannen voittonsa Ilveksestä, lukemat jatkoajan jälkeen 4-3.

Numerot olivat samat kuin edellisessä paikallispelissä, joka myös päättyi samoin kuin tämäniltainenkin: Veli-Matti Savinainen iski jatkoajalla illan toisen maalinsa ja ratkaisi pelin.

Savinaisen lisäksi maalinteossa Tapparasta onnistuivat Teemu Nurmi ja Juhani Jasu, jotka myös syöttivöät toistensa osumat. Puolustaja Aleksi Salonen syötti peräti kolme Tapparan maaleista ja oli illan tehokkain pelaaja.

Ilveksellä nyt kirivuoro

Sorsapuistoon oli saatu rakennettua oikein toimiva pelikonsepti ja sääkin suosi ulkoilmaottelua oikeastaan parhaalla mahdollisella ilmalla. Peli ulkokaukalossa ei tasoltaan välttämättä mitään kirkkainta Liiga-tasoa ollut, mutta ei tällaisessa tapahtumassa joku absoluuttinen laatu olekaan olennaista. Homma oli samaa molemmille ja hienoa oli.

Edellisessä paikallispelissä Tappara nousi kolmen maalin takaa tasoihin ja jatkoaikavoittoon, mutta tällä kertaa oli Ilveksen vuoro kiriä. Kirvesrinnat olivat viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua vielä kaksi maalia edellä, mutta Ilves vei pelin jatkoajalle kahdella osumallaan, joista jälkimmäinen syntyi kuudella kenttäpelaajalla maalivahdin ollessa jo vaihtoaitiossa.

Yhden pisteen menetys johtoasemasta totta kai kirvelee Tapparaa, mutta kenties pistejako oli tälle tapahtumalle ihan oikeutettu. Ja taisi se olla sitä pelitapahtumienkin osalta. Ilves hallitsi ensimmäistä erää ja varsinaisen peliajan viimeistä viisiminuuttista, siinä välissä mentiin kirvesrintojen komennossa.

Tappara oli alussa jäässä ja Ilves otti ansaitun johdon vartin pelin jälkeen kilautettuaan aiemmin jo tolppaa. Juho Liuksiala ohitti Tappara-maalissa pelanneen Teemu Lassilan ja vei kotijoukkueen johtoon. Tappara tasoitti erän lopussa, kun Juhani Jasu jätti kiekon taakse Teemu Nurmelle, joka tykitti suoraan syötöstä komean maalin. Hannu Toivonen oli voimaton Ilves-maalissa.

Toisessa erässä osat vaihtuivat monella tavalla. Tappara vei peliä ja lopulta maalinteossakin käännettiin järjestys, kun nyt Jasu maalasi Nurmen syötöstä. Sitä ennen Jere Karjalainen oli päässyt yrittämään jo rangaistuslaukauksestakin, ja ylivoimallakin Tappara oli vähällä iskeä osuman.

Veli-Matti Savinainen vei Tapparan kahden maalin johtoon vajaat kuusi minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Sen olisi luullut riittävän, mutta tällä kertaa ei riittänyt. Ilveksen Markus Jokinen kavensi alle minuutti myöhemmin. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Ilves veti maalivahdin pois ja hyödynsi erikoistilanteensa, kun Michael Keränen laukoi kauden ensimmäisen Ilves-maalinsa Teemu Lassilan maskin kautta.

Jatkoajalla kummallakin oli yksi loistopaikka ratkaista ennen kuin ratkaisu varsinaisesti tapahtui. Varsin vaarattoman näköisestä keskialueen tilanteesta Veli-Matti Savinainen kiihdytti yhtäkkiä vauhtiin ja laukoi pakin jaloista kovan kudin Toivosen mailakäden puolelle sisään. Numerot 4-3 Tapparalle, pisteet 2-1.

Debytantitkin saivat kokeilla

Tappara oli Sorsapuistossa liikkeellä poikkeuksellisella kokoonpanolla, kun maajoukkuekomennukset, sairastelut ja muut syyt pitivät kentällisen verran miehiä poissa, mm. Liigan pistepörssikärki Henrik Haapala puuttui. Tilalle kokoonpanoon nostettiin “LeKin ketju” Miika Heikkilä – Manu Honkanen – Anton Levtchi, joista jälkimmäiselle peli oli ensimmäinen Liigassa. Pari vaihtoa pääsi pelaamaan niin ikään ensimmäistä kertaa Liiga-jäillä nähty vasta 16-vuotias puolustaja Toni Utunen.

Levtchillä oli hyvä maalipaikkakin toisessa erässä, mutta Toivonen veti pidemmän korren. Kolmanteen erään Tappara jätti nelosketjun ja ylimääräisen pakin lämpöiseen pukukoppiin asti ja tuli kaukaloon vain kolmella kentällisellä.

Kausi on nyt runkosarjan osalta Tapparalla tasan puolivälissä: 30 peliä on pelattu ja 30 jäljellä ennen pudotuspelejä. Voitto piti Tapparan sarjataulukon keulilla pisteen KalPaa edellä mutta yhden pelin vähemmän pelanneena. Tappara pelaa vielä yhden ottelun ennen joulua. Se pelataan tutussa Hakametsässä ensi tiistaina ja vastassa on Rauman Lukko.